10 dingen die je beter niet kunt doen tijdens een eerste date

10 dingen die je beter niet kunt doen tijdens een eerste date

26-07-2015 - Ein-de-lijk is het dan zo ver: je crush en jij gaan een romantisch avondje uit. Natuurlijk vinden jullie elkaar al leuk en knapt hij echt niet zomaar op jou af, maar er zijn toch een paar dingen die je beter niet kunt doen tijdens een eerste date…


#1. Bellen met je BFF’s
Natuurlijk wil jij je BFF alles vertellen over je date, maar dat betekent niet dat je dat ook tijdens het afspraakje zelf moet doen… Jij wilt toch ook dat hij jou al zijn aandacht geeft?

#2. Over je ex praten
Je kunt best zeggen dat je al een keer een relatie hebt gehad, maar je crush zit er echt niet op te wachten dat je elke zin begint met ‘maar mijn ex zei altijd…’ of ‘met mijn ex deed ik altijd…’

#3. Te veel hard to get spelen
Deze tip kom je overal tegen, maar in de praktijk kan hard to get spelen ook tegen je werken. Hoe kan hij weten dat je hem eigenlijk onwijs leuk vindt als jij een ijskonijn speelt?

#4. Met een andere jongen flirten
Je ziet de hunk van de eeuw… en het is niet je date. Die valt eigenlijk nogal tegen, want hij verveelt je al een halfuur met een verhaal over zijn verzameling colaflesjes. Helaas, hoe jammer ook, het is echt not done om tijdens een date met iemand anders te flirten.  

Lees ook: 6 redenen dat je niet op tweede date met hem moet gaan

#5. Alleen over jezelf praten
Je wilt elkaar leren kennen. Dat betekent dat je niet de hele avond alleen over jezelf kunt praten. Hoe weet je dan of hij echt leuk is?

#6. Praten over dingen die hem niet interesseren
En toen zei Jasmijn dus tegen Puck dat ik had gelogen tegen Lynn, maar ik had alleen tegen Sanne gezegd dat zij Jesse ook leuk vindt.’ Volg jij het nog? Hij waarschijnlijk ook niet meer. Jouw BFF’s zijn voor jou heel interessant, maar op een date is het handiger om niet té gedetailleerd in de gossip te duiken.

#7. Kleding dragen waarin je je niet prettig voelt
Een paar killer heels staat heel indrukwekkend, maar dan moet je er wel op kunnen lopen. Tenzij je indruk wil maken door de hele avond te struikelen, is het slimmer om gewoon je oude vertrouwde All Stars aan te trekken. Hij vindt je in je alledaagse kleding vast ook prachtig, anders zouden jullie niet op date gaan.

Lees ook: Waar praat je over tijdens een eerste date?

#8. Overdrijven
Tijdens een date is het heel verleidelijk om jezelf net iets interessanter voor te doen dan in werkelijkheid. Het is alleen niet zo heel verstandig, want als jullie eenmaal iets hebben, komt hij er toch wel achter dat je gewoon bij Albert Heijn werkt en niet de hele wereld rondvliegt als topmodel.

#9. Een te lange date plannen
Eerst gaan jullie uit eten, dan naar de bioscoop en tot slot maken jullie een wandeling door het park. Zucht, jullie zijn zó romantisch. En dan ontdek je tijdens het eten dat jullie helemaal niet bij elkaar passen. Shit! Dat worden nog vier lange uren... Het is dus slimmer om een eerste date niet al te lang te laten duren. Als jullie elkaar echt leuk vinden, zien jullie elkaar vanzelf langer.

#10. Beginnen over jullie liefdestattoo
… of over jullie zes toekomstige kinderen en drie golden retrievers. Waarschijnlijk is hij daar op dit moment nog niet helemaal aan toe en zeg nou zelf: zo gek is dat toch niet?

Lees ook: What to do op de eerste date?

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Heb jij een van deze dingen wel eens gedaan?

  •  
  •  

11Reacties

 • Xpuckje_x Sun 26 Jul '15 20:22

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Ik heet Puck

  Dit is niet ok!

  • kuss_veraxx Mon 27 Jul '15 19:21

   waar zie je je naam dan?

   Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Mon 27 Jul '15 10:28

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Ik zou dit soort dingen liever niet doen op een date, sommige geven een slechte indruk van jezelf en hoe je echt bent, en voor je het weet is de date een grote ramp. Als ik op date ben, ben ik gewoon mezelf, en doe ik me niet voor als iemand anders

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Mon 27 Jul '15 11:17

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Nee haha. Maar goed dat ik dit weet. Dan ben ik voorbereid als ik met mijn crush op date ga. Alleen zijn deze dingen wel een beetje voor de hand liggend

  Dit is niet ok!

 • Sanneeee Mon 27 Jul '15 18:41

  Reactie: Nee
  Reageer!
  mijn naam staat erin, ik heet Sanne

  Dit is niet ok!

 • kuss_veraxx Mon 27 Jul '15 19:20

  Reactie: Ja, ik deed...
  Reageer!
  praten over dingen die hem niet interesseren oeps. maar hij wil op een 2e date dus dan maakt het niet uit

  Dit is niet ok!

 • #Hajar# Mon 27 Jul '15 21:52

  Reactie: Nee
  Reageer!
  nee want ik heb nog geen date gehad

  Dit is niet ok!

 • AkuCintaSamu Thu 30 Jul '15 16:28

  Reactie: Nee
  Reageer!
  ik date (nog) niet. Ik heb een hele lieve vriend, waarom zou ik dan daten?

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Fri 31 Jul '15 11:32

  Reactie: Nee
  Reageer!
  ik heb nog geen date gehad

  Dit is niet ok!

 • MeisjeAnoniemx Mon 3 Aug '15 12:56

  Reactie: Nee
  Reageer!
 • xbellax Wed 5 Aug '15 13:36

  Reactie: Nee
  Reageer!

Inloggen

of log in via: