Zo scoor je een date

Zo scoor je een date

18-09-2015 - Je hebt nu lang genoeg op geheel anonieme wijze naar dat lekkertje zitten loeren, het is tijd voor actie. In vijf stappen zou het je moeten lukken hem van je bestaan op de hoogte te brengen en een date met hem te regelen.


#1. Bespioneer hem
Zorg dat je zoveel mogelijk over hem te weten komt. Dit kan bijvoorbeeld via via en hij heeft vast een Instagramaccount. Check wat voor types zijn vrienden zijn, welke muziek hij leuk vindt en welke vakken hij heeft. Eigenlijk moet je hem dus bespioneren, maar pas op: doe dat niet te opvallend. Neem er de tijd voor en doe het samen met je beste vriendin, zodat het net lijkt alsof jullie gewoon met elkaar aan het kletsen zijn in plaats van dat jullie hem de hele tijd in de gaten houden.

#2. Zorg dat je in de buurt bent
Zit je bij hem in de klas, ga dan in zijn buurt zitten. Kom je hem vooral tegen in de pauzes, probeer ook dan in zijn nabijheid te komen. Laat op een gegeven moment iets vallen (je pen in de klas of je sjaal als hij langs loopt), raap het op en kijk schuin naar hem. Als hij zijn ogen niet in zijn zak heeft, ziet hij je. Joehoe, oogcontact! Probeer dit – op wat voor manier dan ook, als je telkens maar iets anders doet – vaker voor elkaar te krijgen.

#3. Zeg gedag
Na een paar dagen (al is weken misschien veiliger, want deze love-operation kost tijd), zeg je hem in het voorbijgaan heel onschuldig gedag. Wees daarbij niet verlegen, maar zorg ervoor dat je zelfverzekerd overkomt. En – misschien wel het belangrijkst – ga vooral niet giechelen. Je zult zien dat hij wat terug zegt, en is dat niet zo dan is hij een ontzettende botte hark en kun je je afvragen of je daar nog wel energie in wilt steken...

Maar goed, er van uitgaande dat jullie elkaar in het vervolg gedag zeggen, kun je dat gaan uitbouwen naar ‘Hoe gaat het met je’, ‘Ik hoorde dat...’ waarna je over het nieuwe nummer van zijn favoband begint of je zegt: ‘Begrijp jij dat wiskundehuiswerk?’

Lees ook: 8 manieren om te ontdekken of hij jou ook verliefd is op jou

#4. Zorg dat je hem ook buiten school ziet
Dan wordt het langzaamaan tijd vaker met hem te  praten. Misschien moet je ook maar wat van zijn vrienden leren kennen, want een man stelt het op prijs als je met zijn vrienden kunt opschieten. Ondertussen beraad je je over jullie eerste ontmoeting buiten school. Als je weet dat hij er is, ga je na school of op koopavond naar de stad toe. Of je gaat bij zijn voetbalclub kijken als hij moet spelen in het weekend. Ook toevallig dat jij er bent... Dat moet hem toch wel opvallen?


#5. Ga op date!
En dan is het tijd voor het echte werk: vraag hem mee uit. Waarschijnlijk zal hij verbaasd zijn, want vaak zijn het de jongens die dat aan een meisje vragen. Zegt hij ja? Go for it! Wat kun je doen op een eerste date? Naar de bioscoop, het schoolfeest (lekker veilig) of misschien heb je wel een veel beter idee. Maak je mooi voor hem en zorg dat je zelfverzekerd overkomt. Ga je naar het schoolfeest, doe dan cool en dans met hem, maar ga na het nummer meteen naar de bar. Hij volgt je vast. En dat slownummer? Da’s speciaal voor jullie. Ga je naar de bioscoop, dan weet je dat je samen in het donker zit. Spannend... Enne: vergeet niet na afloop zijn telefoonnummer te vragen!

Ten slotte
Het kan zo zijn dat ie je niet ziet zitten of staan. Dat kan gebeuren. Ga dan niet zitten treuren, maar ga gewoon door met je leven. Er komt immers heus wel weer een keer een nieuwe hunk voorbij lopen... Hapt ie wel toe, dan willen we best een kaartje ontvangen dat het gelukt is!

Lees ook: 10 dingen die je altijd al wilde weten over jongens

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Probeer jij wel eens zelf een date te scoren?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Tess xoxo Fri 18 Sep '15 14:51

  Reactie: Nee, ik wacht tot hij op mij afstapt
  Reageer!
 • Dancing-Queen Fri 18 Sep '15 20:55

  Reactie: Ja
  Reageer!
 • comanche.vandermeulen Sat 19 Sep '15 06:35

  Reactie: Soms, maar ik durf niet zo goed
  Reageer!
  Nou ja date nog niet echt maar gewoon chillen probeer ik dan wel al is het wel lastig vooral als hij in je klas zit en dan je negeert op app

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 19 Sep '15 11:04

  Reactie: Soms, maar ik durf niet zo goed
  Reageer!
  ik ben best verlegen ik vind een jongen sinds begin vorig schooljaar leuk maar bij ons op school is het druk dus ik kan het moeilijk tegenkomen

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: