10 tips tegen liefdesverdriet

10 tips tegen liefdesverdriet

21-09-2015 - Als je liefdesverdriet hebt kun je je niet voorstellen dat je je ooit weer happy zult voelen… Met de volgende tips maak je het jezelf in elk geval iets makkelijker.


#1. Laat die tranen maar gaan
Door te huilen krijg je hem niet terug, maar het lucht wel ontzettend op. Je moet maar zo denken: als je je tranen opkropt blijf je met het rotgevoel zitten, als je ze laat gaan vloeit ook een stukje verdriet weg. Dus jank er maar lekker op los!

#2. Praat met anderen
Probeer je niet groot te houden tegenover anderen. Je wilt misschien stoer overkomen door te zeggen dat je je door die sukkel niet van de kaart laat brengen, maar je mag best laten zien dat je je rot voelt. Bedenk dat iedereen wel eens in een dip zit, dus daar hoef je je niet voor te schamen. Zet je trots opzij en vertel je vrienden en familie dat je je rot voelt, zodat ze je kunnen steunen.

#3. Houd een dagboek bij
Ben jij niet zo’n prater? Geen probleem, want daarvoor zijn pen en papier uitgevonden. Schrijf je gevoelens op; je zult zien dat je het verdriet van je af schrijft. Over een tijdje kun je je schrijfsels nog eens doorlezen en misschien kun je er dan zelfs om lachen!

#4. Vergeet niet dat jij een heel leuk meisje bent
Dat hij het uitmaakt betekent niet dat jij niet leuk, mooi, lief of grappig genoeg bent. Hij is toch ook verliefd op je geworden? Jullie passen gewoon niet bij elkaar, that’s it.

#5. Maak een lijstje
Als je liefdesverdriet hebt, heb je vaak de neiging om de boy in kwestie te romantiseren. Maak daarom een lijstje met al zijn negatieve eigenschappen en lees dit door zo vaak je wilt. Je zult dan zien dat hij niet mister perfect is. Misschien ben je dan juist wel blij dat je van hem verlost bent...

Lees ook: Awkward liefdessituaties en hoe op te lossen

#6. Vermijd contact
Je hoopt misschien dat het weer goed komt door hem nog zo vaak mogelijk te zien en je dan zo leuk mogelijk voor te doen. Maarre… zo maak je de kans dat je weer teleurgesteld wordt alleen maar groter. Houd de eer aan jezelf en blijf zoveel mogelijk uit zijn buurt. Op deze manier kun je hem ook het best vergeten. Wis zijn nummer uit je telefoon en vermijd de plekken waar je grote kans hebt hem tegen het lijf te lopen. Als je over hem heen bent, kunnen jullie best wel weer vrienden worden, maar eerder niet.

#7. Stop herinneringen weg
Er zijn vast veel dingen die je aan hem doen denken, zoals foto’s, briefjes, cadeautjes die je van hem hebt gekregen en ga zo maar door. Stop alles zo ver mogelijk weg, het liefst op de bovenste plank helemaal achterin je kast. Dan word je daar voorlopig niet mee geconfronteerd. Opgeruimd staat netjes!

#8. Ga leuke dingen doen
Ga lekker met je vriendinnen shoppen, houd een filmavondje, ga stappen, kies een nieuwe hobby of doe iets anders leuks. Het kan zijn dat je hier eerst niet zoveel zin in hebt, maar zet je er over heen. Let maar op: je hebt hem helemaal niet nodig om het naar je zin te hebben.

#9. Hang een foto van hem op je dartbord
Het is altijd leuk om met pijltjes op je ex te gooien. Gooi je frustratie er lekker uit, dat zal behoorlijk opluchten. Misschien heeft je vriendin wel zin om mee te doen... Wel goed mikken, hè?

#10. Verwen jezelf
Wat kun je het beste doen als je verdrietig bent? Precies! Jezelf eens flink verwennen. Breng een bezoek aan de kapper voor een hippe coupe, trakteer jezelf op een lekker stuk chocolade, of sprint naar de winkel voor een gave outfit. Je bent het waard!

Lees ook: 8 redenen waarom de eerste keer seks een beetje tegen kan vallen
 

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wat doe jij als je liefdesverdriet hebt?

  •  

4Reacties

 • Dancing-Queen Mon 21 Sep '15 14:19

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Heel veel dansen, muziek luisteren. Maar eerst een potje janken en daarna get over it

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Fri 25 Sep '15 12:00

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  heb nog nooit liefdesverdriet gehad

  Dit is niet ok!

 • Laurientje Tue 3 Nov '15 18:26

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  eerst huil ik tot alle tranen op zijn en dan dans ik erop los

  Dit is niet ok!

 • preciousxschulf Tue 20 Sep '16 21:32

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Weet het op dit moment nu niet ik heb het nu

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: