4 manieren om het uit te maken

4 manieren om het uit te maken

19-10-2015 - Daar zitten jullie dan, tegenover elkaar, hij kijkt je met grote ogen aan in afwachting van wat er komen gaat. Dit is niet het moment om dicht te klappen en je te bedenken dat je hem geen pijn wilt doen. Iemand aan het lijntje houden omdat je het lastig vindt diegene slecht nieuws te brengen is geen excuus om dan maar verkering te houden. Wel is het verstandig om van tevoren te bedenken op welke manier je het uit gaat maken.


#1. Hamburgertechniek
De hamburgertechniek is één van de beste manieren om het uit te maken en als alles volgens de regels gebeurt is er weinig kans op drama. Deze methode heet zo omdat het slechte nieuws verpakt wordt tussen twee positieve berichten. Bijvoorbeeld:

‘Lieverd, je bent geweldig en ik heb het echt ontzettend leuk met je. Ik ben alleen niet meer verliefd en wil je vriendinnetje niet meer zijn. Maar ik wil je wel bedanken voor een hele fijne tijd samen.’ Als je dit met genoeg gevoel overbrengen, kan jouw vanaf-nu-ex-vriendje je moeilijk van alles gaan verwijten! Blijf nog even om zijn vragen te beantwoorden die hij ongetwijfeld heeft en spring daarna de vrijheid tegemoet.

#2. Bottebijltechniek
Het is misschien niet de meest gevoelige methode om iemand te laten weten dat het een gedane zaak is, maar effectief is-ie wel. Mocht je met een eigenwijze boy te maken hebben wiens zinnen meestal beginnen met ‘ ja maar...’, dan is het soms wel handig om even flink duidelijk te zijn. Dus als je op jullie afspraakje arriveert, val je keihard met de deur in huis. Bijvoorbeeld:

‘Ik maak het uit met je. Ik heb er goed over nagedacht en de laatste tijd vind ik het niet leuk meer.’ Om nog directer over te komen kun je vervolgens de kartonnen doos met spullen die je nog van hem had liggen omkieperen tussen jullie in. Rond het gesprek netjes af en huppel daarna als vrijgezel naar huis.

Lees ook: 7 dingen die iedereen wel eens verkeerd doet tijdens het zoenen

#3. Verbanningstechniek
Deze techniek kun je eigenlijk alleen toepassen als je niet langer dan een of twee maanden met je boy hebt gedatet en dus nog niet een echte relatie had. Dan nog is het niet bepaald de meest dappere methode om iemand te laten weten dat je niet meer into hem bent, maar na zo’n korte tijd kan het nog net. Bij deze techniek gaat het namelijk allemaal om het negeren. Ook al krijg je vijftien sms’jes per dag en gaat je telefoon om de haverklap, opnemen of terug-appen doe je niet. Het wordt iets lastiger als deze bijna-ex bij je in de klas zit, want dan kom je hem vanzelf een keer tegen. Mocht dit het geval zijn, dan kun je het dus beter wat netter aanpakken. Zo niet, dan is het een kwestie van volhouden totdat hij begrepen heeft dat het klaar is. Waarschijnlijk is meneer dan zo pissed off dat je hem niet nog een keer achter je aan krijgt.

#4. Onschuld-zelvetechniek
Kies je voor deze methode, dan moet je er wel de tijd voor nemen; je boekt namelijk niet binnen een dag resultaat. Hij is dan ook vooral bedoeld voor overgevoelige types wiens hart je echt niet kan en wilt breken omdat je dan nog jarenlang gestalkt wordt door liefdesbetuigingen omdat deze boy ‘nog zoveel van je houdt’. Als je van zo’n type af wilt is het een kwestie van jezelf minder aantrekkelijk maken. En dan is het niet zo dat je met een nepgebitje en harrypotterbril op jullie volgende date hoeft te verschijnen, maar wees chagrijnig, gedraag je bot tegen zijn moeder en gebruik vooral vaak het woord ‘nee’. Hoe lang het duurt verschilt per persoon, maar als het goed is bedenkt deze lover zich op een gegeven moment dat hij je niet leuk meer vindt en besluit hij het zelf uit te maken. Is het eenmaal zo ver, doe dan wel alsof het je nog enigszins kan schelen. Anders is het hele punt van deze methode – hem geen pijn doen – alsnog niet gehaald.

Lees ook: Dit wist je nog niet over zijn lichaam

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Welke techniek zou jij gebruiken?

  •  
  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 19 Oct '15 13:33

  Reactie: De verbanningstechniek
  Reageer!
  :O der is alleen 1 probleem, ik wil wel vrienden met hem blijven!?

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Mon 19 Oct '15 13:42

   Maar dan is het toch niet handig om die techniek te gebruiken? Als je wel vrienden met hem wil blijven zou ik als ik jou was de hamburgertechniek gebruiken

   Dit is niet ok!

 • PaperTown Mon 19 Oct '15 14:27

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
  ik vind de andere 'technieken' een beetje asociaal. I mean, t zou ook niet leuk zijn als dit bij jou gebeurd? De onschuld zelveteckniek vind ik opzich wel grappig als het bijvoorbeeld gebruikt wordt in films of series maar al die andere vind ik respectloos. Zomaar iemand negeren? Nahh ik gebruik liever de hamburger techniek.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 19 Oct '15 16:13

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
  De andere zijn simpelweg echt heel erg gemeen. Je kunt iemand dat niet aandoen. Als je iemands hart dan al gaat breken, dan toch op een zo vriendelijk mogelijke manier. Zo gemeen zijn is wel een verschrikkelijk onvolwassen manier om met de situatie om te gaan.

  Dit is niet ok!

 • Anoniempje 123456987 Mon 19 Oct '15 16:20

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
  De andere zijn hard, ik zou liever niet op een van die manieren gedumpt willen worden...

  Dit is niet ok!

 • SofíaSuperSmile Mon 19 Oct '15 17:26

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
  Die lijkt me het beste, ik hou niet van drama en wil niet te bot zijn.

  Dit is niet ok!

 • Maurie Mon 19 Oct '15 18:30

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
 • anoniempjee♥ Mon 19 Oct '15 19:41

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
  Dat is voor de techniek die ik op dat moment gebruik en het is ook een van de beste technieken die er staat

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Mon 19 Oct '15 19:42

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
  Zo heb ik het aangepakt bij mijn ex.hij was/is alleen wel super kwaad op me geworden en schold me uit voor van alles en nog wat maar dat kwam denk ik omdat hij gewoon heel verdrietig was. Maar het maakt mij niet uit want ik zie m toch nooit meer.

  Dit is niet ok!

 • itsmehnina Sat 24 Oct '15 10:32

  Reactie: De hamburgertechniek
  Reageer!
  Ik ga voor netjes. Anders is het zielig voor hem en ik wil graag vrienden blijven.

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 31 Oct '15 11:16

  Reactie: De verbanningstechniek
  Reageer!
  dat zou ik kiezen het is niet de beste manier maar wel de duidelijkste manier

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: