De afloop van Linda

'Sorry Jes, maar dit kan ik gewoon niet! Ik...' Zonder zijn zin af te maken, stormde Nigel het lokaal uit. Jessica bleef alleen achter. Ze snapte er niks van. Ze had hem nog wel haar nummer gegeven toen ze in de stad waren en nu liep hij zomaar weg toen ze aan het zoenen waren! Omdat ze niet wist wat ze anders moest doen, zocht ze op de computer een paar mooie foto's van een auto en sloeg ze op. Daarna mailde ze ze naar Nigel en sloot de computer af. Het was mooi geweest voor die dag. Ze pakte haar tas en liep naar buiten.

Thuis aangekomen plofte ze op de bank met haar laptop en haar telefoon. Ze ging naar YouTube en zocht het filmpje van die 'Kersje' weer op. Ze keek naar de reacties. 'Hmm... Als dit meisje bij de AMFI gaat studeren, kunnen we beter het gebouw nog een keer goed nalopen of alles goed vastzit, want die sloopt straks de hele boel', las ze. Opnieuw kreeg ze tranen in haar ogen, maar ze slikte ze weg. Ze sloot de laptop af en zette hem weer in de kast. Vervolgens ging ze naar boven en stapte onder de douche.

Toen ze de volgende dag op school aankwam, zag ze de scooter van Nigel al staan. Voordat ze het lokaal in liep, haalde ze diep adem en repeteerde in haar hoofd wat ze tegen Nigel ging zeggen. "Het spijt me dat ik je gisteren zo opeens zoende, dat had ik niet moeten doen..." Zo vloeiend als ze het in haar hoofd had, zo moeizaam kwam het eruit. Het leek eerder op mompelen, maar Nigel had het blijkbaar wel verstaan. 'Het geeft niet Jes', zei hij. 'Je kon er niks aan doen! Je bent ook zo'n lieve meid!' Jessica begreep er niks meer van. 'Maar waarom stormde je dan opeens het lokaal uit gister?', vroeg ze verbaasd. Even was het stil. 'Ik wilde je geen pijn doen...', zei Nigel toen zacht. 'Hoe... Hoe bedoel je, pijn doen?', vroeg Jessica. Nigel keek weg en begon op zijn beurt te mompelen. 'Die 'Kersje' die die video van jou op YouTube heeft gezet, dat is... mijn ex-vriendin...' Plotseling voelde Jessica haar hart in haar keel bonken. Dus het was zijn ex-vriendin... 'Maar wat heb jij daar verder mee te maken?', vroeg ze. 'Niks', zei hij meteen. 'Maar ik vind het zo erg. Je bent veel leuk om zo vernederd te worden.' Jessica's hart maakte een sprongetje. 'Maar lieve Nigel, jij kon er toch niks aan doen? Die blunder is nou eenmaal gebeurd en toevallig heeft zij dat heeft gefilmd en op YouTube heeft gezet. Niks meer aan te doen...' Nigel glimlachte. 'Maar ik wil dat ze het eraf haalt en dat wil ik voor jou. Omdat ik weet hoe jij je voelt...' -'Maar ik kan zelf niet eens zeggen hoe ik me voel... Hoe kan het dan dat jij dat wel weet?' Nigel kwam wat dichterbij zitten. 'Omdat wij bij elkaar passen, Jessica! Dat weten we allebei!' Jessica voelde zich opeens heel warm worden. 'Maar waarom zoende je me gister dan niet? Ik snap het niet...' Nigel sloeg een arm om haar heen en fluisterde: 'Omdat ik je geen pijn wilde doen. Maar als jij er geen moeite mee hebt dat het op YouTube blijft staan, dan kunnen we het achter ons laten, toch?' Jessica lachte en zei: 'Dat lijkt me het beste voor ons allebei!' En toen gaf Nigel haar een zachte kus...

De volgende ochtend op school zag Jessica Nigel nergens. Ze was een beetje bezorgd... Er was toch niks gebeurd? Ze smste hem waar hij was en na vijf minuten kreeg ze antwoord: "Ben ziek'', schreef hij. ''Kom je na school bij me langs? Sorry dat ik je met al het werk laat zitten!! Xx". Opgelucht haalde Jessica adem. Mooi, er was dus niks ergs aan de hand. Ze begon met het opstarten van de computer en pakte de ontwerpen van de jurk uit de kast. Ze schreef op wat ze in gedachten had met de stoffen en ging verder met het maken van de foto van de toekomstauto. Na een aantal uur hard werken, vond ze het genoeg geweest. Het was tijd om naar Nigel te gaan!

De volgende dag was Nigel gelukkig weer op school. Samen keken ze naar wat Jessica de dag ervoor gedaan had. Nigel vond het geweldig. Enthousiast nam hij de maten van Jessica op, want ze moest de jurk uiteindelijk aan.

Toen ze na een paar dagen de jurk en de bijbehorende schoenen af hadden, waren ze als eerste van de klas klaar. Nigel en Jessica konden niet wachten op de uitslag en na een paar weken was het eindelijk zover: de winnaar werd bekend gemaakt. Ze konden het bijna niet geloven, maar het was toch echt zo: Nigel en Jessica hadden gewonnen! Ze konden hun geluk niet op en werkten de rest van het jaar samen. Ze konden geen genoeg krijgen elkaar kunsten en werden ook nog eens smoorverliefd. Gelukkig kwam alles dus goed...