Verslag: Rode loper première Dansen op de Vulkaan

Verslag: Rode loper première Dansen op de Vulkaan

21-10-2014 - Zijn jullie ook zo benieuwd naar de film Dansen op de Vulkaan? Gisteren vond de rode loper première plaats en GIRLZ-redacteuren Lisa en Iris waren erbij om wat vragen te stellen aan de cast van deze mooie film.


Waar gaat de film over?
Dansen op de Vulkaan gaat over Maarten, een gewone jongen van 16 jaar. Althans, Maarten wil graag een normale jongen zijn, maar hij heeft een ernstige vorm van stofwisselingsziekte waardoor hij niet oud zal worden. Hij probeert volop te genieten van zijn leven en hij doet graag dingen met zijn vrienden. Hij is ook vaak te vinden in de dansschool: daar danst hij het liefst met Roxanne, een knap meisje waar hij stapelverliefd op is. Maar Maarten krijgt steeds meer last van zijn ziekte en het is maar de vraag of hij kan blijven dansen…

Van profielwerkstuk naar film
Maarten wordt gespeeld door Nils Verkooijen, die je misschien wel kent van films als Spijt en Achtste Groepers Huilen Niet. Deze cutie speelt dus de hoofdrol in Dansen op de Vulkaan, maar hij heeft de film ook bedacht en geproduceerd samen met zijn vriend Sjors Mans. Voor hun examenjaar maakten zij een profielwerkstuk over stofwisselingsziekten. Ze bedachten een scenario over een jongen met een stofwisselingsziekte, maar het leek de twee zo’n tof idee om er ook echt een film van te maken, dat ze besloten om het gewoon te doen! De boys hoefden gelukkig maar weinig te spijbelen omdat het maken van de film onderdeel was van hun profielwerkstuk. Handig!

Nils vond het best wel spannend en lastig om een personage te spelen met een stofwisselingsziekte. Gelukkig heeft hij allemaal complimentjes gekregen van kinderen die zelf een spierziekte hebben: ‘Ze zeiden dat ik echt hun verhaal vertel en dat zij zichzelf in Maarten kunnen herkennen. Het is het mooiste compliment dat je kunt krijgen!’

Dansgek
De superknappe danspartner van Maarten, Roxanne, wordt gespeeld door Gina van Os. Voor de film moest Gina veel dansen, maar er was één probleem: ze had nog nooit de tango gedanst! Gelukkig had ze wel al tien jaar dansles gehad op de musicalschool, dus ze had maar een paar lessen nodig om de tango als een echte pro te kunnen dansen.

Best friends forever
De beste vriend van Maarten, Stefan, is de enige persoon die weet dat Maarten een stofwisselingsziekte heeft. Bas van Prooijen, die Stefan speelt, heeft al eerder met Nils in films gespeeld. Hij werd door Nils gebeld met de vraag of hij mee wilde werken aan Dansen op de Vulkaan. Bas twijfelde geen moment en zei natuurlijk direct ja! Hij vindt het enorm tof dat Nils en Bas zelf een film hebben geproduceerd om aandacht te vragen voor deze ziekte.

Bad boy alert!
Tobias Kersloot speelt Ramon; een luie, stoere jongen die school maar onzin vindt. Een echte bad boy dus! Gelukkig is deze boy in het echt helemaal niet zo bad, want hij lijkt totaal niet op zijn personage. Wel moet Tobias toegeven dat hij school ook niet zo leuk vindt… Maar joh: hij is écht niet de enige die dat heeft! Het leukste aan het maken van de film vond hij het samenwerken met de cast en crew. Iedereen zette zich voor 100% in en het voelde een beetje aan als een kleine familie.

Must see
Naast de cast van de film waren er nog enorm veel BN’ers aanwezig die de film allemaal supergraag wilden zien. Beau Schneider, Dave Mantel, Gijs Blom en Matthijs van de Sande Bakhuyzen bijvoorbeeld. Ze waren allemaal van de partij.

Waarom je deze film écht moet zien? Het is een bijzonder verhaal en, zo benadrukt Nils, absoluut geen jankfilm! Nils, Bas en de rest van de cast zijn allemaal enorm trots op de film en vinden het supertof dat ze ervoor kunnen zorgen dat stofwisselingsziekten meer aandacht krijgen. Het geld dat wordt opgehaald met de film wordt gedoneerd aan Stichting Stofwisselingskracht, zodat er onderzoek kan worden gedaan naar de ziekte.

Dansen op de Vulkaan is vanaf 30 oktober in de bioscoop te zien. Wil jij hem ook zien? Check snel de coole winactie voor vrijkaarten!

 • Nils Verkooijen (Maarten/producer)
 • Bas van Prooijen (Stefan)
 • Gina van Os (Roxanne)
 • Tobias Kersloot (Ramon)
 • Sjors Mans (producer/composer)
 • Dave Mantel
 • Gijs Blom
 • Matthijs van de Sande Bakhuyzen en zijn moeder (+ regisseur van de film) Adriënne Wurpel
 • Beau Schneider (met vriendin)

Tell us what you think

Zou jij Dansen op de Vulkaan willen zien?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

Inloggen

of log in via: