Vanavond op tv: Friends for War Child

Vanavond op tv: Friends for War Child

10-06-2015 - Ken jij War Child al? Deze organisatie zet zich in voor oorlogskinderen in allerlei landen en wil ze een veilige plek geven waar ze hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn. Een supergoed doel dus, en daarom heeft War Child vanavond een heel speciale tv-avond op NPO 1: Friends voor War Child.Friends voor War Child is een live programma waarin War Child laat zien wat het is om als kind op te groeien in oorlog. War Child werkt momenteel in elf landen met oorlogskinderen, maar omdat er nog zoveel meer kids zijn die hulp nodig hebben, organiseren ze deze tv-avond. Speciaal voor de uitzending zijn onder anderen Marco Borsato en zijn dochter Jada op pad gegaan naar Libanon om daar een persoonlijk verslag te maken. Dat het een emotionele reis was, blijkt wel uit het verhaal van Rasha (10), die gevlucht is uit Syrië. ‘Ik was zo bang. Toen de bommen vielen, schuilde ik huilend in de badkamer’, vertelt Rasha aan Marco en Jada. Zij en miljoenen andere kinderen wereldwijd gaan dagelijks gebukt onder geweld, angst en nachtmerries.
Naast Marco Borsato zetten verder allerlei bekende Nederlanders zich in om telefoontjes aan te nemen voor iedereen die wil doneren. Word jij vanavond ook een Friend van War Child? Meer weten, check Warchild.nl.
 
Friends for War Child is vanavond om 21.25 uur bij de EO op NPO 1.
 

Tell us what you think

Doneer jij wel eens aan een goed doel?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Boogje Wed 10 Jun '15 21:35

  Reactie: Ja, heel vaak
  Reageer!
  Ja, ik ben lid van het Wereld Natuur Fonds. Omdat ik van de Aard hou. Ik houdt trouwens van alle planeten, omdat zei ook een leven verdienen net als ons. De Aarde heeft geen stem meer, en dat vindt ik heel erg, dankzei haar zijn we hier, daarom moeten we ook wat terug doen, en haar helpen de overbevissing te stoppen, en het kappen van de Amazone (dan kap je eigenlijk haar longen, kan je je dat ooit voorstellen bij jezelf? Dan weet je ook wat Moeder Aarde voelt).

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Wed 10 Jun '15 21:38

  Reactie: Soms
  Reageer!
  ik vind het wel belangrijk dat er geld word gedoneerd aan een goed doel want zo hebben mensen namelijk ook het gevoel dat ze geholpen worden, maar ik geef niet altijd geld aan een goed doel. Maar ik vind het wel belangrijk dat ze er zijn

  Dit is niet ok!

 • Dedicated Thu 11 Jun '15 09:02

  Reactie: Nee, ik heb niet zoveel geld
  Reageer!
  Ik deed het eerst wel maar ik word de laatste tijd steeds armer dus dan hoeft het niet voor mij

  Dit is niet ok!

 • JustinBieberJBBelieber4ever!!!! Thu 11 Jun '15 12:24

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Als er bij de kassa zo'n bakje staat voor eengoed doel stop ik daar mijn wisselgeld in en voor serious request doneer ik ook altijd. En 1x per jaar houde mijn bff en ik een actie om geld in te zamelen voor een goed doel

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Thu 11 Jun '15 15:14

  Reactie: Ja, heel vaak
  Reageer!
  Ja eigenlijk best vaak

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!