Muziektips van Erik Arbores

DJ Erik Arbores geeft iedere maand muziektips.

25-09-2012 - Producer, dj en Girlz!-columnist Erik Arbores is helemaal into muziek. Ook deze maand heeft hij weer drie bijzondere muziektips voor jullie.


Songtip: Cash cash - Michael Jackson
Erik: ‘Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat Michael Jackson, the King of Pop, overleden is. Ondanks dat Michael Jackson niet meer kan optreden, komen er bij zijn familie nog steeds bakken met geld binnen. Zij hebben er namelijk voor gekozen zijn 500 miljoen dollar schuld te erven, wat een goede keus blijkt want in 3 jaar hebben ze al 475 miljoen terug verdiend.

Maar nu gaat het niet om nieuwe muziek van Michael, dit is juist een nummer wat naar hem vernoemd is. Cash Cash is een Amerikaanse popgroep, en als eerbetoon aan Michael Jackson is dit hun nieuwe single. Ze zingen dan ook 'Even though the king is gone, the beat goes on and on'. Het is een soort electro/dubstep met rare vervormde geluiden die ik zelf heel vet vind, maar het is ook juist weer catchy!’

Videotip: World Humanitarian Day
‘World Humanitarian Day is een dag ingesteld door de Verenigde Naties. Op deze dag willen ze mensen inspireren goede gingen te doen voor andere mensen. Deze dag staat in het teken van humanitair werk, bijvoorbeeld vrijwilligers in rampgebieden.

Zangeres Beyoncé heeft haar nummer 'I Was Here' van haar laatste album '4' opgedragen aan deze dag. Ik vind het een heel goed nummer en Beyoncé hoopt dan ook met dit nummer mensen te overtuigen goede dingen te doen. De opbrengsten van I Was Here gaan ook naar de World Humanitarian Day. In de video voor dit nummer zien we Beyoncé optreden in de grote zaal van de VN in New York die je wel is op tv ziet. Hier is ook goed te horen hoe goed Beyoncé live kan zingen! Ik vind het heel goed van Beyoncé dat ze dit doet.’

Songtip 2: Oppa Gangnam Style
‘Normaal bespreek ik altijd een nummer, video en een album, maar omdat in de zomer bijna geen albums worden uitgebracht bespreek ik gewoon twee nummers. En dit nummer móet ik ook echt bespreken :)

Zijn jullie klaar voor Sexy And I Know It 2.0? Het nummer Gangnam Style is de nieuwe single van Koreaanse rapper Psy. In Zuid-Korea is Psy heel populair, maar in de rest van de wereld niet echt, waarschijnlijk gewoon omdat hij in het Koreaans rapt. Ook Gangnam Style is in het koreaans, maar ookal is het niet te verstaan, is het toch een leuk nummer. De videoclip is helemaal gek, daar zien we Psy allemaal gekke dansjes doen op verschillende plekken. Katy Perry, Justin Bieber, Robbie Williams en meer celebs hebben al over het nummer getweet en op youtube is hij heel vaak bekeken. Oppa Gangnam style!’

Lees Eriks nieuwe column in Girlz! 10. Daar schrijft hij ook over zijn optreden dat hij opdroeg aan sporters en de premier. Echt vet dat hij dat mocht doen! Check hier zijn optreden.

Vanavond is Erik op tv
Erik is door Sophie Hilbrand en de crew van BNN gevolgd om te kijken hoe het nu eigenlijk in z'n werk gaat als je plotseling beroemd bent. Bestaat je leven alleen nog maar uit glamour, of heb je af en toe een momentje om te chillen met je vrienden? Check het 25 september om half 9 op Nederland 3 in Je Zal Het Maar Zijn. Don't miss it!

Tell us what you think

Wat is jouw favoriete videoclip van dit moment?

  •  

12Reacties

 • Love&Hate Tue 25 Sep '12 13:26

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  GANGNAM STYLE in België is het al langer een bekend liedje ! bij ons hoor je het minstens 2x per dag op de radio

  Dit is niet ok!

 • LoveMyLifex Tue 25 Sep '12 14:38

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Cash cash van michael jackson is echt leuk!!! Ik kende hem al eerder

  Dit is niet ok!

 • Abrikoos Tue 25 Sep '12 15:50

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  gangnam style denk ik maar ik zit eigenlijk te wachten op de nieuwe van de wanted

  Dit is niet ok!

 • PsychoMello Wed 26 Sep '12 07:44

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Gangnamstyle vooral maar vind ze alle 3 erg leuk

  Dit is niet ok!

 • Amanaisajane Wed 26 Sep '12 14:54

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  one direction- life while we,re young en van demi lovato- give your heart a break love it

  Dit is niet ok!

 • love2000 Wed 26 Sep '12 16:43

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  GAMGNAM STYLE EN JESSIE J WHO'S LAUGHING NOW!!1

  Dit is niet ok!

 • LeGleekFreak .. Cory Monteith ♥ Wed 26 Sep '12 17:55

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Oeh, die is moeilijk ... ik heb er zoveel. Voor nu kies ik de oudere versie van 'We Are Never Ever Getting Back Together' van Taylor Swift ♥ De nieuwe versie (waarin je haar ziet) vind ik ook heel leuk, maar minder als de oude.

  Dit is niet ok!

 • mrs.C Wed 26 Sep '12 22:37

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  idd, gangnam style!

  Dit is niet ok!

 • ♥Girl♥ Mon 1 Oct '12 14:57

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Cash Cash Michael Jackson: 9 Beyoncé: Gangnam Style: 7.5

  Dit is niet ok!

 • ♥Girl♥ Mon 1 Oct '12 14:58

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Beyoncé vergeten!! Hmmm...Kweet nii...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 7 Oct '12 16:56

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  gumgnam style!!!!!!! hahahah

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Fri 20 Sep '13 17:03

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Roar - Katy Perry

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!