8 tips om minder vaak ruzie te maken met je ouders

8 tips om minder vaak ruzie te maken met je ouders

24-06-2016 - Ben je vergeten hoe de normale stem van je moeder klinkt, omdat jullie alleen nog maar tegen elkaar lijken te schreeuwen? Dan is het tijd om je gedrag een beetje te veranderen. ;-) Met deze tips voorkom jij voortaan superveel ruzie.


#1. Luister
Je kunt meteen ontploffen bij alles wat je ouders zeggen en beginnen te schreeuwen DAT DIT DUS ECHT ONZIN IS EN DAT JE OOK NOOIT IETS MAG. Of je luistert gewoon even wat ze te zeggen hebben en legt dan rustig uit waarom dat volgens jou niet klopt. Drie keer raden welke van de twee het effectiefst is.

#2. Doe wat je belooft
Heb je gezegd dat je om elf uur thuis bent? Zorg dan ook dat je er dan bent en niet om kwart over elf, ook al mogen al je vrienden tot vier uur ’s nachts wegblijven. Op die manier krijgen je ouders vertrouwen in je en mag je de volgende keer misschien langer weg. Gaat gegarandeerd niet gebeuren als je te laat bent.

#3. Maak een grapje
Voor je de volgende keer helemaal uit je panty gaat: probeer eens een grapje. En dan niet zo een waarvan je weet dat je moeder er nog kwader van wordt, maar een echt leuke. Kunnen jullie samen lachen. Stuk chiller dan ruzie maken.

#4. Cool down
Toch aan het schreeuwen geslagen? Ga dan even naar je kamer en zeg dat je later verder praat. Als je weer rustig bent, kun je beter uitleggen wat je probleem is en hoe je het opgelost zou willen hebben.

Lees ook: Dingen die je kunt zeggen om je pesters te dissen

#5. Bedenk een middenweg

Sowieso is het slim om van tevoren te bedenken  waar je ouders wél mee akkoord gaan. Mag je niet alleen naar huis fietsen ’s nachts? Stel dan voor om bij een vriendin te blijven slapen of om opgehaald te worden, ook al vind je dat zelf minder leuk.

 #6. Doe leuke dingen
Hebben jullie de ene fittie na de andere en lijkt het alsof het nooit meer gezellig wordt tussen jullie? Ga dan eens iets chills doen, het liefst apart met je moeder of je vader. Na een dagje gezellig shoppen kunnen jullie er weer even tegen.

#7. Zeg geen sorry als het niet echt jouw schuld was
Voor sommige ouders is ruziemaken een middel om te laten zien wie de baas is: uiteindelijk zeg jij toch wel sorry en hebben zij hun zin. Niet echt eerlijk. Ben je het dus echt, echt, echt oneens met wat ze zeggen? Blijf dan zo rustig mogelijk en zeg dat je het vervelend vindt dat ze zo boos zijn, maar dat je echt niet ziet wat je verkeerd doet. Essentieel onderdeel: ga niet zelf terugschreeuwen, dan win je de ruzie nooit meer.

#8. Maar geef fouten wel toe
Of course zeg je dan wel weer sorry als je zelf iets verkeerd hebt gedaan. Dat voorkomt een hoop ellende en zorgt ervoor dat je ouders je zien als iemand met wie te praten valt. Altijd handig. ;-)

Lees ook: 6 tips om happy te zijn met je body

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Heb jij vaak ruzie met je ouders?

  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • preciousxschulf Fri 24 Jun '16 16:30

  Reactie: Nope, (bijna) nooit
  Reageer!
  Het zijn gewoon echt bijna geen ruzie's ik hé de altijd meningsverschillen

  Dit is niet ok!

 • Ameliepowerrr Fri 24 Jun '16 18:06

  Reactie: Soms
  Reageer!
 • Dancing-Queen Fri 24 Jun '16 18:28

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Nou meer menings verschillen. Ik vind het ook niet leuk dat het zo gaat. Maar ze begrijpen mij niet en dat maakt mij erg verdrietig zou willen dat iemand me kon helpen. Mensen proberen dat ook wel maar als er dan alsnog door mijn ouders niet geluisterd wordt naar mij

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Sat 25 Jun '16 13:10

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Maar vaak is dat meer gezeur van mn moeder waarop ik niet reageer en dn wordt ze boos

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 25 Jun '16 13:56

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
  Bijna elke dag wel. Net nog 1 gehad

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Sat 25 Jun '16 18:14

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik heb wel vaak discussies met mijn ouders, omdat ik dan vind dat ze mij niet begrijpen en dat denk ik ook vaak. Maar ik kom wel altijd mijn afapraken na

  Dit is niet ok!

 • Ika Vanessa Morgan Wed 29 Jun '16 12:01

  Reactie: Nope, (bijna) nooit
  Reageer!
 • Echtmooi17 Thu 30 Jun '16 13:10

  Reactie: Nope, (bijna) nooit
  Reageer!
  Toevallig gisteren Ik zei in haar ogen iets verkeerds Dus ik kreeg geen avondeten Gelukkig kan ik meestal wel bij m'n vader terecht

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 1 Jul '16 21:17

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
  Echt iedere dag.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!