7 tips om zelfverzekerder over te komen

7 tips om zelfverzekerder over te komen

18-07-2016 - Duik jij ook het liefste in elkaar als mensen tegen je praten en is onzekerheid jouw middle name? Geen probleem! Met deze tips lijk je namelijk superzelfverzekerd. And guess what? Als je ze maar lang genoeg volhoudt, word je vanzelf hartstikke confident. Nice!


#1. Loop rechtop
Als je iets eng vindt, heb je de neiging om in elkaar te duiken en met je blik naar beneden door de ruimte te schuifelen. Lekker veilig, maar het komt niet zo confident over. Moet je een volle zaal in waar je niemand kent? Ga dan goed rechtop staan, houd je schouders laag en kijk recht voor je uit. Hello miss confident!

#2. Draag comfy kleding
Nee, dat betekent niet dat je in je joggingpak naar een sollicitatiegesprek kunt gaan, maar het helpt wel om kleding te dragen waarin je je lekker voelt. Moet je een presentatie geven en draag je normaal nooit rokjes? Doe dat dan nu ook niet, maar ga voor je good old spijkerbroek met lievelingsshirt. Soms kan het wel helpen om wat extra aandacht aan je uiterlijk te besteden als je onzeker bent, maar again: alleen als je kiest voor een look waar jij je goed bij voelt.

#3. Think positive
Als je iemand in haar eentje ziet zitten in de pauze, wat denk je dan? Stoere girl of arm meisje? Waarschijnlijk ligt dat eraan hoe ze erbij zit. Een meisje dat uitstraalt dat ze het best oké vindt om even alleen te zijn, vind je waarschijnlijk hartstikke stoer. En dat vind je niet van iemand die ineengedoken in een hoekje zit… Het verschil tussen die twee? De confident girl denkt waarschijnlijk: ‘Ha lekker! Even een pauze op mijn phone’ en dat straalt ze uit, terwijl een onzeker meisje alleen maar denkt: ‘Er kijkt toch niemand naar me? Misschien moet ik me verstoppen…’ And guess what? Dit kun jij ook! Probeer het leuke in een situatie te zien, dan lijk je al snel veel zelfverzekerder.

Lees ook: 8 tips om minder vaak ruzie te maken met je ouders

#4. Praat hardop
Aaaargh! Je moet je voorstellen in een volle klas. Met je blik naar beneden mompel je heel snel hoe je heet en wat je hobby’s zijn. Tja, dat heeft dus he-le-maal niemand verstaan, maar iedereen weet wel meteen dat jij megaonzeker bent. Praat daarom lekker hardop. Iedereen mag weten hoe awesome jij bent!

#5. Kijk mensen aan
Naar je schoenen staren is dé manier om onzeker over te komen. Kijk mensen daarom lekker aan! Durf je dat niet zo goed bij je crush of doodenge docent? Dan kun je ook altijd naar het plekje tussen de wenkbrauwen kijken. Zo lijkt het alsof je iemand aankijkt, maar is het voor jou net iets minder eng.

#6. Zeg wat je wilt
Als je BFF vraagt wat je wilt drinken, zeg jij dan ook altijd ‘dat het niets uitmaakt?’ Ja? Tijd om daarmee te stoppen! Zij vraagt wat je wilt, dus jij mag dan best heel hard roepen dat je cola het lekkerst vindt. Iemand die niet weet wat-ie wil, komt namelijk veel onzekerder over dan iemand die wel keuzes durft te maken.

#7. Zoek mensen bij wie je je thuis voelt
Dat ene groepje kan dan wel bestaan uit de coolste chicks van de school, als jij je dom en onhandig voelt als je met ze optrekt, is dat niet zo lekker voor je zelfvertrouwen. Tijd om friends te zoeken bij wie jij wel maximaal jezelf kunt zijn! Vind je die niet op school? Neem dan eens een kijkje bij een sport-, muziek- of toneelvereniging. 

Lees ook: 6 tips om happy te zijn met je body

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Voel jij je zelfverzekerd?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Tess xoxo Mon 18 Jul '16 20:48

  Reactie: Dat ligt aan de situatie
  Reageer!
  Meestal eerst wat verlegen maar als iemand mij aardig en leuk lijkt praat ik er gewoon mee

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Wed 20 Jul '16 18:10

  Reactie: Ja, ik ben superzelfverzekerd
  Reageer!
  Ik was eerst altijd verlegen en durfde niet snel vrienden te maken, maar nu durf ik dat gewoon, en als er een groepje is die mij niet bevalt ga ik daar niet bij staan, en als ze dan een opmerking maken doe ik net alsof mijn neus bloedt bij wijze van spreken. Ik ben alleen maar blij met mezelf hoe ik nu ben, en ik verander mezelf alleen maar als ik zelf vind dat dat nodig is

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Thu 28 Jul '16 14:38

  Reactie: Dat ligt aan de situatie
  Reageer!
  Oo het eerste gezicht lijk ik heel onzeker maar als je me eenmaal kent ben ik superlief en zorgzaam maar ik kan ook heel druk zijn als ik met mijn vrienden ben.

  Dit is niet ok!

 • JessP Fri 29 Jul '16 17:37

  Reactie: Dat ligt aan de situatie
  Reageer!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!