7 dingen die je kinderachtiger laten lijken

7 dingen die je kinderachtiger laten lijken

25-07-2016 - Jij bent supervolwassen voor je leeftijd, toch? Nou, check eerst maar even of je niet stiekem deze dingen doet!


#1. Je praat over anderen, maar niet met ze
‘Heb jij gezien wat zij net deed? Dat kan écht niet!’ Elke girl roddelt wel eens en dat hoeft ook helemaal niet verkeerd te zijn, maar als je echt issues met iemand hebt, kun je die maar beter tegen diegene zelf zeggen. Dat is veel enger, maar ook net een tikkie effectiever dan tegen je friends blijven klagen.

#2. Je vindt altijd dat iemand anders iets verkeerd doet
Die drie voor je proefwerk? Dat is de schuld van die docent die gewoon niet kan uitleggen. Dat jij nooit je huiswerk maakt, heeft daar he-le-maal niets mee te maken. Yeah… right. Of course gebeuren er soms stomme dingen waar jij echt niets aan kunt doen, maar over het algemeen doen mensen niet hun best om jou het leven zuur te maken. Heb je een te laag cijfer? Kijk dan de volgende keer eerst eens wat je zelf beter kunt doen. En (ook heel volwassen) vraag om hulp als je dat niet alleen kunt.

#3. Je vindt het fun om je ouders op de kast te jagen
Sommige ouders heb je met één opmerking al woest. Dat kan behoorlijk opluchten, maar om het nou voor de lol te gaan doen… Niet heel mature, hmpf?

Lees ook: 5 tips om je ongesteldheid op vakantie te overleven

#4. Je loopt weg voor problemen
Heb jij ook altijd de neiging om te verdwijnen als er iets aan de hand is? Dat was een leuke tactiek toen je een kleuter was, maar tegenwoordig kun je dingen maar beter fixen. Dat betekent niet dat je dingen in één keer op moet lossen, wel dat je een appje stuurt naar de vriendin met wie je ruzie hebt.

#5. Je durft geen beslissingen te nemen
Zeg jij ook altijd: ‘euh…’ als iemand je vraagt of je cola of sinas wilt? Het is net even volwassener om gewoon de knoop door te hakken, ook als het je niet zo veel uitmaakt. Als jij nooit zelf kiest, doe je eigenlijk altijd wat je friends of family willen. Niet zo heel volwassen…

#6. Je durft niet te zeggen wat je vindt
Je hoeft echt niet over alles een mening te hebben, maar af en toe iets anders vinden dan je vriendinnen, is heel gezond. Het laat zien dat jij zelf iemand bent en dat je zelf weet wat je wilt.

#7. Je kunt niet voor jezelf zorgen
Oké, je hoeft echt nog niet zelf heel je belastingaangifte te kunnen doen, maar een eitje bakken en een nachtje in je eentje overleven, zou toch moeten kunnen. 

Lees ook: 7 tips om zelfverzekerder over te komen

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Hoe oud voel jij je?

  •  

8Reacties

 • KawaiiMeisje Mon 25 Jul '16 14:45

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik ben 14 maar ben net een kind van 4 lol

  Dit is niet ok!

 • Suzanne16 Mon 25 Jul '16 16:07

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ben 16 en voel me 16

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 25 Jul '16 17:56

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik ben 17 maar gedraag als 14/15 ofzo XD

  Dit is niet ok!

 • Kiss.Maren Mon 25 Jul '16 20:15

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  4 en 5 doe ik nog wel..

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Thu 28 Jul '16 16:03

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik voel me 17 terwijl ik 16 ben

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 29 Jul '16 00:57

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  14 en ik ben ook 14

  Dit is niet ok!

 • justliveyourlife Fri 29 Jul '16 16:16

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  ben 14, bijna 15, maar ik voel me 16

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 10 Aug '16 10:55

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik ben 13 maar voel me echt veel ouder dan ik ben. Ik ben verder met alles dan andere kinderen van mijn leeftijd, en dat vind ik echt best jammer! Ik heb 4 oudere broers (waaronder eentje 12,4 minuutjes ouder is). Mijn ouders vinden dat ik nog volwassener lijk dan hem met hoe ik praat. Ook heb ik een vrouwelijk lichaam omdat ik veel te vroeg in de pubertijd kwam. Dus ik voel me echt al iets van 19/20 ongeveer. Helaas, want ik wil gewoon mezelf voelen als een meisje van 13 jaar die gewoon kinderachtig is en om alles kan giegelen. Maar goed ik mag niet zeuren later ben ik er misschien wel blijer mee!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: