8 dingen die je herkent als je wel eens gepest bent

8 dingen die je herkent als je wel eens gepest bent

21-09-2016 - Deze week is het Week tegen het Pesten. Nog steeds worden duizenden jongeren elke dag getreiterd of vernederd. Is dat jou wel eens overkomen? Dan herken je deze acht dingen vast (helaas).


#1. De lelijke opmerkingen maken je onzeker
Heb je echt een grote neus? Of ben je echt zo lelijk? Pesten maakt je superonzeker. Misschien zien de pesters het als een lolletje of willen ze niet buiten de groep vallen, maar bij jou komt het hard binnen en het levert je slapeloze nachten op.

#2. Je durft op dat moment nauwelijks wat terug te zeggen
Ze zijn zo gemeen… dat je niks uit je mond krijgt. Het vervelendste is als ze je met een heel groepje pesten. Je voelt je in de minderheid, waardoor je bang wordt. Het beste is om weg te lopen en niet teveel na te denken over die lelijke woorden.

#3. Je bent bang
Zou diegene je morgen weer pesten…? Pff… je doet maar net alsof je ziek bent vandaag… Als je bang bent weet je vaak niet zo goed wat je moet doen. Daarom is het belangrijk dat je met een goede vriendin of je ouders praat over het pesten. Zij kunnen jou helpen en beschermen. Durf je er niet over te praten met bekenden? Dan kun je ook altijd bellen of chatten met De Kindertelefoon.

Lees ook: Pesten is geen spelletje 

#4. Je gaat met tegenzin naar plaats waar die pestkop rondloopt
Pff… je wilt echt niet meer naar school! Straks verpesten ze weer je hele dag. Vaak is de eerste gedachte dat je nooit meer naar teruggaat naar de plek waar je wordt gepest. Helaas is dat niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat dit de enige school in de omgeving is. Probeer in die gevallen hulp in te schakelen. Ga met je mentor of een andere docent die je vertrouwt praten. Zij kunnen met je meedenken over oplossingen.

#5. Het lijkt elke dag erger te worden
Als je dag in dag uit gepest wordt, ga je er misschien zelfs in geloven. Superzonde, want jij bent ook de moeite waard. Vertel jezelf daarom zo vaak mogelijk waarom jij wél een supertof mens bent en wees niet bang om hulp in te schakelen. Het is nooit jouw schuld dat je wordt gepest.

#6. Je durft het niet te vertellen
Vaak dreigen pesters, maar daar moet jij je niks van aantrekken! Probeer je angst te overwinnen en toch over het getreiter te praten. Volwassenen kunnen je echt helpen en ervoor zorgen dat pesters hard worden aangepakt.

#7. Je voelt je enorm eenzaam en kapotgemaakt
Als je met meer bent, kunnen mensen voor je opkomen. Bij pesten sta je er meestal helemaal alleen voor. Daarom is het belangrijk als je mensen kent die hetzelfde meegemaakt hebben als jij. Online of in het echt: zij kunnen je steunen.

#8. Je kunt de pester nooit volledig vergeven
Door die lelijke dingen heeft de pester veel bij je achtergelaten. Zelfs jaren later kun je nog last hebben van alles wat jou is aangedaan. Zo oneerlijk… 

Lees ook: Jij zou nooit pesten... Of toch?

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Ben jij ooit gepest?

  •  
  •  

24Reacties

 • B.lo,B,ve.F. Wed 21 Sep '16 17:09

  Reactie: Ja
  Reageer!
  1, maar dat deerde me op een gegeven moment niet meer. 2. 6. Want iedereen denkt dat er iets aan te doen is. NOT 7. gelukkig had ik 2 goede vriendinnen 8. Ze zijn in groep 8 gestopt. inde eerste starte het weer en dat ging door tot vorig jaar.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 21 Sep '16 17:13

  Reactie: Ja
  Reageer!
  12jaar lang nu

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 21 Sep '16 18:50

  Reactie: Nee
  Reageer!
  gelukkig niet maar ik doe best vaak bot (soms beetje gemeen) tegen mensen is dat ook pesten

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Wed 21 Sep '16 18:55

   Nee, in principe als je het niet zo bedoeld, dan is het niet pesten. Maar ik zou wel oppassen met wat je zegt. Het kan iemand dieper raken dan je denkt.

   Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 21 Sep '16 18:56

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik werdt zelfs gepest door mijn beste vriendin. Ik kwam er pas jaren later achter nu ik voorgoed met haar ben gestopt, dat ze me eigenlijk al die tijd pestte, maar ik gewoon nog te jong was om dat in te zien.

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Wed 21 Sep '16 19:15

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Nooit echt gepest maar wel onwijs beledigd en daar zit ik (ondertussen 3 jaar later ) nog erg mee

  Dit is niet ok!

 • Anoniem300 Wed 21 Sep '16 20:01

  Reactie: Ja
  Reageer!
  al vanaf mn 7ste

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 21 Sep '16 22:03

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik werd gepesten pesten wollegras woogin op scholen wel 7 tot 120 mee gemaakt Herk erg vertiedige bang huilen boos kwat had echt niet kan van slapen Dat ik heen en weer moet regen hard lopen doen af maken dat doen mijn cliënten op scholen altijd met iemand aders praatten Niet met jou zelf ik ga laaten wie de baas is mag bepalen jou peper gaat praatten eerst mijn aan mijn vragen dan mag ik meent echt eeder niet zonder praatten met mijn toestemgin heeft of niet heet niet Stikm doen ik hepet gelijk door Ok op,mijn werk iet van haar niet zo mag doen help mijn nu Ik ga acie voeren kind woord gepesten pesten op scholen thuis Ik hepet fecebook laat weten met mijn eens ben t Tegen pesten bent komt in acie nu

  Dit is niet ok!

 • Kiss.Maren Thu 22 Sep '16 08:38

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Niet echt gepest, maar de "stoere" groepjes hebben me in groep 8 vooral heel onzeker gemaakt.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 22 Sep '16 15:42

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik werd voor veel dingen uitgemaakt en ik voelde me echt rot maar ik liet het er niet bij zitten dus ging ik er altijd er tegen in terwijl ik weet dat dat geen zin heeft

  Dit is niet ok!

 • Dominiquexxxx Thu 22 Sep '16 17:50

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Ik ben nooit echt gepest, ik was wel altijd een beetje de "niemand" op school. Mensen praatten gewoon niet of nauwelijks tegen me.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 22 Sep '16 23:25

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Voor een groot deel fout, ik vertelde het voor jaren aan de docenten, volwassenen en zelfs psychologen, en niemand deed er iets aan. Ik ben nu eindelijk na vier jaar van de rot school af. Heb er faalangst, paniekaanvallen en slapeloze nachten aan overgehouden.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 22 Sep '16 23:53

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Was altijd het buitenbeentje in klas, maaar in groep 7 waren een paar mensen verder gegaan & in groep 8 ongeveer de helft van de klas ben nog steeds wel een buitenbeentje, maar liever dat dan die 2 jaar opnieuw te krijgen

  Dit is niet ok!

 • maaike.vandeweijer Fri 23 Sep '16 10:38

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Maar na ik de film "A Girl Like Her" heb gezien, heb ik het denk ik goed afgesloten voor mezelf en denk ik dat ik de pestkoppen voor een deel heb vergeven. Het zal natuurlijk nooit helemaal vergeven zijn.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 23 Sep '16 16:36

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Meer opmerkingen gekregen waardoor ik daar toen echt een groot probleem mee kreeg.. Ik zit er soms nog steeds mee, maar nooit zo'n erge terugval gehad als hoe het toen was. Ben er alleen wel bang voor. Pesten zelf heb ik ook wel last van gehad, getreiter bedoel ik dan. Twee van mijn beste vriendinnen waren opeens niet zo aardig meer en begonnen te spugen en te duwen, maar dat heeft nooit zo'n grote impact op me gehad als de nare opmerkingen. Nu krijg ik geen nare opmerkingen meer, ik merk alleen wel dat er veel geoordeeld wordt door mensen.. Woorden doen echt zeer, ook achter je rug om, dus doe dat niet.

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Fri 23 Sep '16 19:41

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik werd buitengesloten en uitgescholden en ik voelde me toen die tijd zo kut. Want het gebeurde niet alleen op school maar ook in de bus en dat vond ik nog het ergste. Gelukkig heb ik daar nu niet meer zo veel last van

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 23 Sep '16 21:55

  Reactie: Nee
  Reageer!
  zelf ben ik nooit gepest maar het breekt me echt als ik mensen zie die worden gepest of werden gepest

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 23 Sep '16 22:20

  Reactie: Nee
  Reageer!
  ik ben nooit gepest geweest omdat ik altijd de vriendin ben van de populaire atijd! maar mijn ouden vrienden zeiden altijd voor de grap dikzak waardoor ik mij nu nog altijd veel te dik voel ik heb heel lang gewoon niets gegeten nu doe ik da soms nog maar al veel minder wa kunnen de mensen tich allemaal me u doen !

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 24 Sep '16 11:44

  Reactie: Ja
  Reageer!
  op de lagere school omdat ik heel erge allergie ze hebben toen die tijd mijn stuur van het fiets helemaal omgedraaid maar nu word ik niet meer gepest gelukkig

  Dit is niet ok!

 • Suzanne16 Sun 25 Sep '16 11:24

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Heel erg . Ik voel me er Vaal nog steeds heel ongelukkig en verdrietig over. Nu heb Ik 4 vriendinnen en die zijn er voor me Ik Kan Altima met ze praten waar Ik mee zit zo lief

  Dit is niet ok!

 • Niemand anders Thu 29 Sep '16 00:07

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja,Ik werd vroeger(groep 4)gepest door 4 jongens. Omdat ik toevallig een arparte achternaam heb. Die jongen waren altijd bij mekaar. het begon eigenlijk met een paar worden maar daarna werd het meer en meer. het alleen in de pauze als ik even alleen was of als ik langs liep. Op een gegeven moment was ik het zat,ik werd de heletijd uitgescholden er werden gewoon dingen naar mij geroepen. Ik heb alle moet bij mekaar geraapt dat ik nog over had en heb het tegen mijn ouders gezegd. Iedereen zegt wel als je gepest wordt dan moet je het tegen een vriendin of een ouder zeggen maar als je gepest wordt durf je het helemaal te zeggen. niet je bent bang voor iemands zijn reactie. En je wilt iemand anders er geen kwaad mee doen. Dus heb ik eerst tegen niemand gezegd dat ik gepest werd. maar toen ik alle moet had ging ik naar mijn ouders die daar eigenlijk heel goed opreageerde en die waren gelijk naar de juf gegaan,en hebben de 4 jongens mij een had gegeven en moesten zij het goed maken. zij zijn er gelukkig mee gestopt. Op een na maar daar trekte ik mij niks meer van aan. ik heb er op dit moment nu ik in de derde zit geen last meer van die jongens maar op een of andere manier heeft het nog steeds een beetje effect op mij waar ik veder niks aan kan doen.

  Dit is niet ok!

 • Niemand anders Thu 29 Sep '16 00:16

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja,Ik werd vroeger(groep 4)gepest door 4 jongens. Omdat ik toevallig een arparte achternaam heb. Die jongen waren altijd bij mekaar. het begon eigenlijk met een paar worden maar daarna werd het meer en meer. het alleen in de pauze als ik even alleen was of als ik langs liep. Op een gegeven moment was ik het zat,ik werd de heletijd uitgescholden er werden gewoon dingen naar mij geroepen. Ik heb alle moet bij mekaar geraapt dat ik nog over had en heb het tegen mijn ouders gezegd. Iedereen zegt wel als je gepest wordt dan moet je het tegen een vriendin of een ouder zeggen maar als je gepest wordt durf je het helemaal te zeggen. niet je bent bang voor iemands zijn reactie. En je wilt iemand anders er geen kwaad mee doen. Dus heb ik eerst tegen niemand gezegd dat ik gepest werd. maar toen ik alle moet had ging ik naar mijn ouders die daar eigenlijk heel goed opreageerde en die waren gelijk naar de juf gegaan,en hebben de 4 jongens mij een had gegeven en moesten zij het goed maken. zij zijn er gelukkig mee gestopt. Op een na maar daar trekte ik mij niks meer van aan. ik heb er op dit moment nu ik in de derde zit geen last meer van die jongens maar op een of andere manier heeft het nog steeds een beetje effect op mij waar ik veder niks aan kan doen.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: