10 tips om volwassener te worden

10 tips om volwassener te worden

29-09-2016 - Ziet iedereen jou nog als een kind en ben jij daar helemaal klaar mee? Wil jij net wat volwassener door het leven gaan? Check dan nu tien tips om volwassener te worden.


#1. Leer zelfstandig te worden
Kun jij jezelf verzorgen? Door een lekker avondmaaltje te koken of de was te doen? Tja… dat hoort er ook bij als je volwassener wilt worden. Of wil jij elke dag in je vieze kleren en ondergoed rondlopen? Bahbah….

#2. Probeer minder kinderachtig te doen
Vaak merk je het verschil tussen een kind en een volwassen aan het gedrag. Het is belangrijk dat je dus niet superkinderachtig doet. Probeer je wat volwassener op te stellen en maak niet overal een grapje van. Doe vooral ook niet continu irritant. Zo word je natuurlijk niet serieus genomen, hè.

#3. Kleed je ernaar
Je hoeft niet in een keer 50 te lijken natuurlijk! Maar doe je Mickey Mouse-trui lekker aan als je lui op de bank ligt en niet meer in het openbaar! Dat kan een beetje kinderachtig over komen. Trek kleding aan die bij je leeftijd past. Als je wat volwassener wilt worden kun je bijvoorbeeld eens naar een andere kledingwinkel gaan.

#4. Probeer eens een kopje koffie
Melk of suiker mevrouw? Een zoetje of toch zwart? Haha! Het proberen waard toch? Veel volwassenen drinken dit, misschien vind je het wel superlekker!

Lees ook 10 tekenen dat je volwassener bent dan je ouders denken. 

#5. Zoek een bijbaantje en verdien je eigen geld
Wauw… Dan ben je echt volwassen aan het worden hoor, als je zelf werkt voor je geld. Dan hoef je wat minder bij je ouders te zeuren om die supermooie broek te krijgen! Hierdoor laat je zien dat je groot genoeg bent om zelfstandig te zijn.

#6. Laat je ouders niks meer regelen
Dat was vroeger hartstikke makkelijk! Je moeder belde voor je tandartsafspraak, doktersafspraakje als je ziek was voor je wekelijkse sporttraining. Als je volwassen wilt worden is het belangrijk dat je dit zelf allemaal regelt. Nou ja, het meeste dan... Af en toe moet mama gewoon je hand vasthouden.

#7. Neem een verantwoordelijke taak op je
Als jij verantwoordelijk kunt zijn voor een bepaalde taak laat je zien dat je volwassener bent. Vraag bijvoorbeeld aan je ouders of jij de kippen mag verzorgen, of één keer in de week of maand een keer mag koken. Zo toon je initiatief en verantwoordelijkheid.

#8. Wees beleefd
Deels heeft dit met je opvoeding te maken. Maar als je volwassener wilt zijn is het ook belangrijk dat je netjes praat tegen iedereen. Spreek oudere mensen altijd aan met ‘u’ en probeer zo weinig mogelijk te schelden. Als je iemand gaat ontmoeten geef je altijd een stevige hand. Probeer dan ook zijn of haar naam goed in je geheugen op te slaan! Het staat zo stom als je het weer vergeten bent, toch?

#9. Probeer niet in het middelpunt te staan
Als je onvolwassen bent, wil je vaak in het middelpunt staan. Als jij continu het laatste woord wilt hebben en de ander nauwelijks iets laat zeggen, zijn ze je snel beu.

#10. Ga goed om met kritiek en discussies.
Als je nog niet zo volwassen bent, vind je het vaak moeilijk om met kritiek en discussies om te gaan. Probeer hier rustig en niet emotioneel op te reageren. Als je een keer ongelijk hebt of fout zit, wees dan volwassen en geef het toe. Als je wel gelijk hebt, realiseren mensen zich dit vanzelf. Je hoeft iemand er niet telkens aan te herinneren. Zo irri!

Lees ook: 7 manieren om volwassen te lijken. 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Ben jij al een beetje volwassen?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • xMuffinxArianax Thu 29 Sep '16 16:02

  Reactie: Een beetje!
  Reageer!
  Ik doe al best veel thuis, mag zelfs soms koken en heb zelfs al een kopje koffie gehad

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 29 Sep '16 16:16

  Reactie: Ja, ik ben best volwassen
  Reageer!
  Een beetje overbodig en onzin artikel als ik eerlijk ben.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 29 Sep '16 18:53

  Reactie: Een beetje!
  Reageer!
 • ILoveJustinBieber. Thu 29 Sep '16 19:42

  Reactie: Ja, ik ben best volwassen
  Reageer!
  Ik herken me wel in sommige dingen.

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Thu 29 Sep '16 21:56

  Reactie: Een beetje!
  Reageer!
  Beetje wel. Kan wel al een heel klein beetje koken masr meer gerechten moet ik nog leren. En wassen nog

  Dit is niet ok!

 • Dominiquexxxx Thu 29 Sep '16 22:05

  Reactie: Ja, ik ben best volwassen
  Reageer!
  Ik ben het met de tweede anoniem van boven eens!! Ik wou dat ik dit allemaal niet hoefde te doen. Kind zijn is echt geweldig xD

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 1 Oct '16 12:23

  Reactie: Een beetje!
  Reageer!
  ik doe vaak de was en verdien mijn eigen geld

  Dit is niet ok!

 • MoonlightQueen Fri 21 Oct '16 16:17

  Reactie: Ja, ik ben best volwassen
  Reageer!
  Ja, best wel. Dingen die op het lijst staat doe ik wel

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!