Zo maak je het netjes uit

Zo maak je het netjes uit

28-05-2015 - Jij en je lover waren helemaal in love, maar opeens is dat gevoel weg. Geen fladderende vlinders meer in je buik en eigenlijk wil je het uitmaken. Maar ja… hoe doe je dat? Het is nooit leuk, maar je kunt het wel iets minder pijnlijk maken. Lees verder om te zien hoe jij het netjes uit kunt maken.


#1. Wees 100% zeker van je zaak
Wees er helemaal zeker van dat je het écht uit wilt maken met je boyfriend, want daarna is er geen weg meer terug. Je vriendje zal je misschien niet meer terugwillen als je daarna spijt krijgt. Denk er goed over na en praat erover met je BFF en met je moeder. Misschien kun je ook nog met je BF zelf gaan praten. Je hoeft niet te zeggen dat je van plan bent om het uit te maken (daardoor zal hij alleen maar in paniek raken) maar je kunt wel over de dingen beginnen die niet zo lekker lopen tussen jullie twee. Misschien kunnen jullie daar samen aan werken. Mocht dat niet werken dan kun je het altijd nog uitmaken.

#2. Plannen
Ga niet het gesprek aan met je boyfriend zonder dat je weet waar je het precies over gaat hebben. Dan wordt het een gesprek van twee minuten. Het kan je helpen om een lijstje te maken met reasons waarom je het uit wilt maken. Denk ook goed na waar en wanneer je met hem wilt gaan praten. Bijvoorbeeld bij hem thuis, zodat je eventjes weg kunt lopen.

#3. Stel het niet uit
Probeer zo snel mogelijk af te spreken om het uit te maken. Stel het niet uit, hoe moeilijk het ook is. Wacht niet af tot het perfecte moment, want dat moment komt er vaak niet. Een break-up is al vervelend genoeg en het maakt niet uit wanneer het dan gebeurt. Maar stel het wel eventjes uit als hij net vervelend nieuws heeft gehoord, bijvoorbeeld dat zijn ouders gaan scheiden.

#4. Be prepared
Houd rekening met zijn reactie, die kan niet zo leuk zijn. Misschien wordt hij boos of is het juist een boy die z’n traantjes de vrije loop laat. Je weet nooit precies hoe iemand écht gaat reageren, dus wees voorbereid op het ergste.

#5. Face to face
Maak het noooooooit via een appje of social media uit. Het is al moeilijk genoeg voor je BF om gedumpt te worden, laat staan als dat niet face to face is. Jullie hadden waarschijnlijk samen een leuke tijd, dus beëindig die ook zo goed mogelijk. Als jij en je ex ook na jullie relatie goed met elkaar om willen blijven gaan, dan is het belangrijk dat je het in het echt uitmaakt.

#6. Keep it calm
Probeer zo rustig mogelijk het gesprek te beginnen. Het wordt sowieso niet echt leuk, maar het wordt er niet beter op als je zelf meteen begint met schreeuwen of huilen. Break-ups zijn best wel emotioneel, zelfs als jij degene bent die het uit gaat maken. Een rustig gesprek met elkaar voeren is altijd fijner dan schreeuwen.

#7. Explain!
Jij weet heel goed waarom je het uit wilt maken, maar voor je vriendje komt dit misschien wel helemaal uit de lucht vallen en is het niet zo’n leuke verassing. Jij maakt het uit, dus ben je sowieso verplicht om je aanstaande ex te vertellen waarom je het precies uitmaakt. Het is een flauw excuus om te zeggen dat het niet aan hem ligt, maar aan jou. Hij zal zich dan altijd af blijven vragen wat hij fout heeft gedaan. Probeer uit te leggen wat je voelt en wat voor jou de redenen zijn om het uit te maken.

#8. Let him talk
Maak het niet even snel uit zonder dat hij iets heeft kunnen zeggen. Laat hem vertellen wat hij van de hele situatie vindt, loop niet zomaar weg. Hoe zou jij het vinden als je gedumpt werd en niet eens de kans kreeg om wat te zeggen?

#9. Tweede kans
Misschien smeekt je BF wel om een tweede kans. Waarschijnlijk heb je goed nagedacht over het uitmaken en is dit wat je echt wilt, maar misschien wil je hem wel een tweede kans geven omdat je je schuldig voelt. Hoe moeilijk het ook is, je kunt hier beter niet op ingaan. Je wilde het niet voor niets uitmaken, toch?

#10. Stop it
Zodra je de verkering hebt uitgemaakt, is het tijd om eventjes alle contact met je ex te verbreken. Misschien wil je op een dag wel vrienden met hem zijn als je allebei verder bent gegaan, maar een relatie verwerken kost tijd.  Vraag of hij je niet constant wil bellen of berichtjes wil sturen, en blijf ook zeker niet hangen nadat je het uitgemaakt hebt. Even niet met elkaar omgaan is soms de beste manier om over iemand heen te komen.

Lees ook: Liefdesverdriet

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Heb jij wel eens te maken gehad met een break-up?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

13Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Thu 28 May '15 11:04

  Reactie: Anders...
  Reageer!
  De eerste keer heeft mijn vriendje het uitgemaakt vlak voor we een jaar hadden. dat was paar uurtjes ik nam hem daarna wel terug. De tweede keer weer hij omdat hij klaar met me was dat duurde 4 dagen. Ik wou weer hem een kans geven om het te laten komen. Gepraat en weer samen gekomen. de derde keer heb ik het uigemaakt. paar maanden verder. dat duurde het langste, 7 weken. Hij wou weer met me praten en nu hebben we weer

  Dit is niet ok!

 • Dedicated Thu 28 May '15 13:28

  Reactie: Ja, ik heb het zelf uitgemaakt
  Reageer!
  Maar dat viel wel mee, heb het alleen niet zo goed gedaan zoals hierboven staat

  Dit is niet ok!

 • pastel_unicornx Thu 28 May '15 15:50

  Reactie: Anders...
  Reageer!
  Ik en mijn vriendje hadden het samen uit gemaakt want hij ging naar een ver land verhuizen

  Dit is niet ok!

 • angeliqtje Thu 28 May '15 16:12

  Reactie: Nee, ik heb (nog) geen verkering
  Reageer!
 • Dominiquexxxx Thu 28 May '15 17:26

  Reactie: Ja, ik ben zelf gedumpt
  Reageer!
 • Xpuckje_x Thu 28 May '15 19:13

  Reactie: Ja, ik heb het zelf uitgemaakt
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Thu 28 May '15 20:18

  Reactie: Anders...
  Reageer!
  Mn beste vriend en ik zijn op elkaar verliefd maar t probleem is een beetje dat mn ex ook nog steeds mijn en mijn lovers beste vriend is en als wij nu iets nemen vinden we dat sneu voor mn ex wat we layen hem dan een klein beetje in de steek... Gelukkig gaat mn ex wel over en mn lover niet en dan komt mn lover bij me in de klas en is t minder snej voor mn ex

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 28 May '15 23:40

  Reactie: Ja, ik heb het zelf uitgemaakt
  Reageer!
  Met mijn vorige ex verliep de relatie absoluut niet zoals ik wou en om eerlijk te zijn heb ik ook lang gewacht om het uit te maken. Maar ik heb het wel gedaan en het voelde goed. Hij daarentegen was het er niet mee eens maar zelf wist ik dat het het beste was. Ik heb hem te veel kansen gegevem en allemaal gingen ze niet goed. Maar hij is uit mijn hoofd en dat hou ik ook liever zo.

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 30 May '15 11:13

  Reactie: Nee, ik heb (nog) geen verkering
  Reageer!
  Ik heb nog nooit een vriendje gehad

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Sat 30 May '15 14:35

  Reactie: Ja, ik heb het zelf uitgemaakt
  Reageer!
  Jep. Beetje nare gevolgen maarja.

  Dit is niet ok!

 • Tossie Mon 15 Jun '15 19:12

  Reactie: Anders...
  Reageer!
  Ik beb geen verkering en ook nog nooit gehad , ik vind wel iemand leuk maar ik durf het niet te laten merken , mijn bff heeft het al wel door vorige week op kamp maar ik heb het ontkent .

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 15 Jun '15 21:23

  Reactie: Nee, ik heb (nog) geen verkering
  Reageer!
  gehad en dat vind ik heel jammer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Dit is niet ok!

 • Laisa Wed 14 Oct '15 12:31

  Reactie: Ja, ik heb het zelf uitgemaakt
  Reageer!
  TIP: hij staat ook al gedeeltelijk in de text maar het is het slimste (denk ik) om het bij hem thuis of bij hem in de buurt uit te maken. Het is niet zo fijn om hem eerst naar jou toe te moeten laten komen en dat hij vervolgens heel verdrietig naar huis moet..

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: