5 dingen die je moet weten over de pil

5 dingen die je moet weten over de pil

14-07-2015 - De pil is het meest gebruikte anticonceptiemiddel voor meisjes, maar wist je dat je jongenssmaak kan veranderen als je de pil slikt? Lees snel verder voor meer dingen die moet weten over de pil!


#1. 99,7% effectief
De pil is voor 99,7% effectief, maarrrrrr… dan moet je hem wel op de juiste manier slikken! Dat houdt in dat je de pil elke dag op dezelfde tijd neemt. Mocht je dat toch een keer vergeten, kun je tot 12 uur later alsnog een pil nemen. Je volgende pil slik je dan weer op het normale tijdstip, ook als dat betekent dat je die dag twee pillen slikt. Ben je de pil vaker achter elkaar vergeten? Dan kan het zijn dat je die maand niet meer beschermd bent tegen een zwangerschap. Kijk daarvoor in de bijsluiter en gebruik bij twijfel altijd een condoom.

#2. Beschermt niet tegen soa’s
De pil mag dan supereffectief zijn om een zwangerschap te voorkomen, tegen soa’s doet hij he-le-maal niets. Hebben jij en je lover geen soa-test gedaan? Gebruik dan altijd een condoom.

#3. Roken en de pil gaan slecht samen
Rook jij en slik je de pil? Dat is niet zo handig, want die combinatie verhoogt het risico op problemen met je hart- en bloedvaten flink. De allerbeste oplossing voor dit probleem is natuurlijk stoppen met roken. Als dat niet lukt, is het belangrijk dat je met je huisarts overlegt welke pil bij jou als roker past én dat je de bijsluiter goed leest.

Lees ook: Jongens en hun beste vriend

#4. Kan bijwerkingen hebben
Net als ieder ander middel kan de pil bijwerkingen hebben. Zo kunnen je borsten gespannen aanvoelen, kun je hoofdpijn hebben en kom je soms een beetje aan. De meeste van deze bijwerkingen trekken na een paar maanden vanzelf weg, maar sommige meiden blijven last houden van de pil. Door de hormonen voelen zij zich eerder depri dan eerst en hebben ze minder zin in seks. Denk jij dat je hier ook last van hebt? Overleg dan met je huisarts over een ander voorbehoedsmiddel.

#5. Kan je jongenssmaak veranderen
Volgens wetenschappers kan de pil zelfs veranderen op wie je verliefd wordt! Normaal heb je tijdens je cyclus een paar dagen een eisprong. Op die dagen zou je macho-mannen aantrekkelijker vinden dan jongensachtige boys. Omdat je met de pil geen eisprong hebt, zouden meiden die aan de pil zijn minder vaak vallen voor een macho boy. Ben jij aan de pil en heb je een jongensachtig vriendje? Dan weet je nu dus hoe het komt. ;) 

Lees ook: 15 vragen over de eerste keer

Foto: IQimages

Tell us what you think

Slik jij de pil?

  •  
  •  
  •  

12Reacties

 • Dancing-Queen Tue 14 Jul '15 16:07

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Alleen nu vanwege de vakantie wisselen mn tijden dat ik m slik nogal omdat ik uitslaap. Morgen weer braaf de wekker op vaste tijd zetten

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Tue 14 Jul '15 17:10

  Reactie: Ja
  Reageer!
  ik slik hem niet altijd op de vaste tijd, en ik ben hem ook wel is een keer vergeten. Maar ik let er wel altijd op dat ik hem goed slik en dat ik hem niet vergeet.

  Dit is niet ok!

 • JustinBieberJBBelieber4ever!!!! Tue 14 Jul '15 17:44

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Misschien over een tijdje wel

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Tue 14 Jul '15 17:52

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Soms vergeet ik em

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 14 Jul '15 22:09

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik haal ze binnen een paar weken naar de dokter

  Dit is niet ok!

 • XArianaGrandeXTaylorSwiftX Wed 15 Jul '15 10:20

  Reactie: Nee
  Reageer!
  geen zin

  Dit is niet ok!

 • Dominiquexxxx Wed 15 Jul '15 11:38

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Ik vergeet alles, en ik weet gewoon dat het geen doen is voor mij haha ja tenzij ik elke dag een reminder in mn mobiel moet zetten, maar zo lui ben ik ook wel weer, dus helaas haha

  Dit is niet ok!

 • Laninka Wed 15 Jul '15 12:51

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Heb een vriendje maar nog niet zolang dusja

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 16 Jul '15 21:43

  Reactie: Nee
  Reageer!
 • MirjamxlovexBeauty Sun 19 Jul '15 12:19

  Reactie: Nee
  Reageer!
  heb er nooit aan gedacht eigenlijk

  Dit is niet ok!

 • ilona.vddonk Sun 19 Jul '15 21:33

  Reactie: Ja
  Reageer!
  ik slik de pil ook niet echt op de zelfde tijd omdat het nu vakantie is en je later wordt dan normaal, ik probeer m wel voor het eten te slikken, ik vind het wel heel handig. ik zal m proberen om m op dezelfde tijd te proberen gaan slikken

  Dit is niet ok!

 • fb_728722040602269 Mon 20 Jul '15 21:05

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Wil niet dik worden

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!