5 tips om iemand af te wijzen

5 tips om iemand af te wijzen

11-10-2015 - Er is iemand verliefd op je! Superleuk, behalve dat het niet die cutie van je voetbalvereniging is, maar een jongen die je echt niet leuk vindt… O nee! Wat nu? Check hier 5 tips om iemand af te wijzen.


#1. Probeer het subtiel
Waarschijnlijk vind je het best een beetje eng om je aanbidder recht in zijn gezicht te zeggen dat het niets wordt tussen jullie. Gelukkig hoeft dat vaak ook niet. Met een paar subtiele hints kom je al best ver. Zeg bijvoorbeeld regelmatig dat je het zo fijn vindt dat jullie gewoon vrienden zijn.

#2. Wees eerlijk
Let’s be honest: jongens zijn vaak niet het allerbeste in het oppakken van hints. Werkt je subtiele tactiek niet, dan is het tijd voor een goed gesprek. Zoek een rustig plekje en zeg eerlijk dat je niet verliefd op hem bent en dat ook niet gaat worden.

#3. Laat je niet overhalen
Sommige boys gooien al hun charmes in de strijd om je alsnog zo ver te krijgen om het met ze te proberen. Of misschien vind je hem zelf wel heel zielig en durf je hem niet zo goed echt af te wijzen. Wat de reden ook is: laat je nooit overhalen om het toch te proberen. Verkering is alleen leuk als je allebei verliefd bent.

Lees ook: Zo maak je het netjes uit

#4. Maak het niet te groot
Een toelichting van een halfuur is nergens voor nodig. Leg gewoon kort uit dat het niet aan hem ligt, maar dat het echt niets gaat worden tussen jullie.

#5. Word niet gemeen
Misschien heb jij het ‘geluk’ om achterna gezeten te worden door die ene pukkelige jongen die altijd net de verkeerde kleren draagt en ook nog eens een beetje stinkt. Of course kun je daar best eens een grapje over maken tegen je BFF, maar zorg ervoor dat het niet gemeen wordt. Hem uitlachen als hij langsloopt in de pauze of gemene berichtjes sturen: allemaal not done. Jij zou het toch ook niet fijn vinden als je door de hele vriendengroep van je crush wordt uitgelachen? 

Lees ook: Help! Mijn crush is onbereikbaar

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Heb jij wel eens iemand afgewezen?

  •  
  •  

12Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 13:15

  Reactie: Nee, (nog) nooit
  Reageer!
  Nobody like's me

  Dit is niet ok!

 • Xoxocupcake Sun 11 Oct '15 14:23

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik vond iemand anders al leuk, toen had ik hem afgewezen. Later begon ik hem leuk te vinden, en toen wou hij niet meer

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 15:25

  Reactie: Nee, (nog) nooit
  Reageer!
  still single

  Dit is niet ok!

 • Maddeliefje99 Sun 11 Oct '15 19:58

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja toch al een paar keer !

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Sun 11 Oct '15 20:01

  Reactie: Ja
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 21:12

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Jammer genoeg snapte hij het woord "nee" niet en vroeg het elke dag weer

  Dit is niet ok!

 • XunicornX Sun 11 Oct '15 22:12

  Reactie: Ja
  Reageer!
  nja ik vond het best zielig maar ik vond hem niet leuk dusja

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 23:13

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik was (nu nog steeds eigenlijk) verliefd op zn beste vriend ( is tegelijkertijd ook zn buurjongen) en hun zaten allebei bij me in de klas. En de jongen die me mee uitvroeg had ik nooit in de gaten dat ie me leuk vond. Hij vroeg me mee uit op app, maar ik had geen interesse in hem, hij is een heel leuk persoon en denk ook wel dat we bij elkaar passen want hebben veel gemeen, maar ik vond hem gewoon niet leuk op die manier zegmaar. Ik voelde me heel schuldig toen ik hem afwees op app, ik zei niet van ik vind je niet leuk maar zei iets van ik zie niet echt wat tussen ons zitten (volgens mij)ik ben nu dus nooit met hem uitgeweest en heb ook niet meer gepraat met hem. En zijn beste vriend vind ik wel nog steeds leuk. Maar we passen denk ik totaal niet bij elkaar, maar hij is zoo leuk en lief♡ ik zit bij allebei niet meer in de klas dit jaar maar zit wel nog 1les met de jongen die ik leuk vind

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Tue 13 Oct '15 21:24

  Reactie: Ja
  Reageer!
  en ik ben zelf ook een keertje afgewezen, maar daar heb ik me bij neer gelegd, wel vind ik dat je eerlijk moet zeggen tegen diegene anders is het ook niet leuk, want iemand afwijzen is al niet leuk maar dan ook nog is niet eerlijk zijn is al helemaal niet leuk

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 13 Oct '15 21:45

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Tis me beste vriend en nu preeeeeetty akward..

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 14 Oct '15 17:44

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Haha echt heel vaak

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 17 Oct '15 14:27

  Reactie: Nee, (nog) nooit
  Reageer!
  ik ben nu juist verliefd op een jongen en al meer dan een jaar maar ik heb hem al twee keer geappt maar hij negeert mij wat moet ik sturen of zeggen als ik tegenkom?

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: