10 tips om je zelfverzekerder te voelen

10 tips om je zelfverzekerder te voelen

20-11-2015 - Stralende celebs die écht wakker zijn geworden met een prachtig kapsel en een zuivere huid: social media staan er vol mee. En dan heb je ook nog die ene vriendin die zonder te leren alleen maar tienen haalt en je zus die véél grappiger is dan jij. Yep, daar kun je best een beetje onzeker van worden. Gelukkig word je van deze tips super confident!


#1. Noem elke dag drie dingen die goed gingen
Complimentjes zijn supergoed voor je zelfvertrouwen en je hoeft echt niet te wachten tot iemand anders ze je geeft, dat doe je gewoon lekker zelf! Noem elke avond voor het slapengaan drie dingen waarop je trots bent. Het hoeven geen grote dingen te zijn: jouw good hair day mag best worden gewaardeerd!
 
#2. Loop rechtop
Fake it till you make it: zelfs als je niet zelfverzekerd bent, kun je in elk geval zelfverzekerd overkomen door rechtop te lopen en duidelijk te spreken. Het fijne hiervan is dat je lichaam en geest samenwerken. Als jij een zelfverzekerde lichaamshouding hebt, ga je je dus vanzelf ook zelfverzekerd voelen. Awesome!
 
#3. Stel kleine doelen
Focus jij je alleen maar op enorme life goals, zoals ‘een relatie met de ware’, ‘wereldkampioen turnen worden’ en ‘slagen met een 8,5 gemiddeld’? Dan is er een grote kans dat het echte leven een beetje tegenvalt én jij je een loser voelt als je een keer een 7,5 haalt of een turnwedstrijd verliest. Stel daarom liever kleine, haalbare doelen, zoals: ik ga elke dag iets doen aan geschiedenis deze maand, zodat ik minimaal een 5,5 voor mijn toets haal.

Lees ook: Quotes voor meer zelfvertrouwen
 
#4. Be proud
En als je dan een van die kleinere doelen hebt behaald, mag je daar best wel even trots op zijn! Beloon jezelf door een leuke film te kijken of iets leuks te doen met je BFF.
 
#5. Zorg voor leuke mensen om je heen
Een vriendje dat elke keer zegt dat jij te dik bent of een vriendin die je uitlacht als je een nieuwe broek draagt. Uh… no thanks. Die mensen heb jij echt niet nodig in je leven. En weet je wat? Er lopen nog heel veel andere mensen rond op deze wereld, die jou wel nemen zoals je bent. Time to find them!


#6. Doe iets engs
Wil je eigenlijk in die superenge achtbaan, maar ben je bang dat je niet durft? Ga gewoon toch! Het is even eng, maar het geeft je wel een enorme boost aan je zelfvertrouwen.
 
#7. Jouw fouten kunnen niemand iets schelen
Stel je voor: een van jouw vriendinnen geeft een spreekbeurt en het gaat he-le-maal mis. Ze wordt rood, stottert, zegt gekke dingen en krijgt uiteindelijk een black-out. Vreselijk voor haar, maar vind jij haar minder aardig, grappig of gezellig? Nee toch? Waarschijnlijk ben jij na twee dagen zelfs alweer helemaal vergeten dat haar presentatie zo slecht ging, terwijl zij er nog steeds mee zit. Mensen denken nu eenmaal vaak dat zij het middelpunt van de wereld zijn en iedereen ze uitlacht als ze een fout maken, maar dat valt best mee!

Doe ook de test: Hoeveel zelfvertrouwen heb jij?
 
#8. Vraag om hulp
In de gymles moet je een salto maken, maar jij kunt het écht niet, terwijl de rest van de klas makkelijk door de lucht buitelt. En volgende week moeten jullie het voor cijfer doen… Hellup! Het liefst zou je je op dat soort momenten ziekmelden, maar voor je zelfvertrouwen is dat niet zo handig. Wel een goede oplossing: leg aan de docent uit dat je het eng vindt en dat je graag tips wilt. Waarschijnlijk kun je met een beetje hulp echt precies hetzelfde als je klasgenoten.
 
#9. Oefen
Word je superonzeker van bellen of met vreemde mensen praten? Doe het dan lekker vaak. Neem een bijbaantje in de horeca of het callcenter en voor je het weet ben je over je angst heen. Hello confidence!
 
#10. Stop met vergelijken
Vind je jouw vriendinnen altijd mooier, knapper of slimmer dan jij? Probeer je dan niet te veel met hen te vergelijken, maar juist de nadruk te leggen op dingen die jou bijzonder maken. Misschien heeft jouw vriendin wel prachtig haar, maar heb jij een supergoed gevoel voor humor!

Lees ook: 10 redenen om meer in jezelf te geloven
Foto: We Heart It

Tell us what you think

Hoe zelfverzekerd ben jij?

  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Tess xoxo Fri 20 Nov '15 15:07

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
 • fb_548200408680237 Fri 20 Nov '15 15:19

  Reactie: Ik ben superonzeker
  Reageer!
  ik ben echt heel onzeker, omdat ik me gewoon niet mooi voel.

  Dit is niet ok!

 • Mootjeju Fri 20 Nov '15 16:53

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
  Soms denk ik ik ben dik en soms ik mag er best wezen.

  Dit is niet ok!

 • kiss_love_me Fri 20 Nov '15 17:09

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Fri 20 Nov '15 17:37

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
  Tip als je je vaak schaamt ; hou een schaamteloze dag, doe allerlei gekke dingen schreeuw door de klas, enz. Hier na zal je je nooit meer schamen!!

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Fri 20 Nov '15 18:28

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
  De ene dag zit ik wat beter in mijn vel sah de andere dag. Maar ik ben zeker niet onzeker

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Fri 20 Nov '15 18:29

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
 • AkuCintaSamu Fri 20 Nov '15 22:07

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
  soms ben ik zelfverzekerd. Maar ja, op school ben ik de stille

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 21 Nov '15 11:57

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
  ene dag ben ik onzeker en de andere dag voel ik me alsof ik de hele wereld aan kan

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Sun 22 Nov '15 10:52

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
  Ik heb eigenlijk heel veel zelfvertrouwen en ik ben ook zeker zelfverzekerd, maar er zijn toch altijd momenten dat ik aan mezelf twijfel en me dan weer onzeker ga voelen. Maar ik ben aan het werken om mij nog meer zelfverzekerder te voelen en minder onzekerder te voelen, en ik denk dat als ik me daar echt op ga richten zonder dat ik perse hulp of zo iets moet hebben, dan komt het zeker goed

  Dit is niet ok!

 • Roozzz x Thu 26 Nov '15 23:29

  Reactie: Het wisselt per dag
  Reageer!
  Dan denk ik weer: Omg! Waarom is mijn gezicht nou zo LELIJK? En de dag daarna: Hmm.. wat heb ik toch mooie ogen en een perfecte neus!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: