5 tips om je ouders over te halen

5 tips om je ouders over te halen

29-11-2015 - Er is vanavond een supervette party in de stad, maar je weet nu al bijna zeker dat je niet mag gaan van je ouders. Bummer! Wil je ze toch echt overtuigen? Check dan deze tips!


Houd je aan alle afspraken
Heb je afgesproken dat je om twee uur thuis zou zijn? Zorg er dan ook voor dat je om twee uur thuis bent. En zou je je moeder bellen wanneer je wegging bij je vriendin? Doe dat dan, ook als je het dikke onzin vindt. Als je ouders weten dat jij je aan de afspraken houdt, zullen ze je eerder andere dingen laten doen.

Onderbouw je punt
Verzin voor je je idee aan je ouders voorlegt een paar razendgoede redenen waarom ze echt wel ja kunnen zeggen. Willen ze niet dat je ’s avonds laat uitgaat, omdat je dan alleen door het donker moet fietsen? Stel dan voor dat je met een groepje naar huis fietst. En mag je niet weg, omdat je huiswerk eronder lijdt? Laat dan een planning zien waarmee je een dikke 10 voor die ene toets fixt én na het avondeten weg kunt.

Lees ook: Help! Ruzie met mijn ouders

Denk mee
Natuurlijk is het superstom dat jij op je 15e niet meteen met je vrienden naar Salou mag, maar als je even eerlijk bent, begrijp je je ouders waarschijnlijk best een beetje. Denk daarom met ze mee. Oké, alleen naar Salou mag niet, maar misschien mag je wel een week in Nederland naar vakantie of vinden je ouders het goed als zij ook in de buurt van Salou op vakantie gaan. Beter dat je plan half doorgaat dan helemaal niet, toch?

Slijm
Deze tip moet je een beetje subtiel uitvoeren. Als je eerst zegt dat je moeder de allerbeste van de hele wereld is en meteen daarna vraagt of je vanavond een uur later thuis mag komen, heeft ze heus wel door dat jouw complimentje niet helemaal echt was. Beter is het om een paar dagen de allerliefste dochter van de hele wereld te zijn en dán pas met je verzoek te komen. Wedden dat je dan ineens heel veel mag?

Schakel hulp in
Lukt het ook met al deze tips niet? Dan heb je écht hulp nodig. Misschien wil je grote broer wel aan je ouders vertellen dat het heus geen kwaad kan als jij een avondje uit wil. Helemaal handig is het als hij meteen zegt dat hij wel een oogje in het zeil houdt. Heb je even geen grote broer tot je beschikking? En zijn de ouders van je BFF wel akkoord met jullie plan? Vraag dan of zij met jouw ouders willen bellen. Wie weet gaan ze alsnog om…

Lees ook: What to do? - Zijn ouders weten niet dat we verkering hebben

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Hoe haal jij je ouders over?

  •  

2Reacties

 • Dancing-Queen Sun 29 Nov '15 14:59

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Praat er gewoon rustig over en zoek dan ook naar de voors en tegens

  Dit is niet ok!

 • Amsterdammertjex Sun 29 Nov '15 17:35

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik vraag het aan me zussen en als hun ja zeggen hopen dat mijn ouders ja gaat zeggen wat ze dan voor 99% doen. t gaat dan moeilijk als je enigskind bent.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: