5 tips om te zeggen dat je nog niet klaar bent voor seks

5 tips om te zeggen dat je nog niet klaar bent voor seks

07-12-2015 - Je hebt een superlieve boyfriend van wie je heel veel houdt en met wie je je helemaal happy voelt. Alleen… hij is toe aan seks, maar jij nog niet. Hoe vertel je dat? Check deze tips!


#1. Bedenk dat het de bedoeling is dat je seks allebei leuk vindt
Voel jij je schuldig omdat je je vriendje geen seks ‘geeft’? Niet doen! Seks is alleen fijn als je er allebei van geniet. Zolang jij supergespannen bent, is het helemaal niet leuk. Niet voor jou, maar ook niet voor hem. Realiseer je dus dat het voor jullie allebei veel fijner is als je steeds een klein stapje verder gaat, dan durf je ook beter je grenzen aan te geven.

#2. Wees duidelijk
Je boyfriend kan nog zo lief zijn, maar als jij niet vertelt wat je wel en niet wilt, gaat-ie dat niet ruiken. Natuurlijk kun je in the heat of the moment nog zeggen dat je het niet wilt, maar probeer er ook vooraf met elkaar over te praten. Dan kun je rustig uitleggen dat je nog geen seks wilt, maar dat je het wel fijn vindt om te zoenen en te knuffelen (of ook dat nog niet).

#3. Doe geen beloften
Als je zegt dat je nog even geen seks wilt, terwijl je boyfriend daar al wel helemaal klaar voor is, kun je je daar best een beetje schuldig voelen. Het is dan heel verleidelijk om te beloven dat je er volgende week/ maand/ met je verjaardag wel klaar voor bent. Eén probleempje: dat kun je niet weten… Soms voel je supersnel dat je ready to go bent en soms duurt dat nog een hele tijd. Vooraf kun je dat bijna niet inschatten. Geef jezelf daarom nooit een deadline, maar zeg dat je het aangeeft als je een stapje verder wilt.

Lees ook: 5 manieren om je ex te handelen

#4. Bereid wat antwoorden voor
De meeste boys zullen jouw grenzen best respecteren, maar het kan gebeuren dat je vriendje je toch probeert over te halen. Daarom is het handig om alvast wat antwoorden klaar te hebben. Zegt hij bijvoorbeeld: ‘Als je echt van me hield, zou je seks met me hebben?’ Antwoord dan: ‘Als jij van mij houdt, dwing je me niet om iets te doen waar ik niet klaar voor ben.’ Of probeert hij het met: ‘Iedereen doet het’? Dan kun je altijd antwoorden met de gouwe ouwe: ‘Als iedereen in de sloot springt, spring ik er toch ook niet achteraan?’ 

#5. Ga weg als hij niet goed reageert
Blijft je BF toch zeuren? Dan kun je het gesprek beter stoppen. Zeg dat je graag bij hem bent, maar niet als hij over je grenzen probeert te gaan. Daarna ga je naar huis. Op een ander moment kunnen jullie dan rustig verder praten. Blijft hij pushen? Dan moet je misschien bedenken of dit wel de boy is bij wil jij wilt zijn…

Lees ook: 7 tekenen dat jij klaar bent voor de eerste keer

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Durf jij te zeggen dat je geen seks wilt?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • JustinBieberJBBelieber4ever!!!! Mon 7 Dec '15 19:14

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Weet niet waarom maar ik durf het niet echt

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Mon 7 Dec '15 21:53

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Mijn vriend deed het het liefste al meteen met me hahaa... -_- maar ik hb gezegt dat ie maar lkkr moest w8en tot ik ook wilde.

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Tue 8 Dec '15 10:46

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Als het zou moeten zou ik het zo zeggen

  Dit is niet ok!

 • tijgerpower Wed 9 Dec '15 13:23

  Reactie: Ja
  Reageer!
  ik ben ook maar 13

  Dit is niet ok!

 • merle_ Wed 9 Dec '15 21:53

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik ben natuurlijk ook nog lang niet op de leeftijd maar misschien is dit vergelijkbaar met zoenen. Ik ben nog niet klaar voor dat en heb dat eerlijk tegen hem gezegd toen ik na een afspraakje merkte dat hij dat graag wilde. Ik legde hem uit dat het me speet maar dat het ook wel een beetje te verwachten was bij mijn leeftijd. We hebben nu afgesproken dat ik het gwn aangeef (wat mijn max is) hij begrijpt het helemaal en we zijn heel gelukkig met elkaar. Als jou dit ook overkomt, zeg het gewoon het lucht jou ook op

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 12 Dec '15 10:54

  Reactie: Ja
  Reageer!
  ik heb het nog nooit gedaan dat iemand het vroeg ik heb geen vriendje

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!