5 dingen waarvan je niet wist dat ze goed zijn voor je vagina

5 dingen waarvan je niet wist dat ze goed zijn voor je vagina

11-02-2016 - Je weet dat je er een hebt en hopelijk ook dat er bloed uitkomt als je ongesteld bent, maar waarschijnlijk weet je verder niet zo veel over je vagina. En dat terwijl dit lichaamsdeel nou juist zo picky is op zijn verzorging… Weten of jij het goed doet? Lees maar mee!


#1. Katoenen ondergoed dragen
Kleding en je vagina zijn eigenlijk niet zo’n goede combi. Zeker synthetisch ondergoed zorgt ervoor dat je vagina ‘afgesloten’ wordt en je makkelijker een schimmelinfectie krijgt. Kies daarom liever voor katoenen ondergoed, waarin je zo min mogelijk maandverband of inlegkruisjes draagt (natuurlijk wel als je gierend ongesteld bent, hè?). Vind je het prettig om onder je pyjama geen ondergoed te dragen? Voor je vagina is dat een topidee!

#2. Wassen zonder zeep
In de puberteit kan het best even wennen zijn dat er ineens afscheiding en bloed uit je vagina komen. Misschien krijg je de neiging om ‘m daarom extra goed te wassen, met extra veel zeep of douchegel, maar dat is nou net niet handig. De zeep en douchegel verstoren namelijk de balans in je vagina, die daardoor kan gaan jeuken, stinken of extra afscheiding kan produceren. Zit je niet op te wachten, maar gelukkig overkomt dit je allemaal niet als jij je vajayjay met alleen water wast. Pfoeh!

#3. Yoghurt eten
Ontbijten is altijd een goed idee en al helemaal als je het met een kommetje yoghurt doet. Dat bevat namelijk bacteriën die supergoed zijn voor down-under. Nice!

Lees ook: Alles over... down under

#4. Van voor naar achteren vegen
Zei jouw moeder toen je een kleuter was ook altijd dat je vooraan moest beginnen met je billen afvegen? Dan had ze hartstikke gelijk. Als je van achteren naar voren veegt, veeg je bacteriën in je vagina. Niet chill.

#5. Een condoom gebruiken
Soa’s zijn niet echt toppertjes als het gaat om de staat van je vagina. Vaak veranderen ze je afscheiding van structuur en geur (iehl!). Bovendien brengen ze ook voor de rest van je lichaam behoorlijk wat problemen mee. Gebruik daarom altijd een condoom, ook als je de pil slikt. Willen je lover en jij echt liever alleen met de pil verder? Zorg er dan voor dat jullie allebei een SOA-test doen, zodat je vagina happy and healthy blijft.

Lees ook: 13 dingen die je nog niet wist over je vagina

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wist jij deze dingen al?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • XOXOGirl Thu 11 Feb '16 17:28

  Reactie: Ja, ik wist alles
  Reageer!
  Dis nix nieuws

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Thu 11 Feb '16 23:09

  Reactie: Ja, ik wist alles
  Reageer!
  Ik kende ze allemaal al lang, en ze zijn eigenlijk ook wel logisch

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Fri 12 Feb '16 12:46

  Reactie: Ja, ik wist alles
  Reageer!
  ja. wist ik al lang en tis toch ook erg logisch

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 13 Feb '16 11:35

  Reactie: Ja, ik wist alles
  Reageer!
  niks nieuws

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: