5 dingen om aan te denken als je voor het eerst een condoom gebruikt

5 dingen om aan te denken als je voor het eerst een condoom gebruikt

13-02-2016 - Je hebt al een tijdje een vriendje en nadat jullie een paar keer een stapje verder zijn gegaan, weet je het zeker: jullie zijn klaar voor jullie eerste keer! Alleen dat condoom... Hoe gebruik je dat eigenlijk? Check snel deze tips!


#1. Zorg dat je ze in huis hebt
Je denkt nu misschien dat jij het echt wel weet wanneer je het voor het eerst gaat doen, maar feit is dat 31 procent van de meiden haar eerste keer helemaal niet aan zag komen. En tja, als hét moment ineens daar is, is het toch knap lastig als jullie geen condoom hebben en moeten wachten. En nee, het is helemaal niet gek om als girl condooms te kopen. Of course kan de jongen het ook zelf doen, maar jullie zijn samen er samen verantwoordelijk voor dat jullie geen ouders worden, toch? Als je niet weet welke condooms je moet hebben: veel merken hebben tegenwoordig een universele maat die bijna elke jongen past.

#2. Oefen
De eerste keer zijn jullie waarschijnlijk best een beetje zenuwachtig, zeker als jullie allebei nog maagd zijn. Dan is het fijn als je al een keer geoefend hebt met het omdoen van een condoom. Daarvoor hoef je geen ingewikkelde dingen te doen: je kunt het omdoen oefenen op zijn vingers of op the good old banaan. Knijp met je ene hand het topje van het condoom dicht, zodat je ruimte overhoudt om het sperma in op te vangen en rol met je andere hand het condoom af. That’s it! 

Nog wel een belangrijk detail is het verschil tussen de binnen- en buitenkant van het condoom. Weet je niet zeker of je het wel goed doet? Leg het condoom dan op het topje van je vinger, zonder het af te rollen. Aai met de wijsvinger van je andere hand dan van het topje naar beneden. Kom je een randje tegen? Dan ligt het goed. Voel je geen ribbeltje? Dan kan het zijn dat het condoom nu binnenstebuiten ligt. 

#3. Check de houdbaarheidsdatum
Condooms zijn niet eindeloos houdbaar. Als jullie ze niet al te lang geleden hebben gekocht, zijn ze waarschijnlijk nog prima, maar check toch altijd even de houdbaarheidsdatum. Die staat als het goed is gewoon op de verpakking van elk los condoom. O, en zorg er dan meteen ook even voor dat je condooms goed bewaart. Het beste is om ze op een donkere, niet te warme plek te bewaren, bijvoorbeeld je portemonnee of nachtkastje. In je zak bij je sleutels is een minder goed plan: die kunnen je condoom beschadigen.

Lees ook: 10 dingen die je nog niet wist over condooms

#4. Wacht tot zijn penis stijf is

Misschien wil je het zo graag veilig doen dat je het condoom het liefst meteen om zijn penis rolt. Toch kun je dat beter niet doen. Het is namelijk veel moeilijker om een condoom af te rollen rond een slappe penis én de kans dat het niet helemaal goed omzit, is op die manier veel groter. Gewoon wachten tot zijn penis stijf is, dus.

#5. Gebruik er maar één
Double Dutch betekent dat je de pil en een condoom gebruikt, niet dat je twee condooms over elkaar gebruikt. Dat lijkt misschien veiliger, maar is het niet. De twee condooms gaan dan namelijk over elkaar schuren, waardoor de kans groot is dat ze kapot gaan. En dat wil je nou net niet. Gebruik dus altijd maar één condoom tegelijkertijd. Of course is het wel een goed idee om een nieuw condoom te pakken als je denkt dat de eerste is beschadigd bij het omdoen (bijvoorbeeld door een scherp haakje aan je nagels).

Lees ook: Alles over... condooms

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Heb jij wel eens een condoom gebruikt?

    •  
    •  
    •  

4Reacties

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!