Eetstoornis door vriendin

Eetstoornis door vriendin

14-04-2016 - Een van mijn beste vriendinnen heeft een eetstoornis. Als ik nu naar mezelf in de spiegel kijk, ga ik mezelf ook dik voelen! Ik wil dat dit stopt, maar ik begin nu ook minder te eten en zeg steeds tegen mijn moeder dat ik bij mijn vriend heb gegeten!


Niemand weet er nog van. Thuis gaat het ook niet helemaal super en daardoor doe ik rare dingen. Met mijn pols bijvoorbeeld. Ik voel me heel stom omdat ik gewoon graag dun wil zijn. Als ik dan naar mensen kijk, dan zie ik ze dun en mezelf dik. Ik voel me heel onzeker. Ik praat wel eens met mijn lerares over hoe ik me voel, maar moet ik aan haar vertellen over mijn pols en mijn eetstoornis? Ik vertrouw haar en praat over veel dingen met haar. Ze geeft mij een goed gevoel als ik met haar praat. Met mijn moeder durf ik er niet over te praten omdat ik heel vaak ruzie heb met haar. Ik eet nu per dag eigenlijk niks, alleen bij het avondeten omdat het moet en het anders opvalt. Maar meestal steek ik daarna mijn vinger in mijn keel! Ik wil dat dit stopt! Help me alstublieft! Moet ik met mijn lerares praten, moet ik het even laten gaan of moet ik er met mijn vriendin die het ook heeft over praten?

Je hebt een eetstoornis of je bent in ieder geval hard op weg er een te ontwikkelen. Gelukkig zie je dat zelf en je voelt je er niet goed bij. Als je het nu ‘laat gaan’, loopt het uit de hand. Voordat je het weet ben je dan alle controle over jezelf kwijt en ga je misschien nog wel ergere dingen doen. Gelukkig heb je een lerares bij wie je al heel veel kwijt kunt en die je vertrouwt. Er is geen enkele reden om wel over je gevoelens te praten met haar, maar niet over je werkelijke problemen. Doe dat wel! Zij kan je helpen, al is het maar door naar je te luisteren en samen met jou oplossingen te bedenken voor jouw problemen. Van je vriendin hoef je niet veel te verwachten. Zij heeft genoeg aan haar eigen problemen. Bovendien is de kans groot dat jullie elkaar alleen maar verder in de put gaan praten. En dat kun jij op dit moment niet gebruiken. Praat dus vooral met je lerares en kijk of jullie samen een oplossing kunnen vinden. Je hebt de eerste stap al gezet: je weet dat je dit niet meer wilt. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Nog niet ongesteld

Tell us what you think

Ken jij iemand met een eetstoornis?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Apr '16 19:58

  Reactie: Ik heb zelf een eetstoornis
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Apr '16 20:24

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Een vriendin van mij had een beginnende eetstoornis, met een andere vriendin probeerde haar te helpen. Ze was altijd al dun geweest. Ze vertelde me dat ze haar vinger in haar keel stak en ze gooide altijd haar eten weg. Ze vind zichzelf nog steeds te dik maar gelukkig eet ze weer goed. Als je iemand kent die een eetstoornis heeft, help diegene asjeblieft! Het is vreselijk om te zien dat iemand zichzelf ongelukkig vanwege hun uiterlijk of hun lichaam!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 16 Apr '16 09:09

  Reactie: Ik heb zelf een eetstoornis
  Reageer!
  ik heb het zelfde alleen stop ik mn vinger niet in mn keel maar ik voel me ook heel dik en als ik dat tegen mn vriendinnen zeg knijpen ze me zacht en zeggen ze dat dat niet waar is maar of dat helpt? nee totaal niet..

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 May '16 08:09

  Reactie: Ik heb zelf een eetstoornis
  Reageer!
  Ik heb ook een eetstoornis en ik wil ook van af maar het lukt me niet. Op school zeggen ze dat ik hartstikke goed van vorm van mijn lichaam heb en dat ik het niet nodig heb om aftevallen. Maar het is ook zo dat ik niet spuug omdat ik bang ben dat mijn tanden geel worden

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 May '16 08:12

  Reactie: Ik heb zelf een eetstoornis
  Reageer!
  Ik heb ok een eet stoornis vorige week ben ik 3dagen 3kg afgevallen maar dat deed ik niet met spugen want ik ben bang dat minn tanden geel worden

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: