Ik durf niet te barbecueën

Ik durf niet te barbecueën

09-06-2016 - Ik heb over een paar weken een barbecue met mijn klas. Dat is natuurlijk heel gezellig en ik heb er superveel zin in! Maar er is een probleempje: ik let erg op mijn voeding en ben bang om aan te komen. Soms eet ik tussen de middag op school niks (ik weet dat het niet helpt om af te vallen).


Mijn vriendinnen vinden het belachelijk dat ik zo op mijn voeding let omdat ik al heel dun ben volgens hen. Dus ik wil eigenlijk niet barbecue omdat ze dan gaan zeuren of zo, maar het is zo gezellig! Anoniem

Als je niet naar een barbecue wilt gaan omdat je dan bang bent dat je (te veel) gaat eten, dan moet je toch eens goed gaan nadenken over of je wel gezond met je lichaam en je gewicht bezig bent. Gezond eten is goed, maar als je leuke dingen laat schieten omdat je bang bent om aan te komen (en ook al je lunch overslaat), dan ben je dwangmatig met je gewicht bezig en hard op weg om een eetstoornis te ontwikkelen. Er is geen enkele reden om niet naar die barbecue te gaan. Je hoeft jezelf niet vol te proppen, je kunt ook normaal eten en kiezen voor de dingen die wat minder vet zijn. Niemand zal je afrekenen op de hoeveelheid eten die je naar binnen werkt, maar ze zullen wel iets zeggen als je niets eet. En waarom zou je ook niets eten? Een mens heeft toch voedsel nodig?! Ga dus gewoon naar die barbecue en eet! 

Lees ook: GIRLZ Talk - Te lang

Tell us what you think

Ken jij iemand met een eetstoornis?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Thu 9 Jun '16 16:47

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Zulke dingen zijn echt vreselijk. Dat iemand daar zo aan onderdoor kan gaan. Ik let zelf ook wel op mijn voeding maar af en toe snacken kan echt niet kwaad. Meid zorg alsjeblieft niet dat je anorexia ontwikkeld want dan maak je het echt alleen maar erger voor jezelf.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 9 Jun '16 17:21

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja een vriendin van me, ze eet niks en als ze al eet dan gaat ze naar de wc om over te geven.. Echt heel eng

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 9 Jun '16 18:16

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja ik, ik heb drie jaar anorexia nervosa

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 11 Jun '16 17:08

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Ik dacht vroeger ook dat je dun moest zijn om mooi gevonden te worden maar sinds een jaartje ben ik erachter gekomen dat iedereen wel van een mooi kontje houd haha. Gezond, strak en getraind eruit zien! Dat is pas sexy. Geen kippenbotje of walvis voor mij. Bij een barbecue is kip eten nog heel gezond en ook nog goed voor je. Niks eten word je metabolisme pruts van en daar kom je alleenmaar sneller van aan. Just a tip

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 13 Jun '16 19:04

  Reactie: Ja
  Reageer!
  zij wilde niet eten met andere mensen erbij zij ze, maar thuis als ze alleen was at ze ook niet. ze viel heel erg af en werd erg ziek. gelukkig gaat het nu weer beter met haar en eet ze beetje bij beetje meer.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 14 Jun '16 14:37

  Reactie: Dat weet ik niet zeker
  Reageer!
  ?????????????????

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 25 Dec '16 01:32

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik herken met hier heel goed in en heb dit probleem al 3 jaar. Ik word er niet goed van

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: