Bloedneus

Bloedneus

07-08-2016 - Mijn beste vriendin was laatst gevallen en had een bloedneus. Ik schrok echt enorm en ben meteen weggerend om hulp te halen. Toen ik terugkwam zat ze echt helemaal onder het bloed en moest ze heel erg huilen omdat ze dacht dat ik niet meer terug zou komen.


Ik voel me nu heel schuldig omdat ik haar niet heb geholpen. Maar ik wist ook niet wat ik moest doen. Als het nu nog een keer gebeurt, wat moet ik dan doen? 

Je hoeft je niet schuldig te voelen. Ook al ben je weggegaan, je deed het met de beste bedoelingen; je ging hulp halen. Een bloedneus lijkt vaak heel erg, maar het valt vaak best mee. Het slijmvlies dat aan de binnenkant van je neus zit, is heel dun. Door dat slijmvlies lopen heel veel bloedvaatjes. Als die kapotgaan, kan dat een bloedneus veroorzaken. Dat kan gebeuren door een tik op je neus, maar ook zomaar, zonder dat er iets is gebeurd. Vaak lijkt het alsof er heel veel bloed uit je neus stroomt, maar meestal is het helemaal niet zo ernstig als het eruitziet. Wat je moet doen als het nog eens gebeurt (bij jezelf of je vriendin)? Ga rustig zitten en snuit je neus even flink. Knijp daarna je neus dicht, vlak onder het neusbeen, daar waar het zachte deel van je neus begint. Blijf zo minstens 10 minuten zitten. Buig je hoofd licht naar voren zodat het bloed niet in je keel kan lopen, want dat smaakt vies. Adem rustig door je mond en wacht tot het bloeden overgaat. Alleen als de bloedneus na een kwartier dichtknijpen niet minder is geworden, kun je beter toch even naar je huisarts gaan. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Sproeten weghalen

Tell us what you think

Wat doe jij als je een bloedneus hebt?

  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sun 7 Aug '16 16:46

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Niks. Ik heb dat echt nog nooit gehad.. 1 keer bijna maar dat is niet helemaal. Maar ik hou er denk gewoon een doek tegen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 7 Aug '16 18:18

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Doe hetzelfde als wat er hier boven staat

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 9 Aug '16 16:50

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  snuit eerst mijn neus (zachtjes), dan ga ik in een leeshouding zitten met een zakdoek om mijn neus en ik nijp mijn neus toe net onder het neusbeen en hou dit een kwartier vol is het daarna nog niet beter zou ik naar de dokter gaan. Ik heb al vaak een bloedneus gehad maar gelukkig was het nog nooit te erg!!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 12 Aug '16 19:18

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  pak een prop (wc) papier / een zakdoek en hou die tegen mn neus. en klaar

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 4 Sep '16 00:11

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Doe verschillende dingen dr tegen, meestal idd gewoon dicht knijpen met wc papier maar als het echt heel erg is kan t helpen om van die neuspray die je gebruikt als je neus dicht zit tijdens verkoudheid enzo dr te gebruiken als t aan t bloeden is. T klinkt heel raar omdat je zou deben dat het dan juist open gaat maar t werkt echt goed!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!