Schimmelinfectie

Schimmelinfectie

11-08-2016 - Ik denk dat ik een schimmelinfectie heb. Het brandt en jeukt echt enorm. Er komt ook brokkelige afscheiding uit mijn vagina. Wat kan ik hier aan doen en hoe is dit gekomen? Ik heb nog geen seks gehad en ik wil niet naar de dokter. Help me alsjeblieft!


Het zou inderdaad heel goed kunnen dat jij een Candida, ofwel een schimmelinfectie, hebt. In de vagina leven verschillende soorten bacteriën en schimmels die normaal gesproken een natuurlijk evenwicht hebben. Als dat evenwicht verstoord raakt, kunnen bepaalde schimmels gaan overheersen en dan heb je een Candida. Verschijnselen zijn inderdaad brokkelige afscheiding, jeuk en een branderig gevoel. Over het algemeen verdwijnt een schimmelinfectie vanzelf. Het helpt als je zo veel mogelijk probeert om het natuurlijk evenwicht van het vaginale slijmvlies niet te verstoren. Gebruik geen zeep om je te wassen, want dat zorgt alleen maar voor meer irritaties. Het is beter om de vagina alleen met lauw water af te spoelen. Draag ook zoveel mogelijk katoenen ondergoed. Dat ademt beter dan synthetisch ondergoed en voorkomt overmatige schimmelgroei. Als je klachten echt niet minder worden, ga dan toch even naar de huisarts. Die kan je medicijnen geven waardoor je heel snel van je klachten af bent. Tuurlijk is het vervelend om met zoiets naar de dokter te gaan; maar voor hem of haar hoort het gewoon bij het dagelijks werk.

Lees ook: GIRLZ Talk - Zweten

Tell us what you think

Heb jij wel eens een schimmelinfectie gehad?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Fri 12 Aug '16 17:16

  Reactie: Yep, ik weet er alles van
  Reageer!
  Ik heb het 1 x gehad, maar dat duurde 3 dagen ofzo

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 12 Aug '16 19:10

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  gelukkig het lijk me niet leuk om te hebben

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 13 Aug '16 15:30

  Reactie: Ik denk het wel
  Reageer!
  Ben met jeukklachten naar de huisarts gegaan, kreeg een receptje voor twee pillen tegen een schimmelinfectie. Hij hoefde niet eens te kijken ofzo. Gewoon vragen voor een receptje, gaat makkelijker dan je denkt. En als ie toch wilt kijken en je wilt t niet, zeggen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 16 Aug '16 14:40

  Reactie: Yep, ik weet er alles van
  Reageer!
  toevallig ben ik deze week naar de dokter gegaan

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: