Striae

Striae

04-09-2016 - Ik heb een vraagje. Ik heb striae op mijn borsten en ik vind het heel lelijk. Ik schaam me hiervoor. Ik heb ergens gelezen dat er een zalfje bestaat waardoor het weggaat. Weten jullie wat dat is. En hoe komt striae eigenlijk?


Striae wordt veroorzaakt door scheurtjes in het weefsel dat onder je huid zit. Dat gebeurt vooral als je in korte tijd heel hard groeit; als je bijvoorbeeld snel dikker bent geworden, als je zwanger bent, maar ook als je lichaam in de puberteit een groeispurt krijgt. Doordat het bindweefsel onder je bovenste huidlagen dat groeitempo niet kan bijhouden, ontstaan er scheurtjes in dat weefsel. Zo krijg je dus die strepen op je huid, meestal op je bovenbenen, borsten, heupen en billen. In het begin zijn de strepen rood tot paars van kleur, later worden ze langzaam lichter tot ze bijna wit zijn. Dan vallen ze ook minder op. Aan striae is niets te doen. Sommige cosmeticamerken beweren dat ze crèmes hebben die striae kunnen verminderen, maar dat is nooit wetenschappelijk bewezen. Troost je met de gedachte dat zelfs de mooiste topmodellen striae hebben. Dat al die striemen, putjes en bultjes niet te zien zijn op foto’s, posters en in clips komt doordat ze vakkundig worden weggepoetst. Nobody is perfect, ook topmodellen niet!

Lees ook: GIRLZ Talk - Ongelijke borsten

Tell us what you think

Heb jij last van striae?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 5 Sep '16 14:49

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Ja op me bovenbenen echt zo schamend als je en jurkje of kort broekje draagt

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 8 Sep '16 13:40

  Reactie: Ja, supererg
  Reageer!
  ik vind het ook super vervelend als je een kort broekje aan doet ofzo maar weetje er is niks aan te doen dus accepteer jezelf en inderdaad top mopdellen hebben er ook last van

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 9 Sep '16 11:58

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  ja onder mijn borsten en het is rood wanneer gaat het over?

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 12 Sep '16 14:27

  Reactie: Ja, supererg
  Reageer!
  alles groeit, daardoor zitten ze er ook, alles word groter. T is alleen maar een goed ding. en als ze er niet zitten ook niks aan de hand. ze gaan vanzelf weer weg. het zalfje heet BIO-oil

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 12 Sep '16 14:35

  Reactie: Ja, supererg
  Reageer!
  Zalfje: Bio-oil. Ze zitten er omdat het groeit. heb je ze, dont worry die gaan vanzelf weer weg! Ik heb ze zelf ook; armen, bovenbenen, etc.. HOWEVER; als je er striemen hebt zitten betekend het niet altijd dat je dik bent of aangekomen bent. ook modellen hebben dit (als voorbeeld)

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 12 Sep '16 19:59

  Reactie: Ja, supererg
  Reageer!
  Ik op mijn heupen en heel erg op mijn rug

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: