Bleke huid

Bleke huid

12-09-2016 - Ik ben altijd heel erg bleek. Afgelopen zomervakantie zijn we naar Frankrijk geweest en heb ik dus twee weken lang in de zon gelegen en me om de tien minuten ingesmeerd, maar niets helpt.


Mijn huid is heel doorschijnend en daardoor heel lelijk, want je kunt van mijn nek tot onder mijn borsten aderen onder mijn huid zien lopen. Als ik bijvoorbeeld met vriendinnen ga zwemmen voel ik me daar best onzeker over. Weten jullie wat ik tegen die bleke huid kan doen?

Sommige mensen worden nu eenmaal sneller bruin dan anderen omdat ze meer pigmentstoffen in hun huid hebben. Jij hoort daar niet bij. Dat is niet altijd leuk, omdat je waarschijnlijk ook sneller verbrandt. Aan de andere kant kan zo’n lelieblanke huid ook heel mooi zijn, juist omdat niet veel mensen dat hebben. Beroemde sterren als Nicole Kidman en Taylor Swift hebben van hun bleke huid zelfs hun handelsmerk gemaakt. Maar goed, als je toch een kleurtje wilt hebben, dan kun je bruin-zonder-zon proberen. Dat is een crème waardoor je huid verkleurt. Jammer genoeg blijft het resultaat daarvan maar een paar dagen zichtbaar en moet je zo’n crème heel zorgvuldig aanbrengen omdat je anders vlekken krijgt. Maar uiteindelijk voel je jezelf toch het prettigst als je jezelf leert te accepteren zoals je bent. Met of zonder kleurtje. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Wit spul

Tell us what you think

Baal jij wel eens van je huidskleur?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 12 Sep '16 16:48

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
  Ik ben zelf ook wel bleek. En als ik een keer in de zon lig, verbrandt ik gelijk

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 12 Sep '16 17:03

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Tue 13 Sep '16 22:42

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Maar ik denk dat jij je teveel hebt ingesmeerd. Om de 10 minuten is best veel als een keer smeren meestal al ongeveer 1 of 2 uur helpt. Je hebt je huid geen kans gegeven om meer pigment te krijgen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 14 Sep '16 07:06

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
  Het is de laatste tijd al veel beter, maar ik heb dezelfde problemen als jij en vroeger was ik hier heel erg onzeker over. Ik krijg nog steeds opmerkingen over mijn huid, maar ik probeer het niet tot mij te laten komen, en dat zou jij ook niet moeten doen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 24 Sep '16 20:59

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
  Ik ben zelf ook heel bleek en dat vind ik ook heel lelijk.. Op vakantie word ik ook niet bruin. Ze zeggen wel eens dat je je pigment moet opbouwen door vaak naar buiten te gaan en in de zon te zitten. Volgens mij werkt dat niet hoor

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: