Overal puisten

Overal puisten

19-10-2016 - Ik heb een probleem. Ik heb namelijk heel veel puistjes. Op mijn gezicht, mijn borst, mijn schouders, mijn rug en zelfs op mijn billen! Ik ben er echt helemaal klaar mee, maar wat moet ik doen?


Puistjes hebben alles te maken met een overmatige talgproductie van de huid. Die talgklieren zitten overal op je lichaam, maar vooral in je gezicht. Daarom hebben de meeste mensen ook vooral last van puistjes op hun voorhoofd, kin of neus. Vooral in de puberteit raakt de werking van de talgklieren snel ontregeld door de hormoonschommelingen in je lichaam. Dan kun je dus meer last hebben van puistjes. Er zijn allerlei producten te koop bij drogisterijen die je kunnen helpen om je huid goed schoon te houden. Blijf je er heel erg last van houden, overleg dan eens met je huisarts wat een oplossing kan zijn. Hij kan je eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog of je adviseren over een anticonceptiepil. Die regelt je hormoonhuishouding waardoor je vaak minder puistjes krijgt.

Lees ook: 5 feiten en fabels over acné

 

Tell us what you think

Heb jij last van puisten?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 19 Oct '16 17:04

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  alleen opp mn voorhoofd een beetje.... de crème van Clearasil werkt supergoedd!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 19 Oct '16 17:11

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Ik heb gelukkig maar n beetje op mn voorhoofd.. De crème Clearasil werkt echt supergoed!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 23 Oct '16 18:08

  Reactie: Ja, supererg!
  Reageer!
  jha ik heb veel puisten en het is niet leuk ik heb al 4 keer 1 jeugdpuist op mijn hoofd gehad das echt lelijk en superiritant en ik heb al 1 keer mijn jeugdpuist uitgeknijpt en voor de rest heb ik ook nog veel puisten op mijn neus mijn wang een beetje en jha das echt nie leuk geloof me ik heb ook al masker geprobeert en da lukt nie en crub ook al en ook zo een plaker op mijn neus voor die zwarte puntjes weg te doen ma het lijft alijd wel nog een beetje en nu heb ik da weer dus vanavond een plaker op mijn neus als ik het nog heb

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!