Blozen

Blozen

05-12-2016 - Ik heb al best een rode huid van mezelf, maar als ik me schaam, moet ik blozen en dan wordt ik echt knalrood. En als ik het heel heet heb, word ik net zo rood als een tomaat.


Sommige zeggen dan wel: ‘Je wordt heel rood’ en dan schaam ik me nog erger. Zeker nu ik in love ben op een leuke boy. Als hij dan tegen me praat, is het echt heel erg. Hoe kom ik van die rode huid af?

Bij jou liggen de adertjes wat dichter onder de huid dan bij andere mensen. Als je het warm krijgt, of als je zenuwachtig wordt, zetten deze adertjes uit. Omdat ze bij jou zo dicht onder je huidlaag liggen, zijn ze sneller zichtbaar dan bij mensen die dat niet hebben. Als het echt duidelijk zichtbare adertjes zijn, wordt het ook wel couperose genoemd. Met make-up kun je het rood worden een beetje minder zichtbaar maken. Een trucje om het te verminderen is: heel hard aan je tenen denken wanneer je een bloosmoment voelt opkomen. Klinkt heel stom, maar het werkt wel, omdat je even niet meer met het blozen zelf bezig bent. Blozen is trouwens soms ook best wel schattig. Vooral jongens vinden meisjes die blozen vaak erg leuk. 

Lees ook: Ik bloos heel snel

Tell us what you think

Bloos jij snel?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 5 Dec '16 16:36

  Reactie: Ja, supersnel!
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Mon 5 Dec '16 20:48

  Reactie: Ja, supersnel!
  Reageer!
  Ik heb hier ook heel erg last van

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 5 Dec '16 22:34

  Reactie: Nee, je bloost nauwelijks!
  Reageer!
  Alleen als ik het heel warm heb of superhard heb gerend ofzo. En heel soms als ik zenuwachtig ben. Eigenlijk vindt ik het jammer dat ik niet vaker bloos, ik vind het er altijd heel leuk uitzien als meisjes blozen. Dus als je wel snel bloost: Embrace it! Het ziet er juist superleuk uit, ook al denk jij op dat moment dat je net een tomaat bent. (Btw: als je het niet erg vind om te blozen, ben je minder zenuwachtig omdat je niet bang bent om te gaan blozen, dus bloos je minder!)

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 9 Jan '17 19:36

  Reactie: Ja, supersnel!
  Reageer!
  Echt super vervelend Ik krijg ook snel een heel erg rood gezicht als ik me (een beetje) inspan...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 20 Feb '17 02:24

  Reactie: Ja, supersnel!
  Reageer!
  Ik heb precies het zelfde probleem! Alleen van mezelf heb ik niet zomaar een rode huid alleen na gym bijv is het echt heftig

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: