Warmte-aanvallen

Warmte-aanvallen

06-01-2017 - Ik ben een meisje van 13 en heb een vraag: soms als ik ergens ben, krijg ik het enorm warm. Zo warm dat ik mij echt niet goed voel en dan moet ik zo snel mogelijk iets fris om tegen mijn hoofd te houden of moet ik naar het toilet om water op mijn hoofd te doen.


Ik vind het echt niet leuk en ik krijg het vaak als ik ergens ben waar het druk is: in een restaurant, in de auto, in de bioscoop... Wat kan ik eraan doen? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want ik wil er zo snel mogelijk vanaf!

Het is moeilijk om te zeggen waar jouw warmte-aanvallen precies vandaan komen. Oudere vrouwen hebben er vaak last van tijdens de menopauze. Misschien zijn het bij jou ook hormonen in de puberteit die de aanvallen veroorzaken. Er kan ook iets anders aan de hand zijn: een te snel werkende schildklier bijvoorbeeld of iets anders in je lichaam dat niet helemaal goed werkt. De enige die daar echt een duidelijk antwoord op kan geven, is je huisarts. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de warmte-aanvallen krijgt doordat je je in bepaalde situaties extra druk maakt of angstig wordt op plekken waar het druk is. Probeer te achterhalen of dat misschien de reden is.

Lees ook: Enorm veel wratten op mijn voeten

Tell us what you think

Heb jij wel eens last van warmte-aanvallen?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Fri 6 Jan '17 17:28

  Reactie: Ja, soms
  Reageer!
  In de zomer soms krijg ik het dan heel warm als ik slaap maar voor de rest heb ik het nooit

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 7 Jan '17 09:31

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik hoor er nu pas van...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 Jan '17 00:26

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik heb wel last van staan. het klinkt heel raar maar sinds de puberteit ongeveer wanneer ik sta word ik misselijk word het zwart voor mijn ogen en krijg ik het ontzettend benauwd. Ik weet zeker dat ik geen ziekte heb ofzoiets dergelijks. Want ik doe topsport en heb daar door regelmatig onderzoeken

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: