Wanneer stopt de puberteit?

Wanneer stopt de puberteit?

10-01-2017 - Ik zit sinds vorig jaar in de puberteit! Ik haat het heel erg. Omdat ik heel onzeker word en zo, en ik wil weten: na hoeveel jaar ben je er vanaf?


De puberteit begint rond je twaalfde en eindigt rond je twintigste. Dat wil niet zeggen dat het van de ene op de andere dag stopt, je merkt vanzelf dat die typische puberdingen zoals groeispurts, heel erg zweten en wisselende stemmingen, langzaam maar zeker minder worden. Meisjes beginnen meestal vroeger aan de puberteit dan jongens en zijn dan ook eerder klaar, rond hun achttiende. Wanneer dat precies gebeurt, varieert per persoon. Maar als je achttien bent, zou je het ergste wel moeten hebben gehad.

Lees ook: Rare verhouding lichaam

Tell us what you think

Ben jij aan het puberen?

  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 Jan '17 16:52

  Reactie: Ja, sinds...
  Reageer!
  Ja heel erg! ik ben al aan het puberen vanaf mijn 11e en ik ben 14 jaar. Ik heb al alles erop en eraan maar ik ben nog niet ongesteld maar heb de laatste tijd heel veel buikpijn en heel veel slijm... weet iemand wat dat is??

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Thu 12 Jan '17 16:41

   Dat kan betekenen dat het er wel aankomt ongesteld zijn zelf had ik geen buikpijn maar wel veel slijm mijn moeder kocht toen inlegkruisjes voor me en ik weet niet precies hoelang daarna (maar het duurde niet lang) werd ik ongesteld. Ik zou zeggen geniet er nog van dat je het niet hebt want ik ben het inmiddels al 2 jaar (vanaf me 11de had ik het) en het is geen pretje

   Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 Jan '17 17:16

  Reactie: Ja, sinds...
  Reageer!
  ja ik denk vanaf mijn twaalfde, ben nu veertien.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 Jan '17 00:10

  Reactie: Ja, sinds...
  Reageer!
  Een tijdje weet niet precies wanneer. Ik merk ook dat ik flink gegroeid ben want pas ging ik naar een vriendin die ik niet zo vaak zie. zij was altijd veel groter als mij maar nu was ik bijna een kop groter. Ik merk ook dat gene over onzekerheid want ik heb sinds ik klein ben buitengewoon veel zelfvertrouwen. Maar sinds ik in de puberteit zit word ik af en toe een beetje onzeker. Meestal over de kleinste dingen. Maar het blijft af en toe heel irritant.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 Jan '17 16:12

  Reactie: Ja, sinds...
  Reageer!
  Ik begon op mijn 11de, ik ben wel echt puber geweest, heel onzeker, en alles wat mijn ouders deden was stom. lichamelijk heb ik de puberteit nu wel gehad, maar ik ben geel erg bezig met het ontwikkelen van mezelf en echt een volwassen vrouw worden. Ik wordt volgende week maandag 19 (yay) en lichamelijk ben ik wel gestopt rond mijn 16de , maar geestelijk gaat dat nog wel even door. Als er nu iets is wat ik mezelf zou mee geven zou het zijn dat je je eigen lijnen moet trekken, en op komen voor jezelf. Niet bang zijn voor wat je denkt. Je kunt nooit te vroeg beginnen met het ontwikkelen van jezelf!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 18 Jan '17 17:37

  Reactie: Ja, sinds...
  Reageer!
  vanaf mijn 11e en ik ben nu 13. ben ook net voor het eerst ongesteld geworden.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: