Bloed bij ontlasting

Bloed bij ontlasting

07-02-2017 - Ik zit met een probleem: ik ben 13 en ik heb af en toe last van slijm en bloed bij mijn ontlasting. Ik las op internet dat dit darmkanker kan zijn, maar ik durf het niet tegen mijn ouders te zeggen. Wat moet ik doen?


Als je bloed bíj je ontlasting hebt en niet ín je ontlasting, dan is er meestal niets ernstigs in de hand. Bloed en slijm bij de ontlasting komt vaker voor en wordt meestal veroorzaakt door hard persen of harde ontlasting waardoor scheurtjes in de anus ontstaan. Daar komt het bloed vandaan. Als het goed is, gaat het vanzelf weer over. Als je er over een paar weken nog steeds elke dag last van hebt, is het wel verstandig om even naar de huisarts te gaan. De kans op darmkanker is dan nog steeds heel klein, omdat dat meestal pas voorkomt bij mensen boven de 50 jaar. Om je ontlasting minder hard te maken, kun je het beste zorgen voor vezelrijke voeding: volkorenbrood, yoghurt met muesli en verse groenten bijvoorbeeld. 

Lees ook: Rare verhouding lichaam

Tell us what you think

Heb jij dit wel eens gehad?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 8 Feb '17 19:21

  Reactie: Ja, wel eens
  Reageer!
  ik heb wel eens last van harde ontlasting om dat ik geen endeldarm meer heb ik probeer veel te drinken en zakjes wil ook wel eens helpen maar het blijft lastig

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: