Ongelijke benen

Ongelijke benen

01-10-2014 - Ik ben vijftien jaar en heb er al, voor zover ik weet, vanaf m’n elfde last van dat mijn ene been langer is dan het andere.


Andere mensen zien dit niet, maar ik voel het wel. Als de grond nat is, wordt mijn ene broekspijp natter dan de andere en meestal is één broekspijp helemaal versleten aan de onderkant en de andere kant helemaal niet. Soms heb ik groeipijn aan mijn langere been. Mijn vader denkt dat groeipijn misschien helemaal niet bestaat. Is dat zo, want ik word er erg verdrietig van als ik groeipijn heb aan mijn langere been en niet aan mijn kortere been. Ik ben erg bang dat ik later mank ga lopen. Is er iets wat ik kan doen zodat dat andere been ook weer gaat groeien?
Anoniem

Zeg maar tegen je vader: groeipijn bestaat weldegelijk. Ongeveer tien procent van de kinderen tussen de vier en veertien jaar heeft er last van. Dat komt doordat de botten soms sneller groeien dan de spieren. Daardoor zijn de spieren te kort en dat doet pijn. Gelukkig herstelt je lichaam dit vanzelf en groei je er letterlijk en figuurlijk overheen. Wat betreft je benen, het is toch slim om daar eens naar te laten kijken door een dokter. Het kan zijn dat het verschil tijdens de groei vanzelf kleiner wordt, maar het kan ook blijvend zijn. Welke oplossingen daarvoor bestaan, dat zal een arts moeten beoordelen. Als je er te lang mee blijft rondlopen, kun je later last krijgen van je gewrichten zoals knieën en heupen of van een rug die scheef groeit. Ga dus zeker naar je huisarts. Als het nodig is, verwijst hij je door naar de juiste specialist.

 

Tell us what you think

Heb jij ongelijke benen?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 1 Oct '14 15:56

  Reactie: Nee
  Reageer!
  En anders weet ik het niet

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 1 Oct '14 17:18

  Reactie: Een klein beetje misschien
  Reageer!
  Ben er mee naar de dokter geweest en die zei dat ik een scheve knie heb maar dat zie je niet gelukkig

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 2 Oct '14 16:59

  Reactie: Een klein beetje misschien
  Reageer!
  ik heb een vriendin en die heeft ongelijke benen en die heeft dan ook speciale schoenne en een van die schoenen heeft een verhoging van ongeveer 5 cm ofzo

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 2 Oct '14 21:15

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Zo ver ik weet niet..

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 2 Nov '14 21:15

  Reactie: Nee
  Reageer!
  gelukkig niet

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 20 Nov '14 13:11

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik heb beenlengte verschil omdat ik super lang ben, ik heb ook een scoliose in mijn rug maar bij mij zit het gewoon in de familie en ik kan dus redelijk goed geholpen worden ook al is het bij mij pijnlijk

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: