Twee vragen

Twee vragen

08-06-2015 - Ik heb een paar vragen. 1. Als je heel vroeg ongesteld wordt, stopt het dan ook eerder? 2. Waarom moeten vrouwen eigenlijk kinderen krijgen en mannen niet? Meisje


Bij de geboorte heb je als meisje al flink wat onrijpe eicellen. Vlak voordat je voor het eerst ongesteld wordt, rijpt er één eitje dat klaar is om te worden bevrucht. Dat is iets wat elke maand opnieuw gebeurt, waardoor je elke vier weken dus ongesteld bent. Het lijkt dan ook logisch dat je menstruatie eerder ophoudt als je vroeger ongesteld wordt. Als de eitjes ‘op’ zijn, kun je ook niet meer zwanger worden. Bij de meeste vrouwen ligt die ‘overgang’ naar de levensfase waarin ze geen kinderen meer kunnen krijgen, rond hun 50e levensjaar. Maar uit recente onderzoeken is gebleken dat er in de loop der jaren toch nieuwe eitjes worden aangemaakt. Daarom kun je niet zomaar zeggen dat je vroeger in de overgang komt als je vroeg bent begonnen met menstrueren. Niemand weet precies wanneer jouw eitjes op zijn. Je lichaam vertelt dat vanzelf wel. Maar dat duurt nog heel lang! Dan je andere vraag: tja, dat is er eentje die wetenschappers ook wel graag beantwoord willen zien. Vrouwen hebben nu eenmaal vanaf hun geboorte de ‘instrumenten’ (eileiders, baarmoeder) om kinderen te kunnen baren, en mannen niet.

Lees ook: 10 dingen die je herkent als je ongesteld bent

Tell us what you think

Heb jij deze vragen ook?

  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 8 Jun '15 19:42

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  misschien heb ik aan vraag 2 gedacht maar dan niet echt serieus

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 8 Jun '15 21:31

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  Dag meisje, het is heel normaal dat je eerste menstruatie vroeg begint. Het wil gewoon zeggen dat je lichaam klaar is om "mogelijk" kinderen te krijgen. Dus dat je bevrucht kan worden. Maar het is niet zo dat je menstruatie ook vroeger stopt. Ook al zou het wel fijn zijn Gemiddeld ligt de menopauze rond het 50ste - 52ste levensjaar. Dan kan je dus geen kinderen meer krijgen. Dit is bij iedereen anders want ieders lichaam is ook anders. Je lichaam zal net zoals bij het begin ook vertellen wanneer het goed is geweets. En je anders vraag, ja daar kan ik geen juist antwoord op geven. Maar ik vind het wel een toffe vraag. Want ja, waarom nu eigenlijk?

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 8 Jun '15 22:52

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  Hahahaha best goede vragen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 9 Jun '15 17:00

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  vrouwen zijn nou eenmaal zo gemaakt om kinderen te krijgen net als bij zeepaardjes de vader is gemaakt om de kinderen te krijgen. zo is de natuur nou eenmaal niks aan te doen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 9 Jun '15 19:54

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  Naja tuurlijk vraag ik me dat ook af maar wrm zou je je dat afvragen? Tis gwn zo, niemand weet wrm en mannen kunnen dat gwn niet vrouwen wel... we'r the best!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 13 Aug '15 19:31

  Reactie: Ja...
  Reageer!
  bij zeepaardjes krijgen de mannen kinderen maar ze sterven daarna, misschien dat als mensen mannen kinderen krijgen ze ook sterven < en daar denk ik dus over na

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!