Anorexia voor een vriend

Anorexia voor een vriend

26-07-2015 - Ik heb anorexia gehad en de reden is: ik ben bang dat ik later nooit een vriendje krijg omdat ik dik ben. Ik ben 1.57 m en weeg 42 kilo. Ik kan mezelf niet anders zien!


Als ik in de spiegel kijk, zie ik een superdik meisje. Alles vind ik lelijk aan mezelf. Ik heb ook in het ziekenhuis gelegen (zes weken) en toen kreeg ik allemaal donshaartjes... Dan vindt toch geen enkele jongen mij leuk? Ik heb nu ook wel gesprekken met een psychiater, maar die helpen volgens mij niet echt. Kunnen jullie me helpen om mezelf anders te gaan zien? Want ik ben bang dat ik weer helemaal terug ga vallen en dat wil ik echt niet! Want daar doe ik zoveel mensen verdriet mee! Want ik heb op het randje van de dood gelegen. Cheyenne

Het lijkt erop dat jij nog niet bent genezen van anorexia. Zolang jij jezelf lelijk vindt en niet tevreden kunt zijn met wat je in de spiegel ziet, heb je echt nog een probleem. Je weet toch ook dat die donshaartjes niets te maken hebben met het ziekenhuis? Ze zijn gaan groeien doordat je zó verzwakt was dat je je lichaam niet meer op temperatuur kon houden. En dus besloot je lichaam om extra haartjes te laten groeien om je warm te houden… En omdat je niets at, werd dat alleen maar erger. Dat is ook de reden waarom je naar het ziekenhuis moest. Je was bijna dood, zeg je zelf. Maar je leeft nog! Ook wij kunnen je niet helpen om jezelf anders te zien. Dat is iets wat je zelf moet leren. Alleen als je tevreden kunt zijn met je eigen spiegelbeeld, met wie jij bent en waar je voor staat, kun je je eetstoornis overwinnen. De gesprekken met de psychiater lijken misschien niet te helpen, maar als je er mee stopt, heeft je eetstoornis gewonnen. En zeg nu zelf, welke jongen wil er nu een vriendinnetje met een eetstoornis? Blijf vechten, voor de mensen die van je houden, maar vooral voor jezelf!

Lees ook: GIRLZ Talk - Heb ik een eetstoornis?

 

Tell us what you think

Welk advies zou jij dit meisje geven?

  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sun 26 Jul '15 19:02

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Probeer jezelf te herinneren dat het niet gaat om dat je dik of dun bent maar dat je gezond bent! Als je goed eet en minimaal sport ik dat voldoende!! Probeer te vechten tegen die stemmen die in je hoofd zitten schat

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 27 Jul '15 20:18

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik heb geen anorexia, maar mijn lengte- gewichtsverhouding is ongeveer hetzelfde... ik ben 1.60 en weeg 32,8 kg. Ik eet zo ontzettend veel maar het er komt niks aan bij mij. Dit is niet bedoelt om jou jaloers te maken, maar ik baal hier ontzettend van. ' Ik heb nauwelijks borsten terwijl ik 15 ben en door mijn ondergewicht duurt het ook nog minimaal 2 jaar voordat ik ongesteld wordt! Weet iemand hoe ik er iets meer gewicht bij krijg?

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Sun 9 Aug '15 00:54

   Niet gemeen bedoeld, maar zij is dus bezig met aankomen en voelt zichzelf rot (dat weet ik niet zeker!) en jij bet dus bezig met afvallen. Wees blij met jezelf en je leven. Als je weer zo'n drang krijgt om op de weegschaal te gaan staan of calorieën tellen, ga dan iets anders doen. Als ik je echt kende zou ik je heel graag helpen. Be Happy With Youre Life And Fight For It xxxx

   Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 31 Jul '15 23:40

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Iedereen is anders als je rondkijkt dan zie je soms een persoon waarvan jij denkt wow die is perfect. Maar die persoon vind zich zelf niet mooi want die heeft wel weer een lelijk iets. Iedereen heeft wel iets wat jezelf niet mooi vind maar vaak valt het niet eens op of andere mensen vinden dat juist mooi! Niemand is perfect en geloof mij jongens vinden het vaak niet eens mooi van die graat magere meisjes!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 4 Aug '15 19:08

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Je moet je realiseerden dat je onder gewicht hebt! Ik ben 1..56 en weeg 50 kilo, ik ben ook niet dik in tegendeel zelfs

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 20 Sep '15 18:48

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Het gaat er niet om of je dik bent of niet!!!! wat je niet bent!! ik ben ook 1.57 en ik weeg tussen de 45 en 50 kilo in en ik ben ook niet dik.... dus probeer jezelf vooral de grond niet in te praten, want ik weet zeker dat je perfect bent zoals je bent!!! (beetje heel erg late reactie maar toch)

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: