Vroege puberteit

Vroege puberteit

06-10-2015 - Ik zit met een probleem: ik accepteer mijn lichaam niet. Ik ben pas 11 en ik heb nu al een beugel-beha. Als ik die niet aan heb, dan loop ik voor schut.


Ik heb veel schaamhaar, zoveel zelfs dat je mijn vagina bijna niet meer ziet. En ik ben al ongesteld sinds mijn 10e. Bloempje

Blijkbaar ben jij een vroege puber, want je bent al ongesteld en hebt al zoveel borsten dat je een beha nodig hebt. Natuurlijk is dat nu heel vervelend, zeker omdat andere meisjes nog niet zo ver zijn. Troost je met de gedachte dat die ontwikkeling ook vanzelf weer stopt. Tegen de tijd dat andere kinderen beginnen met de puberteit, heb jij het ergste al gehad. Over een paar jaar is het verschil tussen jou en andere meisjes al niet meer te zien. Het is moeilijk om die snelle ontwikkeling van je lichaam te accepteren, maar veel keuze heb je niet. Dit is de situatie zoals die nu is en daar zul je het mee moeten doen.

Lees ook: GIRLZ Talk - Mag mijn schaamhaar niet scheren

Tell us what you think

Ben jij wel eens onzeker over je lichaam?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 6 Oct '15 15:31

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik ben juist best wel laat met alles, dat is ook niet leuk

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 6 Oct '15 18:43

  Reactie: Soms
  Reageer!
  ik had precies hetzelfde probleem en schaamde me ook kapot, maar nu ongeveer 2 jaar verder zie je inderdaad het verschil niet meer tussen de rest en mij. Geen zorgen de tijd vliegt sneller dan je denkt en trouwens de puberteit is iets heel gewoons hoor!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 23 Oct '15 18:33

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Ik kwam in de pubertijd toen ik 9 was

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!