Snoep en taart

Snoep en taart

10-10-2015 - Ik vind mezelf erg dik. Ik ben 13 jaar, weeg 43 kilo en ben ongeveer 155 cm. Hoe kan ik zo gezond mogelijk afvallen en het snoep laten staan? Over een paar weken zijn er veel kennissen en familie jarig en kan ik niet opeens alle taart laten staan. Weten jullie een paar goede smoesjes of zo?


En hoe reken ik uit of ik te veel of te weinig weeg. Dat zou ik wel graag willen weten. Kunnen jullie me alsjeblieft helpen. Ik word echt gek van mezelf dat ik lekker dingen niet gewoon kan laten staan. K

Op www.voedingscentrum.nl kun je zelf je body mass index berekenen. Als je een BMI hebt tussen de 15 en 22, dan heb je een gezond gewicht. Minder dan 15 is te weinig, heb je meer dan 22, dan is er sprake van overgewicht. Jouw BMI is 17.9 en dat betekent dat je een prima en gezond gewicht hebt. Daar moet je vooral niets aan doen. Je mag dus best af en toe een stukje taart of een snoepje, dat kan helemaal geen kwaad. Als je nou echt het gevoel hebt dat je te veel aan het snoepen bent geweest, doe dan de volgende dag een ‘balansdag’. Dat is een dag waarop gewoon gezond eet en snoep en vette dingen laat staan. Ben je toch nog bang voor de komende verjaardagen? Nee zeggen mag altijd, hoor. Je kunt zeggen dat je nu even geen trek hebt of dat je je best doet om wat gezonder te leven… Daar zal niemand boos om worden.   

Lees ook: GIRLZ Report - Wegen op school

Tell us what you think

Doe jij wel eens aan de lijn?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sat 10 Oct '15 16:26

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik dacht dat het bmi tussen 18,2 en 24,9 moest zitten? Of geld dat alleen voor volwassenen? Anders ben ik namelijk veel te zwaar, en dat geloof ik om eerlijk te zijn nooit. Veel mensen denken juist dat ik ondergewicht heb, al kan dat zeker niet kloppen. Ik ben 16, 1.65m en 60kg.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 10 Oct '15 20:53

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Bijna ni

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 10:08

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Af en toe wel maar dan niet extreem ik eet persoonlijk ook liever groente dan snoep

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 10:08

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Af en toe wel maar niet extreem

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 10:46

  Reactie: Nooit
  Reageer!
  ik ben blij met mijn lichaam

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 11:20

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik heb sinds een paar maanden een diagnose gehad voor een darmziekte, voordat die ziekte geconstateerd was, heb ik diëten moeten volgen en verschillende medicijnen moeten nemen, mijn lichaam is heel gevoelig voor aankomen (zit in mijn genen/familie) en je raad het misschien al, maar door die medicijnen en onregelmatige diëten kwam ik dus heel veel aan, en tot op de dag van vandaag (en ik overdrijft niet) wordt het nog steeds erger, o.a. door de medicijnen die ik nu heb. Maar ik ga naar een dieettist en die gaat met mij en mijn moeder kijken hoe ik wel weer een gezonder gewicht kan krijgen, en ik hoop dat ik andere medicijnen krijg en een plan/dieet zodat ik weer kan afvallen. Want ja, ik moet eerlijk bekennen dat ik nu serieus overgewicht heb en dat ik mij daar niet prettig bij voel.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 11 Oct '15 11:37

  Reactie: Nooit
  Reageer!
  Nee, ik ben blij met mijn figuur zoals ik nu ben, ik ben behoorlijk slank, waar ik natuurlijk erg blij mee ben, alhoewel ik niet nog slanker wil worden!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 12 Oct '15 16:09

  Reactie: Altijd
  Reageer!
  Ik ben een nogal onzeker type en ben eigenlijk nooit blij met mijn lichaam dus ik let altijd wel op met wat ik eet enzo en ik eet eigenlijk nooit ongezond..

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: