Ik wil er ouder uitzien

Ik wil er ouder uitzien

23-11-2015 - Ik ben een meisje van bijna 15, maar ik vind mezelf er niet zo uitzien. Mijn make-up blijft nooit goed zitten. Als ik 's ochtends mijn make-up op doe, dan zit het helemaal perfect, maar als ik op school ben, zijn mijn oogpotloodstreepjes vervaagd en zijn mijn wimpers gaan hangen (of halverwege de dag pulk ik mijn mascara uit verveling eraf).


Mijn haar heeft een vaste scheiding, dus het is moeilijk een leuke staart of knot in te doen. En als het is gelukt, blijft-ie niet mooi zitten. Ik heb ook van dat haar dat ontploft als je een paar minuten buiten bent geweest. Mijn haar pluist heel erg, vooral onderin. Ik vind het ook irritant dat alle meisjes in mijn omgeving al borsten en zo hebben en ik ben nog niet eens ongesteld geweest (op zich heb ik wel al een beetje borsten)... Ik vind zelfs de meisjes uit de tweede er knapper en ouder uitzien dan ik. Hebben jullie tips hoe ik met mijn uiterlijk er ouder uit kan laten zien, of iets wat ik met mijn kapsel kan doen? Anoniem

Denk je dat jij de enige bent met dit probleem? Geen enkele make-up is bestand tegen een fietstocht naar school, en dat geldt ook voor je kapsel. Als je het perfect wilt houden, zul je het gedurende de dag een paar keer moeten bijwerken. Een goede waterproof mascara en eyeliner wil ook wel eens helpen. En je moet natuurlijk niet aan je wimpers gaan pulken, daar knappen ze echt niet van op. Overdrijf ook niet met de hoeveelheid make-up. Liever iets minder dat op een natuurlijke manier vervaagt dan zware make-up die uitloopt. Bovendien… van veel make-up word je niet mooier en je lijkt er ook niet ouder door. Je ziet er dan hooguit uit als een meisje van bijna 15 dat wanhopig probeert ouder te lijken. En dat hoeft toch niet? Je wordt vanzelf 16! Make-up is bedoeld om je mooier te maken, niet om je ouder te laten lijken. De meeste jongens houden trouwens niet van volgesmeerde meisjes. Wat je kapsel betreft, haar dat snel pluist is vaak gebaat bij veel crèmespoeling. En die vaste scheiding kun je ook in je voordeel gebruiken. Vraag eens aan de kapper welk kapsel het beste bij jou past. En zoek dan iets dat redelijk weerbestendig is zodat je daar weinig aandacht aan hoeft te besteden. Op die manier kom jij de dag mooi door.

Lees ook: GIRLZ Talk - Mijn vriend is te oud

Tell us what you think

Wat doe jij als je er ouder uit wilt zien?

  •  

12Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 23 Nov '15 16:24

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Ik zie er van mezelf ouder uit en gebruik make-up. Ikzelf ben 13 maar iedereen gokt me 15/16 jaar

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 23 Nov '15 17:30

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Enkele tips voor je zelfzekerheid te boosten : -zoek een lipgloss/lippenstift die je mooi vindt bij jezelf en doe die pas op als je op school bent, zelfs al heb je alleen maar wat mascara aan en je lippenstift toch zie je er helemaal put together uit. -Als je niet wil dat je wimpers gaan hangen heb ik een gouden tip! koop een wimperkruller en krul je wimpers voor 10-15 sec daarna breng je een laagje maybelline rocket volume waterproof mascara aan (waterproof houdt ze gekruld)! - frisse makeup zoals lichtroze en bruine tintjes staan veel mooier dan zwarte of grijze

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 23 Nov '15 17:30

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Door mn make-up lijk ik ouder maar dat hb je met alto make-up

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 23 Nov '15 19:52

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Draag ik een beanie en oordoppen en ga ik gangsta lopen En wat meer mascra Hahahah xd

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 23 Nov '15 21:52

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Kleed ik me iets vrouwelijker aan en dan doe ik me haar in laag knotje dat lijkt je altijd iets ouder zien en ook breng ik contour aan.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 23 Nov '15 22:20

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Niks ik wil er niet eens ouder uitzien ik vind het zo ook prima

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 25 Nov '15 22:32

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Ik ben blijven zitten, en heb nu veel vrienden die een jaar jonger zijn dan ik. Door dat contrast lijk ik veel ouder. XD Eigenlijk valt het heel erg mee. Het verschil tussen een 15-jarige en 16-jarige zie je amper nog, net als tussen een 16-jarige en 17-jarige. Als je mijn vriendengroep van school bekijkt, en ze vragen je wie is de oudste, zou je waarschijnlijk niet naar mij kijken, en tegelijk, als je mij en mijn oudste vriendin, van een jaar ouder, naast elkaar ziet staan, en ze vragen je wie van de twee de oudste is, wijs je mij waarschijnlijk wel aan. Leeftijd is relatief, zowel op uiterlijk als op innerlijk. Bij kinderen merk je het nog niet zo, kinderen die een jaar schelen, schelen qua ontwikkeling vaak nog heel veel, en er zit een groot lengteverschil in. Bij tieners loopt het heel erg door elkaar, iedereen begint op een andere leeftijd pas met de puberteit. Zowel innerlijk als uiterlijk laten niet zo veel meer los over de exacte leeftijd, en duiden ook vaak niet meer op dezelfde leeftijd. Als jij je volwassen gedraagt, zullen de meeste mensen je ook als een ouder persoon gaan zien. Dat wil niet zeggen dat je je anders voor moet doen dan je bent, maar als je heel graag ouder wil lijken, lijk je juist meer op een kind dat graag volwassen wil zijn. Juist als je dat niet doet, kom je volwassener over.

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Sat 28 Nov '15 17:32

   Te veel info niemand wilt dit weten

   Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 26 Nov '15 21:30

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  nee heeft geen zin

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 9 Dec '15 08:12

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  Ik zie er van mezelf er ouder uit ik ben 13 mar toen ik 11/12 was dachten mensen dat ik14 was

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 13 Dec '15 13:13

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  niet dat ik het wil, maar ik zou veel make-up dragen, en dat soort dingen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 11 Feb '16 17:37

  Reactie: Dan...
  Reageer!
  ik heb precies hetzelfde probleem! het helpt allemaal niet

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!