Mijn vriendin heeft anorexia

Mijn vriendin heeft anorexia

09-12-2015 - Jullie blad is gewoon ge-wel-dig, maar ik heb een probleem: mijn beste vriendin wil alleen maar afvallen, afvallen en nog eens afvallen. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Mijn vriendin kotst alles uit, snijdt zichzelf en slikt laxeerpillen. Ze wil niet geloven dat ze anorerxia heeft.


Ik ben naar zo'n praatpersoon op school geweest, en die heeft met haar gepraat. Ze moet nu een dagboek bijhouden wat ze eet, maar ze schrijft allemaal dingen op die niet kloppen. Ze eet 's ochtends niks, ‘s middags op school gooit ze haar brood weg en 's avonds eet ze wel wat omdat haar ouders het anders gaan merken, maar daarna gaat ze onder de douche en kotst ze alles weer uit! Willen jullie mij alsjeblieft helpen! xxx Z.

Het wordt hoog tijd dat haar ouders te weten komen wat er aan de hand is. Zij hebben de mogelijkheden om in te grijpen. Als je het idee hebt dat je je vriendin verraadt door rechtstreeks naar haar ouders te gaan, kun je ook nog een keer naar de vertrouwenspersoon op school gaan en zeggen dat je weet dat ze liegt over haar eetgedrag. Hij kan dan de ouders van je vriendin inlichten. Een ding is in ieder geval wel duidelijk: jouw vriendin heeft dringend professionele hulp nodig. En die kun jij haar niet geven. Maar je kunt er wel bij helpen dat ze die ook echt krijgt, want op deze manier is ze haar leven kapot aan het maken.  

Lees ook: GIRLZ Talk - Anorexia

Tell us what you think

Wat zou jij doen als je deze girl was?

  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 9 Dec '15 18:01

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Mijn zus heeft ongeveer hetzelfde, zij gebruikt allemaal soorten pillen (weet niet waarvoor die allemaal zijn) maar ze kotst wel altijd haar eten uit, ze is boven de 18 jaar dus me ouders kunnen haar niet dwingen te stoppen, ze probeert gezond te blijven door shakes en zulke dingen te bestellen enzo en vaak spinazie te eten en veel fruit, maar ze is nog steeds ongezond bezig doordat ze kotst.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 14 Dec '15 10:13

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  er met haar ouders over praten, misschien voelt dat alsof je haar verraadt maar het is echt beter voor haar ook al weet ze dat zelf misschien nog niet! Sterkte

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 15 Dec '15 20:07

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  het zo snel mogelijk tegen der ouders vertellen, ik zelf heb anorexia gehad en weet ook hoe het voelt, als je dit niet doet kan ze flauwvallen, en er is een kans dat ze dood kan gaan! ze gaat het misschien niet leuk vinden maar het moet maar, als je echt een goeie vriendin voor der bent vertel het en zorg dat ze hulp krijgt!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!