Littekens en vlekken

Littekens en vlekken

21-12-2015 - Ik voel me heel ongelukkig, onzeker en lelijk. Ik heb namelijk allemaal grote donkere littekens/vlekken in mijn gezicht. Daardoor durf ik mensen niet meer aan te kijken omdat ze dan naar mijn vlekken kijken en denken dat ik heel lelijk ben.


Ik heb al allerlei littekencrèmes gebruikt, maar mijn littekens zijn niet weggegaan. Nu denk ik aan zelfmoord plegen omdat ik niet met zo’n gezicht kan leven. Maar ik doe het niet omdat ik dan anderen veel verdriet bezorg. Is er geen specialist die mijn littekens kan weghalen zodat ik weer een gave huid heb? En hoeveel kost het dan? Hopelijk krijg ik hierop antwoord. Een ongelukkig meisje

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende methoden om littekens weg te halen. Met laser bijvoorbeeld worden heel goede resultaten bereikt. Sterker nog: als een arts vindt dat het verwijderen van de littekens noodzakelijk is – bijvoorbeeld omdat het je belemmert in je dagelijkse leven (en dat is bij jou het geval want je durft mensen niet eens meer aan te kijken) – wordt het door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoed. Je hoeft daar dus echt niet wanhopig over te zijn en het is al helemaal geen reden om na te denken over zelfmoord. Trouwens: jij dénkt dat de meeste mensen alleen naar je littekens kijken en dan denken dat je lelijk bent, maar de meeste mensen kijken gelukkig veel verder dan alleen de buitenkant. Met die negatieve gedachten maak je het jezelf vooral heel moeilijk. Ga om te beginnen eens naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een dermatoloog. Die kan je precies vertellen wat je aan die nare littekens en vlekken kunt doen. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Lengte

Tell us what you think

Heb jij je wel eens zo onzeker gevoeld dat je andere mensen niet meer aan durfde te kijken?

  •  
  •  

8Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 21 Dec '15 15:02

  Reactie: Ja, toen ik...
  Reageer!
  Ja, toen had ik allemaal rode vlekken op mijn gezicht. Vooral om mijn mond. Allergieën

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 21 Dec '15 20:44

  Reactie: Ja, toen ik...
  Reageer!
  Zelfmoord gedachtes om zoiets gaat wel heel ver... Er zijn veel ergere dingen die je mee kan maken. Hoe dan ook, mensen moeten je gwn accepteren zoals je bent en anders laat je ze toch lekker achterwege? Want dan zijn ze de moeite niet eens waard. Kijk ze aan, ook al is het eng. Waarschijnlijk vinden ze je hartstikke leuk en maakt het ze niks uit, en dat zijn ook de mensen die bij je blijven.

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Tue 22 Dec '15 15:46

   ik snap wel waarom ze die neigingen heeft als ze zo over d'r denkt, maar ik vind dat de binnen kant veel meer uitmaakt dan de buitenkant, en een goed punt: je weet wel dat mensen je mogen om wie je bent en niet om hoe je eruit ziet xx

   Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 22 Dec '15 12:34

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik hoop dat dat meisje dit dat inzendde er nu wel bij na denkt dat niemand dat lelijk vind, waarschijnlijk hebben veel mensen juist medelijden met je, pleeg alsjeblieft geen zelfmoord, daar ben je vast en zeker te mooi voor!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 22 Dec '15 17:39

  Reactie: Ja, toen ik...
  Reageer!
  Geen zorgen! Het komt echt goed, geen zelfmoord plegen daar schiet je niks mee op en zoals je al zei gaat dat andere mensen heel veel verdriet bezorgen. Die littekens kan je weg laten halen, je bent niet de enigste. Heel veel modellen hebben littekens omdat dat ze uniek maakt, het is helemaal niet erg. Be happy!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 22 Dec '15 18:24

  Reactie: Ja, toen ik...
  Reageer!
  Puistjes had nu nog steeds...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 24 Dec '15 22:43

  Reactie: Ja, toen ik...
  Reageer!
  je moet blij zijn hoe je bent, iedereen is anders ; sommige hebben sproeten of wijn vlek boeiend. ik vind dat mensen respect moeten hebben voor anderen. niet leuk om onzeker te voelen . ik weet dat moeilijk is , probeer gewoon zelf in spiegel te zeggen ik ben wie ik ben ik ben mooi niet lelijk . ik heb het ook mee gemaakt toen ik gepest werd , werd ik ook , onzeker dacht dat dik was heb nu nog steeds beetje last van denk ik dat mensen me dik vinden denk in hoofd ook van ik ben dik . zeggen mij vriendinnen nee joh enzo hun zijden gewoon in spiegel zeggen dat je perfect van je zelf bent en dat je mooi bent hoe je bnet iedereen is anders . een ding wel mee geven weest trots op je zelf hoe je bent

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 27 Dec '15 10:48

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik heb wel eens hele erge muggenbulden op mijn gezcht gehad. Toen was ik wel een beetje bang voor wat mensen van mij dachten maar ik durfde ze wel gewoon aan te kijken en meestal legde ik het uit om me niet onzeker te voelen!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!