Borstkanker

Borstkanker

02-01-2016 - Jullie zijn echt een super blad omdat jullie zoveel meiden helpen! Maar ik heb echt een groot probleem. Ik denk dat ik borstkanker heb. Mijn borsten zijn nog in de groei en ze zijn nog niet echt groot, een kleine A.


Ik ben 13, maar ook nog niet ongesteld, dus ik ben best laat. Maar ik voel nu in allebei mijn borsten een heel grote schijf, zeg maar een grote knobbel. Ook veranderen mijn tepels soms van vorm. Ik ben hier ongeveer een jaar geleden mee naar de dokter geweest en die zei dat het gewoon de groei was. Maar nu is die schijf toch wel wat groter. Willen jullie mij alsjeblieft helpen want ik zit hier echt heel erg mee. Ik lig nachten wakker mezelf te afvragen of ik borstkanker zou hebben en met mijn moeder durf ik er niet over te praten. Anoniem

Je bent 13 en in het begin van je puberteit. Je bent zeker niet laat als het gaat om ongesteld worden en borsten die beginnen te groeien. Sommige meisjes zijn nu eenmaal vroeger, maar 13 is een heel normale leeftijd. Hetzelfde geldt voor die harde schijven die jij in je borsten voelt en de tepels die van vorm veranderen. Dat is een teken dat je borsten aan het groeien zijn. Er is geen enkele reden om te denken dat je borstkanker hebt. Je bent een normaal meisje dat aan het begin staat van haar puberteit. Maak je vooral geen zorgen, er is niets mis met jou.

Lees ook: 11 vragen over borsten

Tell us what you think

Ben jij wel eens bang (geweest) dat je kanker had?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sat 2 Jan '16 15:04

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik ben nu 16, m'n borsten beginnen nu pas te groeien, maar ik heb nog geen eens of misschien net AA. Toen ik 14 was werd ik voor het eerst ongesteld, dus je bent niet heel laat. Het komt vast allemaal wel goed!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 2 Jan '16 15:27

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik had een keer een bult op mn elleboog.. Maar gelukkig was het niks

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 2 Jan '16 22:15

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik dacht dat eerst ook. Mijn rechter borst deed heel veel pijn en was opgezwollen. Ik heb het uiteindelijk me moeder verteld en die wist gelijk dat ik borstontsteking had. Dat komt niet vaak voor bij jonge meisjes maar zo af e toe weleens. Voor de zekerheid ben ik bij de dokter geweest en die zei dat ik rust moest houden, dus even niet sporten.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 3 Jan '16 00:24

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Dat wat je voelt is gewoon vet, borstkanker voelt heel anders

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 3 Jan '16 09:09

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Sun 3 Jan '16 23:40

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik heb dit ook gehad. Ik was wel iets vroeger, toen ik 10 was droeg ik met gym al een BH (wel maat 70AA), maar toen ik nog zo klein was, was het voor mij natuurlijk veel makkelijker om er met mijn moeder over te praten. Zij zei dat het volledig normaal was, dus ik heb me er nooit zorgen over gemaakt.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 5 Jan '16 11:34

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Gelukkig niet. Ik zou heel erg ongelukkig worden als ik daarmee zat. Mijn borsten zijn nog niet in de groei, najah, beetje... Piepklein beetje. Heel klein. Laten we het erop houden dat ik nogal plat ben. Ik voel ook zo'n rare schijf en sinds ik me er een keer aan heb gestoten verdwenen ze weer. Het deed heel pijn en mijn tepels kregen ook een heel rare vorm. Heel raar. Mijn moeder zei dat het uiteindelijk wel weer goed zou komen en daar vertrouw ik ook op. Ik ben ook nog maar 11... Maak je maar niet te veel zorgen!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 8 Jan '16 14:16

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Hoef je niet bang voor te zijn hoor! Ik ben 14 en ik heb nog bijna niks en dan ben ik echt niet bang dat ik borst kanker heb. Misschien moet je met iemand gaan praten....

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 8 Jan '16 14:19

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik heb dat ook dat er schijven zitten enzovoorts, maar dan zijn ze gewoon in de groei. Trouwens je bent helemaal niet laat hoor! Ik ben 14 en m'n borsten groeien nu en ik ben sinds kort voor het eerst ongesteld geweest! Je bent pas laat als je 16 bent

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 9 Jan '16 21:53

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Ik ben echt iemand die snel bang is dat ik een ernstige ziekte heb. Rond mn 13e verschenen er soms random (vet)bultjes over mijn hele lichaam. En uiteindelijk bleek het dan een vetbultje te zijn, of gewoon een dikke pukkel die uit te knijpen was. (Haha, niet echt smakelijk) Nu wordt het wel minder, omdat er nu zo vaak van die bulten op mn lichaam verschijnen.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!