Eetstoornis

Eetstoornis

13-01-2016 - Ik denk, nou ik weet eigenlijk wel zeker, dat ik een eetstoornis heb. Ik eet bijna niks en ik slik laxeerpillen. En nog steeds vind ik mezelf veel te dik terwijl ik 1.65 m lang ben en 43 kilo weeg.


Ik weet dat te weinig is, maar ik wil niet dikker worden. Liever zelfs zou ik nog minder wegen, 40 kilo of zo. Ik snap ook wel dat ik zo niet gezond bezig ben, maar ik wil niet daar de dokter. Ik voel me hierdoor heel erg rot en ik weet niet meer wat ik moet doen. Anoniem

Meiden met een ernstige eetstoornis, willen vaak (net als jij) niet naar de dokter. Dat kan onderdeel van de ziekte zijn. Maar je moet hulp zoeken, want je leven staat op het spel. Met jouw lengte en gewicht heb je een Body Mass Index (BMI) van 15,8. Als je BMI lager is dan 17, is er sprake van ernstig ondergewicht. Wat jij doet is heel erg gevaarlijk. Laxeermiddelen hebben ernstige gevolgen voor je gezondheid. Op lange termijn kunnen ze onherstelbare schade aan allerlei organen veroorzaken. Bovendien helpen ze niet bij het afvallen, want je lichaam heeft alle calorieën al opgenomen. Het is goed dat je zelf inziet dat je een eetprobleem hebt. Hoe ernstig jouw probleem is, kan alleen een deskundige beoordelen. Zoek in ieder geval hulp. Dat kan bij de Weet. Daar zitten deskundigen die alles over eetstoornissen weten en die je ook verder kunnen helpen. Je kunt ze bellen op 0900-8212433 (op werkdagen van half 9 tot 6 uur) of contact opnemen via hun website www.weet.info. Daar staat ook heel veel informatie over eetstoornissen. Het is knap van je dat je deze brief hebt geschreven en je probleem benoemt. Dat is een begin.

Lees ook: GIRLZ Talk - Vriendin met anorexia

Tell us what you think

Vind jij jezelf wel eens te dik?

  •  
  •  
  •  

14Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 13 Jan '16 16:12

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Ik ben 14 jaar, 174 cm en 50 kg

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 13 Jan '16 18:40

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Jaa elke dag k zit er wel mee maar k ben nu aan t afvallen maar wel op gezonde manier dat ik gewoon blijf eten maar dan gezond en niet te veel en ik beweeg ook meer. En ik ga binnekort ook naar de sportschool.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 13 Jan '16 20:52

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  ja ik heb ,er ook best vaak last van ik vind mijn benen te dik , op school zeggen ze van niet ik zeg van wel , ik heb ook altijd als ik wat eet . denk ik al direct dat ik te dik ben . dan moet ik het direct er af hebben . ik ben 1.71 en weeg 56 kilo . ben net 18 in oktober ,

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 13 Jan '16 21:50

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Ik heb precies hetzelfde (maar dan zonder laxeermiddelen) en ik krijg steeds vaker vreetbuien

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 13 Jan '16 21:51

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Ik ben evelang en weeg ongeveer evenveel

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 09:45

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Beste annoniem, Ik ben momenteel aan het strijden tegen mijn eetstornis. Waar je mee bezig bent ik ernstig gevaarlijk en dat kan ik weten om dat ik op het randje van de dood heb gelegen. Net als jij wilde ik niet naar de dokter ( maar ik ontkende ook dat ik een probleem had). Na een paar controles kwam hij tot de conclusie dat ik absoluut niet zo door mocht gaan en er werd er ziekenhuis bed voor me klaar gemaakt. De zelfde dag werdt er een slangetje van uit me neus in me maag de stoken waar voeding door heen kwam. Maar het allergrootste probleem was dat door dat ik bijna niets meer at mijn lichaam op extreem zuinige stand ging en na dat al het vet weg was aan mijn spieren begon. Beetje bij beetje verdwenen mijn spieren. Maar ik het zieken huis kwamen ze er achter dat mijn lichaam niet genoeg had gehad aan mijn spieren en dat mijn hart ( wat ook een spier was) lang zaam begon af te zwakken. Ik kan me een nacht ik het zieken huis herrinderen waar in zusters continu om mijn bed aan het rennen waren en de hart monitoor continu af ging. Ik weet dat een eetstornis extreem sterk is maar je moet je er tegen probeeren te verzetten. Na 3 weken in het zieken huis te hebben door gebracht moest ik in terapie. Van naar school gaan was geen spraken meer en ik mocht niets meer doen. Ik zat in de rust zo als ze dat bij de terapie zijden. ( Je mag dan niets meer doen behalve op de bank zitten en je aan een vast eetschema houden zo dat je aankomt) Maar ik kon ook niet veel meer want door mijn eetsornis waren al mijn spieren verdwenen. Momenteel ben ik uit de rust en bijna op mijn streef gewicht en kan beetje bij beetje mijn spieren weer gaan opbouwen. Nu is de vraag of ik dit jaar moet blijven zitten omdat ik door die stommen eetstornins nu al 6 maanden niet meer naar school ga. Nu denk je vast dat overkomt mi nooit. Maar dat dacht ik ooit ook en het is toch gebeurd. Beste annoniem dit wil je echt niet!! Als je met mij over je eetstoornis persoonlijk wilt praten en advies wil kan je me een berichtje sturen. xxx iris

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 16:43

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Nou, wel vergeleken met de mensen hier... Ik ben 1,77 en weeg 68. Gewoon normaal, with some curves, maar als iedereen die hier (veel) lichter is hunzelf al dik vinden, dan voel ik me wel een beetje dik ja..

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 16:43

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Ik ben 14 jaar en weeg 55 kilo. ik zou heel graag lichter wegen! Alleen heb zovaak vreetbuien

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 17:01

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Trouwens een tip: begin niet aan afvallen terwijl je gezond bent, want dan kun je meer kans hebben op slechte eetgewoontes of een eetstoornis. Ik was vroeger te zwaar en toen at ik simpel gezegd niet genoeg en was ik er heel obsessief mee bezig en had ik (zo gezond mogelijke) eetbuien. Ik was toen dun geworden en kreeg complimenten, maar geloofde het allemaal niet. Ik bleef mezelf dik vinden en vroeg elke dag 10 keer of ik niet echt te dik was en of ze tegen me logen als ze zeiden van niet. Ook mijn spiegelbeeld vond ik vreselijk. Toch probeerde ik langzaam te gaan geloven wat mensen zeiden en normaal te eten. Dat lukte gelukkig, ik heb geen overgewicht meer gehad sindsdien en kan soms koekjes eten. Ik ben niet dun, maar ook niet dik. Als je een gezond gewicht heb, laat dat zo en ga niet rommelen met jezelf. Ik had zelf slechte eetgewoontes en was toch wel een beetje bezig een eetstoornis teontwikkelen, maar ben er overheen gekomen door erin te vertrouwen dat ze me echt niet te dik vonden en mijn wil om gezond bezig te zijn en mensen niet te kwetsen. En dat kan echt. Maar het is wel zo: hoe langer en hoe dieper je erin zit, hoe moeilijker het is om eruit te komen. En dan heb je misschien meer nodig, bijvoorbeeld een psycholoog. Gelukkig lukte het mij met minder omdat ik het zelf in begon te zien en het niet extreem ver was gegaan. Maar wat je ook doet: het is het wel waard, ga niet afwachten, want die tijd krijg je niet terug! Sorry trouwens, ik weet niet waar ik de inspiratie vandaag haal voor dit lange bericht... In elk geval: be strong girls!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 20:29

  Reactie: Nee, ik ben tevreden
  Reageer!
  Ik ben (eindelijk) tevreden met mijn lichaam. Ik bedoel, ik ben niet heel dun ofzo, ik heb wel een buikje, maarja. Ik ben blij met mezelf, en dat is waar het om gaat.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 23:28

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  Vooral door alle comments hierzo. Je bent perfect zoals je bent, en laat niemand iets anders aan je vertellen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 15 Jan '16 19:48

  Reactie: Nee, ik ben tevreden
  Reageer!
  15 jaar 170 cm en 50 kg, prima

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 16 Jan '16 11:43

  Reactie: Nee, ik ben tevreden
  Reageer!
  ik altijd al tevreden geweest met mijn lichaam

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 16 Jan '17 01:52

  Reactie: Ja, best vaak
  Reageer!
  vroeger voelde ik me vaak dik, sinds mijn 17de (ben nu 18) word het minder. ik begin mezelf steeds meer te accepteren hoe ik ben, ik ben 1.68 lang (nou jah klein) en weeg 80 kg. dus eigenlijks heb ik een beetje overgewicht. maar i don't care. als je je maar goed voelt en niet ernstig overgewicht hebt moet je tevreden zijn.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!