Zweetplekken op school

Zweetplekken op school

10-02-2016 - Wij zijn twee meiden en we hebben last van zweetplekken (zelfs als we het ijskoud hebben). Maar het rare is, we hebben het alleen op school, nooit thuis. We zijn verder ook niet zenuwachtig en het zweet stinkt ook niet.


We scheren onze oksels twee keer per week. We hebben al veel deo’s geprobeerd, maar ze werken alleen tegen de geur. Kunnen jullie ons helpen? D&A

Jullie hebben last van een typisch puberteitskwaaltje. Als je in de puberteit zit, gaan je transpiratieklieren harder werken en dus ga je meer zweten. Dat jullie daar op school meer last van hebben dan thuis, is omdat je op school intensiever bezig bent, zonder dat je veel beweegt. Je transpireert dus van de inspanning, maar je raakt het vocht niet kwijt omdat je vooral stil zit. Het helpt als je kleding draagt die het vocht goed absorbeert (katoen of wol dus) en liever geen synthetische stoffen. Een gewone deo werkt inderdaad vooral tegen de geur die ontstaat door bacteriën die zich in de warmte van je oksel ontwikkelen. Wil je een deo die ervoor zorgt dat het zweten minder wordt, kies dan liever voor een anti-transpirantmiddel.  

Lees ook: 8 tips als je veel zweet

Tell us what you think

Wat doe jij tegen zweten?

    •  
    •  
    •  
    •  

5Reacties

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!