Ontevreden met mijn lichaam

Ontevreden met mijn lichaam

25-03-2016 - Ik zit al een tijdje heel erg in de knoop met mezelf. Ik ben erg ontevreden met hoe ik eruitzie en denk vaak dat niemand me mag. Ik heb namelijk toen ik klein was een ongeluk gehad waardoor ik een paar littekens heb opgelopen in mijn gezicht.


Dat maakt me erg onzeker. Ook vind ik mezelf heel dik, mijn borsten zijn helemaal niet in verhouding met de rest van mijn lichaam. Ze zijn erg groot, wat niet normaal is voor mijn leeftijd. Ik heb meerdere malen geprobeerd om een dieet te volgen, maar zonder succes, ik ben juist alleen maar aangekomen. Ik ben het zat om blij te doen terwijl ik dat niet ben, dus mijn vragen zijn of er middelen bestaan waardoor je littekens weggaan, en zijn er diëten waarbij je alleen bij een bepaald stuk van je lichaam vet verliest? Het zou me zo erg helpen als dit erin kwam.. 

Er bestaan wel crèmes (bijvoorbeeld van Biodermal) om kleine littekentjes te laten vervagen, maar voor grotere littekens als gevolg van een ongeluk hebben dergelijke crèmes weinig effect. Als je er echt heel veel last van hebt, kun je met je ouders naar een plastisch chirurg gaan om te vragen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van cosmetische chirurgie. Een gespecialiseerde arts kan je precies vertellen wat niet en wat wel kan. Wat niet kan is een dieet dat alleen een bepaald deel van je lichaam aanpakt. Je kunt wel gericht sporten om de spieren van een bepaald lichaamsdeel sterker en slanker te maken, maar een dieet dat alleen je buik, je billen of je benen aanpakt bestaat niet. De beste manier om je lichaam in vorm te houden, is nog altijd een combinatie van gezond eten en veel bewegen. Maar wat nog veel belangrijker is dan diëten en littekens weghalen: wees blij met jezelf. Het is gemakkelijker om blij te doen als je tevreden kunt zijn met wie jij bent en hoe je eruitziet. En dat hoeft niet perfect te zijn. Kijk eens om je heen… Zie jij iemand die echt helemaal perfect is? Jij bent mooi omdat je bent wie je bent, compleet met littekens en een paar kilo te veel. Als je gelooft in de schoonheid die in jezelf zit, straal je dat ook uit en wordt het leven veel leuker. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Dun door vegetarisch eten?

Tell us what you think

Heb jij wel eens een dieet gevolgd?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Fri 25 Mar '16 17:36

  Reactie: Nee, nog nooit
  Reageer!
  Nee, en ik ben het ook nooit van plan. Zelf denk ik dat dieëten niet gezond is. Je kan wel bepaalde dingen niet eten of juist wel, maar dat kan niet je hele leven. Op een gegeven moment moet je stoppen met het dieet en dan is de kans groot dat je kilo's er zo weer bij zitten! Ik ben zelf een voorstander van gezond eten (voor altijd) en bewegen, meer een soort lifestyle change en niet voor even. Dit werkt bij mij het best, ik ben al 3 kilo kwijt.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 26 Mar '16 15:52

  Reactie: Nee, nog nooit
  Reageer!
  heb ik niet nodig

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 28 Mar '16 23:23

  Reactie: Nee, nog nooit
  Reageer!
  ik haat mezelf ik ben 15 en ik ben heel erg dik, mijn borsten zijn echt heel klein en mijn lichaam is ook echt niet in verhouding, ik eet bijna niks, en als ik eet probeer ik wel gezond te eten maar ik word steeds dikker en ik word er gek van, soms denk ik fuck it ik ga gwn eten en daarna krijg ik een schuldgevoel en word ik boos op mezelf. dan kras ik mezelf met een schaar. ik fiets elke dag totaal 1 uur en ik ga meestal met mijn hond 1,5 uur wandelen en soms hardlopen met een vriendin maar niks helpt.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 28 Mar '16 23:24

  Reactie: Nee, nog nooit
  Reageer!
  ik haat mezelf ik ben 15 en ik ben heel erg dik, mijn borsten zijn echt heel klein en mijn lichaam is ook echt niet in verhouding, ik eet bijna niks, en als ik eet probeer ik wel gezond te eten maar ik word steeds dikker en ik word er gek van om maar steeds erop moeten te letten wat ik mag eten en wat niet, soms denk ik fuck it ik ga gwn eten en daarna krijg ik een schuldgevoel en word ik boos op mezelf. dan kras ik mezelf met een schaar en ik ga weer eten.... ik fiets elke dag totaal 1 uur en ik ga meestal met mijn hond 1,5 uur wandelen en soms hardlopen met een vriendin maar niks helpt

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: