Jaloers

Jaloers

09-08-2016 - Ik heb een heel lieve vriend die ik niet kwijt wil. We lachen samen en kunnen met elkaar goed opschieten. Alleen, ik zie hem ook wel eens met een vriendin van mij lachen en zo.


Dan denk ik dat mijn beste vriendinnen hem willen afpakken van mij en dan ben ik stinkend jaloers. Ik wil dat niet graag denken over mijn vriendje en vriendinnen! Wat kan ik eraan doen?

Een beetje jaloers zijn is helemaal niet erg. Het is zelfs heel normaal. Jaloezie wordt pas abnormaal als het ziekelijk wordt, als je niet meer normaal kunt leven omdat je voortdurend bang bent dat je vriendje er misschien met een ander vandoor gaat. Aan die jaloezie kun je niets doen. Die heb je nu eenmaal. Het helpt als je van jezelf weet dat je jaloers bent, als je het niet ontkent. Dan kun je ook gemakkelijker relativeren. Als je je jaloerse gevoelens herkent, kun je zelf beslissen wat je ermee doet. Kijk naar de situatie van dat moment en beslis dan of het terecht is dat je jaloers bent of niet. Is het terecht, dan kun je er met je vriend over praten. Zo niet, dan kun je tegen jezelf zeggen dat er geen reden is om jaloers te zijn en dat je ermee op moet houden. Probeer in ieder geval niet je vriendje en je vriendinnen voortdurend in de gaten te houden en klamp je ook niet te veel aan je vriendje vast. Hou naast je liefde ook een eigen leven en gun hem ook zijn eigen leven. Als je merkt dat het fijn is om zelf een gevoel van vrijheid te hebben, dan is het ook gemakkelijker om iemand die vrijheid te gunnen! 

Lees ook: GIRLZ Talk - Vreemdgegaan

Tell us what you think

Ben jij wel eens jaloers?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 10 Aug '16 00:14

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
  Helaas wel..

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 10 Aug '16 11:41

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
  ik vind het best wel erg van mezelf Ik heb geen vriendje dus op dat gebied hoef ik niet jaloers te zijn, maar ik ben meer jaloers op wat iemand meemaakt of hoe hij/zij eruit ziet.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 13 Aug '16 21:03

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Sat 19 Nov '16 17:05

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
  tsja soms wel.... Maar gelukkig weet ik dat ze niet meer dan vrienden zijn Dus dan is hij nog steeds van mij

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: