Ik mis mijn vakantieliefde

Ik mis mijn vakantieliefde

25-08-2016 - Ik durf tegen niemand te zeggen wat ik heb meegemaakt... Deze zomer ben ik naar Frankrijk geweest, met mijn vader, stiefmoeder, stiefzus en zusje. Ik ben daar smoorverliefd geworden op Alex, een jongen die een jaar jonger is dan ik (dat maakt mij niet uit).


Maar het probleem is dat hij Frans is... En de dag voor ik weer terugging naar Nederland, zei hij tegen mij dat hij ook verliefd op mij is! Dat is helemaal geweldig natuurlijk. Alleen mijn ouders willen nooit twee keer naar dezelfde vakantieplek gaan, en Alex gaat altijd standaard naar die camping. En nu ben ik dus vreselijk ongelukkig, omdat ik hem waarschijnlijk nooit meer ga zien. Onder de douche huil ik, als ik alleen ben heb ik vreetbuien, ik kan me moeilijk concentreren op school en het enige waar ik aan kan denken is Alex. Ik kan/wil hem niet uit mijn hoofd zetten (hij mij ook niet zei hij via app)! Gelukkig hebben we nog wel wat contact, maar ik mag hem niet eens bellen van mijn ouders... Daar word ik nog ongelukkiger van en dat ongelukkige gevoel vreet me van binnenuit op. Wat moet ik doen?       

Heb je nou wel of niet met je ouders gepraat over wat er aan de hand is? Als je blijft zwijgen, vind je natuurlijk nooit een oplossing voor je probleem. Het is niet raar dat je ouders liever niet hebben dat je naar Frankrijk belt, want dat is best duur. Gelukkig kun je ook op heel veel andere manieren contact houden. Internet is natuurlijk gratis en met Skype kun je gratis bellen. Maar heb je al eens tegen je ouders verteld wat er is gebeurd in Frankrijk? Wat je werkelijk voelt voor Alex, hoe verliefd je bent en hoezeer je hem mist? Je gaat er nu al van uit dat jullie volgend jaar niet meer naar dezelfde camping teruggaan. Maar als je er niet over praat, gebeurt dat zeker niet. Leg je moeder om te beginnen eens uit waar dat ‘ontevreden gezicht’ vandaan komt. Vertel haar over je verliefdheid en vraag haar of ze je wil helpen bij het zoeken naar een oplossing. Misschien blijkt wel dat je ouders volgend jaar naar dezelfde camping willen gaan, of anders iets in de buurt. Maar dan moet je ze wel vertellen wat er aan de hand is en hoe je je voelt.

Lees ook: Verliefd op een ouder meisje

Tell us what you think

Ben jij wel eens verliefd gebleven op je vakantieliefde?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Thu 8 Sep '16 19:19

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Maar ik krijg geen eetbuien wie gaat nou als die verdrietig is zichzelf volproppen dat doe ik ook niet als ik verdrietig ben dan denk ik ook niet laat ik me maar lekker vol vreten zodat ik dik word

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 27 Oct '16 22:34

  Reactie: Een paar weken
  Reageer!
  Ik ben wel een keer verliefd geweest op een Duitse jongen. Maar let op, met een verre af stands relatie kan het heel anders eindigen, er kan minder contact komen. Stel je voor het gaat uit. Prop jezelf niet vol en blijf denken aan alle leuke dingen!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: