Hij mag mij niet zien

Hij mag mij niet zien

08-04-2014 - Ik heb al bijna een maand verkering met een lieve jongen. Maar ik heb hem pas één keer gezien in die maand omdat zijn ouders het steeds niet goed vinden als wij willen afspreken.


Hij heeft me verteld dat hij laatst al een week ruzie had met zijn moeder omdat hij onvoldoendes heeft. Ik weet hoe hard hij zijn best doet op school, maar volgens mij zien zijn ouders dat niet. Hij had ook verteld tegen een vriend, die toevallig mijn klasgenoot is, dat hij mij niet mag zien omdat hij steeds zulke slechte cijfers haalt. Ik wil hem helpen want ik mis hem, alleen weet ik niet hoe. Mijn allerbeste vriendin heeft hetzelfde probleem. Haar ouders zijn ook de hele tijd boos op haar vanwege haar cijfers. Daarom mag zij, als het zo doorgaat, ook haar vriend niet meer zien. Ik zit hier erg mee. Soms moet ik er zelfs om huilen. Hebben jullie misschien tips voor mij? Een meisje dat ergens heel erg mee zit

Haal jij wel goede punten op school of heb je ouders die meer kijken naar je inzet dan naar je resultaten? Want dat is wat veel ouders doen: ze kijken alleen naar de punten op het rapport en niet naar wat je daarvoor hebt moeten doen. En in plaats van goed gedrag te belonen, gaan ze dreigen met straffen. Dat is jammer, want vaak helpt dat niet. Als je iemand opsluit op zijn kamer, gaat hij niet harder studeren. Zelfs als je de hele dag met je neus boven de boeken hangt, hoef je niets te leren. Het is jammer dat de ouders van je vriend, en de ouders van je vriendin, er zo over denken, maar daar kun jij niets aan veranderen. Wat je wel kunt doen: samen huiswerk gaan maken. Jij kunt je vriend helpen met de vakken waarmee hij moeite heeft en ervoor zorgen dat zijn punten beter worden. Desnoods bij hem thuis, in de woonkamer, aan de eettafel. Als zijn ouders zien dat jij een positieve invloed op hem hebt, houden ze misschien ook op met bezwaar hebben tegen jullie relatie.

Tell us what you think

Wat zou jij doen?

  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 8 Apr '14 17:10

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  hem bij hem thuis bijles geven en zorgen dat zijn ouder ij leuk vinden

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 9 Apr '14 16:08

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  het advies dat al gegeven is

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 9 Apr '14 18:04

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  hem ook helpen met zijn hw en zijn.toetsen leren (is ook nog gezellig)

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 8 May '14 17:33

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik zal hem gaan helpen met zijn huiswerk!!! Dat is ook nog is leuk om samen te doen!!!!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 25 Jul '14 23:48

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik zou hem ook indd helpen met zijn huiswerk das nog wel leuk om de doen

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: