Loslaten

Loslaten

09-08-2015 - Ik ben 14 en heb verkering gehad met een jongen die helemaal gek van mij was. Hij is nog steeds gek op mij, maar ik heb het uitgemaakt. Daarna kwam hij elke avond langs om te vragen of ik weer met hem wilde. Nu heeft hij gehoord dat ik met een jongen ben geweest en is hij enorm kwaad op mij.


Maar dat is niet het enige, want toen het nog gewoon goed tussen ons was (geen ruzie en zo, maar het was wel al uit) mocht ik niet eens doen wat ik zelf wilde. Ik voelde me daardoor erg opgesloten. Toch vind ik het heel erg dat ik ruzie met hem heb. Ik krijg er buikpijn van en heb steeds het gevoel dat ik moet overgeven. Cassie

Deze jongen heeft duidelijk ontzettend veel moeite om jou los te laten. Hij klampt zich bijna wanhopig aan jou vast in de hoop dat jij toch nog verliefd op hem bent en hem weer terugneemt. Maar dat gebeurt niet, anders had je dat allang gedaan. Laat je in ieder geval niet meeslepen door medelijden. Daar hebben jullie allebei niets aan. Het is belangrijk dat hij inziet dat er tussen jullie niets meer is en dat het ook niets meer kan worden. Vertel hem dat nog een keer en maak hem dan ook duidelijk dat hij je met rust moet laten. Tegelijkertijd moet jij hem ook loslaten. Je bent bang dat je hem pijn doet en daarom houd je rekening met zijn gevoelens. Maar daar help je hem niet mee, en jezelf ook niet. Denk nu dus in de eerste plaats aan jezelf en laat hem los. Voel je vooral niet schuldig. Jij kunt er niets aan doen dat hij zich zo afhankelijk opstelt. Misschien dat jullie later, als alle emoties wat zijn bedaard, weer op vriendschappelijke voet met elkaar kunnen omgaan. Maar nu moet je ook even aan jezelf denken. Als jij je slecht voelt hierbij, is het belangrijk dat het zo snel mogelijk stopt. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Verkering met stiefbroer

Tell us what you think

Wat zou jij doen als je dit meisje was?

  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sun 9 Aug '15 16:40

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik zou denk ik mijn vriendinnen om raad vragen maar uiteindelijk toch hem vriendelijk vertellen dat het niks meer kan worden en hem bedanken voor de leuke tijd, en dat je ook goede vrienden kan blijven

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 11 Aug '15 15:55

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Je moet hem duidelijk maken dat je hem niet meer leuk vind, en dat je hem niet meer ziet zitten. Dat is moeilijk maar wel de waarheid, en hij mag niet boos zijn op jou omdat je tegen verliefdheid niks doet of kan doen. Als imelke avond langs komt is het gewoon stalken tho..

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 13 Aug '15 11:57

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Let it goooooooo!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 8 Oct '15 05:59

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Laat hem duidelijk weten dat je niets meer voor hem voelt . Geniet, zou iemand anders zoeken.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: