Heeft onze vriendin een eetstoornis?

Heeft onze vriendin een eetstoornis?

27-08-2015 - Ik heb een vraag die eigenlijk niet over mij gaat. Het gaat over een vriendin van ons. Ik en een paar andere vriendinnen van mij vinden dat ze de laatste tijd erg raar doet. Ze eet niks in de pauzes op school en dan vragen we aan het einde van de schooltijd of ze wel wat heeft gegeten en dan zegt ze 'ja' terwijl we haar de hele pauze niks hebben zien eten.


Ze heeft heel blauwe vingertoppen en we moeten tijdens de gymles altijd de borstwaartsom aan de rekstok doen en zij heeft daar als enige van de klas blauwe plekken van gekregen. Ze moest er zelfs om huilen omdat het zoveel pijn deed. Ik zat vanmiddag ook naast haar en ik hoorde haar maag knorren. Ik zei: ‘Wow is dat jouw maag, heb je zo’n honger dan?’ En toen zei ze: ‘Nee, ik hoef echt niks te eten, ik heb geen honger.’ Wij vinden al deze dingen nogal raar, daarom hebben wij om een afspraak gevraagd bij onze schooldokter, maar het duurt nog wel even voordat wij die afspraak met haar hebben. Wij willen graag nu al weten wat er aan de hand is met onze vriendin en of wij haar kunnen helpen. Best friends

Of er inderdaad iets aan de hand is met jullie vriendin, is op deze manier niet te beoordelen. Een knorrende maag hoeft niet te betekenen dat ze honger heeft. Ze eet op school niet, maar jullie weten niet wat ze thuis eet. En ook blauwe vingertoppen en blauwe plekken hoeven niets te betekenen. Maar het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat er wél iets aan de hand is. Dan zijn jullie vermoedens juist. Daarom is dat wat jullie tot nu toe hebben gedaan heel goed. Jullie maken je zorgen over de gezondheid van jullie vriendin en daarom zijn jullie naar de schoolarts gestapt. Zij kan haar laten komen en onderzoeken. Als er dan inderdaad iets aan de hand is, zal ze ook maatregelen nemen. Wacht dus rustig af tot die afspraak met de schoolarts. Die vriendin mag trouwens heel blij zijn dat ze jullie als vriendinnen heeft. Jullie letten niet alleen goed op haar, maar durven er ook iets aan te doen!

Tell us what you think

Wat zou jij doen als je dacht dat je vriendin een eetstoornis had?

    •  

 Reacties

Cool! Je mag als eerste je reactie achterlaten!

Inloggen

of log in via: