Vriendje

Vriendje

11-01-2016 - Laatst was mijn vriendje jarig. Hartstikke leuk allemaal. Ik heb mijn vriendje (15) een telefoonhoesje gegeven, not very romantic, maar oké. De dag na Valentijn voelde ik eigenlijk niet zo veel meer voor hem. Het is al een paar keer uit geweest tussen ons, maar toen kwam het weer goed. Deze keer is het anders.


Als ik hem zie, krijg ik geen kriebels meer in mijn buik en wil ik eigenlijk zo snel mogelijk bij hem vandaan. Mijn vriendinnen voelen dit heel goed aan en weten ook wat er speelt, dus trekken ze me weg. We zeggen alleen nog maar ‘hoi’ tegen elkaar en knuffelen doen we ook niet meer. Eigenlijk wil ik het uitmaken, maar dan voel ik me zo lullig tegenover hem. Hij houdt namelijk zielsveel van mij en vindt mij echt ‘de ware’. Een andere reden dat ik het uit wil maken, is dat ik een andere jongen heb ontmoet. Hij is achttien en ik vind hem eigenlijk wel leuk. Kunnen jullie me alsjeblieft helpen? Ik weet het echt niet meer!! Een meisje van 14

Je moet eerst eens naar jezelf gaan kijken. Waarom vind je je vriendje niet meer leuk? Op zijn verjaardag was er blijkbaar nog niets aan de hand en daarna opeens wel… Wat wil je? Het uitmaken met je vriendje omdat je hem niet meer zo leuk vindt, of wil je gewoon meer kans maken bij die jongen van achttien? Als je die beslissing voor jezelf hebt genomen, is het ook makkelijker om het tegen je vriend te zeggen. Denk je trouwens niet dat hij allang iets in de gaten heeft? Jullie praten nauwelijks nog met elkaar en knuffelen ook niet meer. Je houdt hem eigenlijk aan het lijntje en dat is ook niet leuk voor hem. Soms moeten wederzijdse gevoelens – of dat nou houden van of niet meer houden van is – gewoon hardop uitgesproken worden om opgelucht verder te kunnen gaan met je leven. Jij moet alleen nog even voor jezelf uitzoeken hoe dat leven er dan uit moet zien: blijf je even alleen of is het toch die ander met wie je verder wilt? 

Lees ook: GIRLZ Talk - Heel erg verliefd

Tell us what you think

Heb jij het wel eens uitgemaakt?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 11 Jan '16 22:19

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Maar is 18 niet een beetje té oud?

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 16 Jan '16 11:29

  Reactie: Nee, ik heb nog nooit een vriendje gehad
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Mon 18 Jan '16 14:10

  Reactie: Nee
  Reageer!
  meisje je bent 14 en de wil je met een jonge van 18 gaan waar zijn je ouders

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 24 Jan '16 19:30

  Reactie: Ja
  Reageer!
  wow beetje oude jongen eigenlijk!!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 24 Jan '16 20:36

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Het belangrijkste is dat je eerst het uitmaakt, en niet meteen verteld dat het door z'n vriend komt, dan voelt het alsof jij een beetje vreemd gaat, neem ook niet meteen met die 18 jarige jongen.... Dan verpest je misschien hun vriendschap.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: